Як вибрати підгузки та пелюшки для новонароджених

Чи може дитина обійтися без підгузків? Безумовно! Чи може мама впоратися з усіма додатковими завданнями, які чекають на неї в разі відмови від підгузків для крихітки? Звичайно! Однак питання навіщо, для кого та заради чого такі жертви залишаються відкритими. Підгузки – це головні помічники для кожної мами! Але не варто забувати й про пелюшки, адже вони абсолютно універсальні. EVA Blog зараз тобі розповість, як правильно обирати підгузки та які пелюшки кращі.

Практичні поради щодо вибору підгузків

По-перше, якщо дитині твоєї подруги неймовірно комфортно в конкретних підгузках і вона їх тобі вкрай рекомендує, немає жодної гарантії, що твоєму малюкові вони теж сподобаються. По-друге, не поспішай купувати найдорожчі підгузки на ринку, думаючи, що вони вже точно не завдадуть дитині дискомфорту, не будуть протікати тощо. Тут досить багато нюансів і ціна – не вирішальний фактор. По-третє, щоб швидко знайти ідеальні підгузки для свого янголятка, краще купити кілька невеликих пакувань від різних виробників, ніж одне велике від одного бренду. Так ти зможеш не тільки порівняти якість виробів, а й зрозуміти, в яких підгузках крихітці максимально комфортно. Знайшла відповідний варіант? Можна сміливо брати підгузки величезними пачками.

1-Практичні-поради-щодо-вибору-підгузків

Цікаво на тему: Як вибрати матрац і постільну білизну для дитини

А тепер переходимо від загальних рекомендацій до конкретних порад щодо вибору.

Розмір підгузків

На упаковці виробник завжди вказує цифру, яка відповідає розміру підгузка, й поруч з нею додатково прописується вага, наприклад 4 (9-15 кг). Під час вибору завжди звертай увагу саме на вагу, тому що позначення розмірів може не збігатися не тільки в разі різних брендів, а й різних серій підгузків від одного й того ж виробника. Для прикладу візьмемо непромокальне диво другого розміру від трьох різних брендів:

2-Розмір-підгузків

Цікаво на тему: Як вибрати дитяче ліжечко

Так, може здатися, що різниця не велика, але розгляньмо все на конкретному прикладі. Уявімо, що вага твого карапуза 4.5 кг. По суті тобі підходить абсолютно будь-який з варіантів, але тут важливо зрозуміти один момент – підгузок впритул або на виріст завжди буде супроводжуватися дискомфортом для крихітки. Плюс до всього підгузки більшого розміру можуть вписуватися у вагу малюка, проте за фактом бути невідповідними для нього. Взяти той же третій розмір дуже непоганих за свою ціну підгузків Joy з ваговим діапазоном 4-9 кг. Вони теж, начебто, мають підійти твоїй дитині, але ні. Який же варіант із представлених буде ідеальним у нашому випадку? Дві поради, як це визначити:

3-Розмір-підгузків

  1. Не купуй підгузки практично впритул. Просто можна зіткнутися з тим, що виріб буде занадто туго сидіти на дитині, доставляючи їй дискомфорт. У цьому випадку при вазі малюка 4.5 кг підгузки від Lolly (3-5 кг) – не наш варіант.
  2. Не купуй підгузки занадто великого розміру. Вони заважатимуть дитині, підтікатимуть, малюк вередуватиме, а ти нервуватимеш і звинувачуватимеш виробника… Загалом, Joy (4-9 кг) і Pampers (4-8 кг) нам теж не підходять.

Середні вагові значення підгузків мають бути максимально наближені до ваги малюка. І у випадку з нашим прикладом для дитини вагою 4.5 кг підгузки Huggies (3-6 кг) – оптимальний варіант.

Цікаво на тему: Люлька-переноска для новонароджених: особливості та як її вибрати

Посадка підгузків

Судячи з відгуків матусь, підгузки з високою посадкою найзручніші, але це якщо розглядати вироби загалом. У випадку ж з новонародженими найкращий варіант – підгузки з вирізом для пупка. Їхньою головною відмінною рисою є наявність отвору, завдяки якому тобі не потрібно буде підгортати край підгузка, щоб чутлива пупкова ранка залишалася відкритою. У таких моделях доглядати за вразливим місцем куди простіше й комфортніше.

4-Посадка-підгузків

Рекомендовані товари:

Додаткові корисні рішення в підгузках

У немовлят кашкоподібні випорожнення. І хоча у більшості виробників у моделях для новонароджених передбачена спеціальна кишенька, що запобігає витіканню випорожнень, краще все ж переконатися перед покупкою, що вона точно є. Також не зайвим буде й наявність індикатора наповненості підгузка, за допомогою якого зрозуміло, наскільки заповнена поглинальна частина виробу.

5-Посадка-підгузків

Рекомендовані товари:

Пам’ятаєш, я тобі казала, що краще купити кілька невеликих пачок, ніж одну велику? Так ось зараз поясню чому це найбільш практичний варіант. Річ у тім, що багато моментів можна визначити лише дослідним шляхом. Усі виробники вказують, що їхні підгузки найкращі, а ті ж памперси (Pampers) взагалі нібито не мають конкурентів. Однак на практиці все виявляється далеко не так неперевершено, як у рекламі брендів. Отже, ми зараз не беремо до уваги ціну, адже такі фактори зустрічаються абсолютно у всіх виробників і потребують виключно індивідуального підходу до вибору:

