Як вибрати якісне дитяче взуття

До вибору дитячого взуття потрібно підходити дуже серйозно, адже воно відіграє ключову роль у формуванні правильної постави й профілактиці різних захворювань опорно-рухового апарату. Про те, як правильно вибрати якісне взуття для дитини та на що потрібно звернути увагу насамперед нам допоміг розібратися інтернет-магазин Kinder Moda.

Час читання: 3 хвилини та чашка зеленого чаю ☕

статья доступна на русском языке

Як вибрати дитяче взуття

Що варто врахувати при купівлі дитячого взуття

Розглянемо 5 важливих рекомендацій, які дадуть змогу правильно підібрати комфортне та якісне взуття для дитини.

Клуб Щаслива мама инстаграм

Розмір

Так, перше, на що слід звернути увагу, це розмір. Ніжки ростуть швидко, тому взуття має бути злегка вільним, щоб забезпечити нормальний розвиток стопи та запобігти можливим деформаціям. Однак занадто велике взуття може нашкодити, оскільки дитина буде постійно спотикатися через великий носок, концентрувати увагу на тому, щоб воно не злітало. Крім цього ніжка буде зафіксована неправильно, що може призвести до вивиху та інших небажаних наслідків. 

Розмір взуття

Ортопеди рекомендують вибирати дитяче взуття із запасом: 

  • 5-7 мм для літнього взуття;
  • 7-10 мм для демісезонного;
  • 10-15 мм для зимового.

Матеріал

Він відіграє теж велике значення. Матеріал має бути дихаючим і гіпоалергенним. Не купуйте моделі з дешевої синтетики, яка може викликати пітливість і дискомфорт.

Матеріал

Підошва і задник

Гнучка підошва і жорстка п’ята ще одні важливі аспекти, на які слід звернути увагу. Віддавайте перевагу моделям з гнучкою підошвою, яка не перешкоджатиме нормальному руху стопи. Не залишайте без уваги й протектор. Він має бути з рифленим малюнком, щоб дитина не ковзала по різних поверхнях і впевнено пересувалася. Що стосується задника, то він має бути жорстким. Це дасть змогу зафіксувати ніжку в правильному положенні й уникнути травм.

Підошва і задник

Супінатор

Фізіологічно правильне положення стопи в дитячому віці вкрай важливе для формування постави та розвитку опорно-рухової системи загалом. Якщо стопа неправильно розташована або схильна до перегинів, це може призвести до розвитку плоскостопості та інших деформацій, аж до появи болю в ногах і спині. Тому вкрай важливо звертати увагу на наявність супінатора у взутті. