Як правильно доглядати за шкірою малюків?

Дитяча шкіра більш вразлива до дії зовнішніх факторів, ніж у дорослих. Тож від народження і до підліткового віку, коли значний вплив на неї матимуть внутрішні гормональні перебудови, важливо дбати про епідерміс за принципом допомоги природним процесам. А для цього варто розібратися й в особливостях потреб шкіри, й у вимогах до засобів для миття та купання. 

Час читання: 2 хвилини та смузі 🥤

статья доступна на русском языке

Дитина купається у ванні

Допоможе нам у цьому бренд засобів по догляду за дітьми Honey Bunny, який ексклюзивно представлений в EVA. До речі, нещодавно товари бренду з’явились на полицях у новому, дуже милому й ніжному дизайні, щоб тобі ще легше було знайти необхідні засоби. Тільки поглянь на цих симпатичних ведмедиків, що відрізняють лінійку, яку можна використовувати від народження! 

Дитячі засоби Honey Bunny

Догляд за шкірою немовлят: важливі особливості

Від народження шкіра малюка тонша, ніж у дорослих, два додаткові її шари формуються в перші місяці життя. Сальні та потові залози починають повноцінно функціонувати ще пізніше,  ближче до трьох років. Захисні функції проходять етап розвитку та налаштування, тож такі неприємні моменти, як сухість та подряпини, можуть завдавати значного дискомфорту. 

Догляд за шкірою немовля

У статті про догляд за шкірою малюків з перших місяців життя EVA Blog вже ділився корисною інформацією з цієї теми. Там детально розглянули і розвиток мікробіому, і поширені помилки у догляді за шкірою немовлят. Тож радимо ознайомитись з матеріалом, щоб глибше розібратися у питанні. 

Цікаво на тему: Як правильно викладати дитину на живіт

Нагадаймо кілька важливих моментів:

  1. Шкіра немовлят потребує регулярного делікатного очищення, щоб не виникало пітниці та пелюшкового дерматиту. 
  2. Не заважайте шкірі тренувати свої захисні функції. Щоденний догляд включає в себе очищення водою, а спеціальні шампуні та засоби для купання варто застосовувати 1-2 рази на місяць. 
  3. Важливо контролювати температурний режим у кімнаті й уникати перегріву шкіри. До речі, голова немовляти у пропорціях до тіла більша, ніж у дорослої людини. І оскільки шкіра голови має багато капілярів, вона досить швидко та відчутно реагує на зміну температури.  
  4. Уникайте появи надмірної сухості шкіри, дбайте про її зволоження

Щоденний догляд за дитячою шкірою відносно простий, як бачите. Однак до вибору засобів для купання необхідно підходити з уважністю. 

Рідке мило Honey Bunny

Рекомендовані товари: 

  1. Зволожувальне крем-мило Honey Bunny з екстрактами ромашки, череди та календули має у складі алантоїн, гліцерин та пантенол. Допомагає шкірі залишатись м’якенькою та радує стильним пакуванням, що нагадує ведмедика. 
  2. Шампунь для волосся Honey Bunny з екстрактом ромашки підходить навіть для чутливої шкіри. Має пом’якшувальні властивості та не викликає сліз. 

Купання малюків та зволоження шкіри після нього

Дитина купається

Оскільки відлущення ороговілих клітинок відбувається й у дитини, миття має бути регулярним, щоб процес протікав природно й не утворювались “затори” з відмерлих клітин, що провокуватимуть до висипань. 

Бажано, щоб засоби для купання були протестовані дерматологами, не подразнювали шкіру та не містили агресивних ПАР.

Клуб Щаслива мама инстаграм
Існує міф, що не варто купати дитину при хворобі. Але насправді треба уникати прохолодної води, щоб не викликати звуження капілярів. А от теплий душ приймати варто, бо піт, який виходить під час хвороби, у поєднанні з зовнішніми забрудненнями без належного догляду може спровокувати появу висипань, в тому числі атопічного дерматиту. 

ДИтячі засоби для ванни Honey Bunny

Після купання необхідно зволожувати шкіру. Нагадаємо, що сальні та потові залози на тілі повноцінно почнуть працювати ближче до трьох років, тож варто допомагати епідермісу виконувати захисні функції. Бажано, щоб дитячі креми містили емоленти – складові, які пом’якшують шкіру та позбавляють відчуття стягнутості. Деякі засоби містять сечовину, і хоч вона є пом’якшувальним компонентом, але якщо є подряпинки, вони можуть пекти. 

Цікаво на тему: Чим відрізняються підгузки для хлопчиків та дівчат?

Шампуні Honey Bunny

Засіб для зволоження наносьте без надмірного втирання, щоб уникнути механічного травмування шкіри. 

Засоби для купання Honey Bunny

Важливо використовувати зволожувальний крем завчасно, щоб не допустити появи сухості шкіри. Адже при такому стані дитина відчуватиме дискомфорт, свербіж, та може додатково травмувати тіло й обличчя розчісуванням. 

Крем зволожувальний дитячий Honey Bunny

Зволожувальний крем для дитини в рік наносьте орієнтовно по столовій ложці на тулуб, ножки, ручки та обличчя. Окрім кількості крему, варто слідкувати й за частотою використання. Не чекайте, доки з’явиться сухість дитячої шкіри, підтримуйте її якісний стан завчасно. 

Універсальний дитячий крем Honey Bunny

До речі, крем перед нанесенням варто прогріти, наприклад, покласти тюбик в теплу воду. Бо якщо засіб прохолодний, це неприємно відчуватиметься шкірою.

Рекомендовані товари: 

  1. Засіб для купання 3в1 Honey Bunny поєднує функції шампуню, піни та гелю. Можна використовувати від народження. Економний, має зручний дозатор. Гідролізовані протеїни, пантенол та гідрогенізована рицинова олія дбають про пом’якшення та зволоження шкіри, а екстракти череди та ромашки доповнюють їх дію.
  2. Універсальний дитячий крем Honey Bunny  містить екстракт ромашки та пантенол, які позбавляють відчуття стягнутості, пом’якшують шкіру та сприяють усуненню дрібних подразнень. 

Щоденний догляд за дитячою шкірою: неочевидний лайфхак

У статті ми сфокусувались на особливостях засобів для догляду за дитячою шкірою, які використовуються під час купання та зволоження після нього. Але є ще один момент, який важливо враховувати – білизна та одяг, які контактують з ніжним епідермісом малечі. 

Засоби для прання дитячих речей мають бути безпечними, адже якщо під час полоскання вони погано вимиються з тканини, то не мають викликати алергії чи подразнення. Наприклад, пральні засоби від Honey Bunny пройшли дерматологічні тести на сумісність зі шкірою. Їх можна використовувати з самого народження, про що є відповідна відмітка на упаковці. 

Пральні засоби Honey Bunny

Рекомендовані товари:

  1. Безфосфатний гель для прання Honey Bunny можна використовувати і в пральній машинці, і для ручного прання. Не має у складі барвників й економно витрачається завдяки густій консистенції. 
  2. Кондиціонер Honey Bunny радує ненав’язливим запахом та відсутністю у складі хлору, фосфонатів та фосфатів. 

Турбота про дитячу шкіру має починатись з самого народження. І бренд Honey Bunny завжди допоможе тобі у цьому!

 

Читайте також:

24 Травня / 2023 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Благодійність