  1. Внутрішнє покриття підгузка. Здавалося б, що все просто – що м’якше, то краще. Але ні. Мами чомусь думають, що якщо їм на дотик подобається внутрішнє покриття підгузка, то й шкірі дитини воно буде приємним. Здебільшого так і є, але непоодинокі випадки, коли малюкові більше до душі отой підгузок з якимось грубуватим внутрішнім покриттям. У таких ситуаціях батьки зазвичай у відвертому шоці, але що поробиш, якщо карапуз зробив саме цей вибір.6-Посадка-підгузків
  2. Запах підгузка. Тут зазвичай поділ такий – приємно пахне, нейтрально або видає неприємний аромат. Ти ж розумієш, що в цьому випадку все як з парфумами, комусь пахне, а комусь хочеться відкрити всі вікна навстіж. Тому орієнтуйся на свій ніс, а не відгуки з інтернету.7-Посадка-підгузків
  3. Фасон підгузка. По суті всі вироби для зовсім маленьких діток плюс-мінус мають однаковий формфактор. Однак в одному підгузку на шкірі швидко утворюються попрілості, почервоніння, натиснення, подразнення в місцях застібок і біля ніг, а в іншому – ні. У 99% випадків справа не в тому, що в підгузку якісь страшні алергени тощо. А просто якимось невідомим чином фасон від конкретного бренду просто не підходить статурі карапуза.

Цікаво на тему: Що має бути в аптечці для новонароджених

Що таке підгузки-трусики та підгузки для хлопчиків і дівчаток

Обидва різновиди тобі знадобляться трохи пізніше, коли малюк підросте. Коротенько розповім, що до чого. Підгузки-трусики будуть актуальні з початку періоду підвищення активності дитини. Почала повзати – можна підбирати трусики. Багато хто думає, що вони якось по-особливому вбирають вологу або мають якийсь неймовірний анатомічний крій, але ні, все набагато простіше.

8-підгузки-трусики

Одягнути класичний підгузок на непосиду, який увесь час смикає ніжками, намагається кудись поповзти, а то й встати та втекти, – те ще завдання. Підгузки-труси значно полегшують процес одягання й зняття.

З цікавого: багатьом матусям категорично не подобаються підгузки-труси, оскільки під час їх зняття кал розмазується по ногах. Так ось, у цієї приналежності ззаду передбачено спеціальне рішення, за допомогою якого зняття відбувається шляхом розриву, а не стягування, як чомусь багато хто робить.

Що стосується підгузків для дівчаток і хлопчиків, то вони різняться не тільки своїм забарвленням, а й функціоналом:

9-підгузки-трусики

  1. У підгузків для хлопчиків основний об’єм абсорбувального матеріалу розташований спереду.
  2. У підгузків для дівчаток основна маса матеріалу розподілена між ніжок.

Для новонароджених усі підгузки універсальні, тому обирати виріб за гендерною відмінністю будеш уже для ангелятка у більш дорослому віці.

Цікаво на тему: Як вибрати слінг для дитини та в чому його переваги

Як вибрати пелюшки для новонародженого

Попри те, що замість сповивання багато хто давно одягає малюків у сорочечку та повзунки, пелюшки, як виріб, не втратив своєї актуальності. У перший рік життя дитини їх активно використовують як підстилку на сповивальний столик, у ліжечко або в прогулянкову коляску. Я тобі не буду зараз розповідати про те, який матеріал кращий: бавовна, муслін або фланель. Оскільки це актуально для мам, які сповивають своїх дітей. А в цьому випадку просто потрібно купувати м’яку пелюшку й, як ти, напевно, встигла здогадатися, дитячі пелюшки всі м’які та приємні до тіла. Безперечно, можна порівнювати матеріали, докопуватися до істини, яка ж тканина найбільш м’якенька, але сенсу в цьому просто немає.

11-Пелюшки

Я тобі розповім, які пелюшки зараз дійсно актуальні.

Багаторазові поглинальні непромокальні пелюшки

Їх можна розділити на два види:

  1. Комфортні, практичні, дихають, але дорожчі. Такі пелюшки шиються з мембранної тканини, яка має високе вологопоглинання, не промокає і чудово пропускає повітря. Водночас сторона, з якою безпосередньо контактуватиме малюк, м’яка й тактильно приємна. Приклад – Еко Пупс Soft Touch Premium.
    13-Пелюшки
  2. Практичні, не пропускають повітря й недорогі. Перебувати на такій пелюшці малюкові теж буде комфортно, оскільки верхній шар м’який і приємний. Однак конструктивна особливість таких пелюшок не дає змоги тілу крихітки дихати, а якщо вологи буде занадто багато, то верхній шар матеріалу буде дуже мокрий. Верх зроблений з тактильно приємного матеріалу, а низ ламінований плівкою, яка не дає волозі просочитися крізь пелюшку. Але попри описані мінуси, такі пелюшки дуже популярні через свою ціну. Укладати спати крихітку на таких пелюшках я б не рекомендувала, а використовувати на прогулянках у колясці або на пеленальному столику можна без проблем. Приклад – Пелюшка Lindo Т-185.

3 Декоративна косметика

Одноразові поглинальні пелюшки

Їхній принцип такий самий, як у другого варіанта багаторазових виробів. Але як зрозуміло з назви, випрати їх і використовувати ще раз не вийде. Це просто чудовий варіант для мам, які користуються пелюшками вкрай рідко. Використала, викинула й забула. Тим паче, що ціна на такі пелюшки більш ніж доступна.

14-Пелюшки

Рекомендовані товари:

Сподіваюся, ці поради допоможуть тобі вибрати якісні підгузки та пелюшки для свого янголятка. Не забудь поставити вподобайку, якщо ця стаття була для тебе корисною.

Читай також:

10 Травня / 2024 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *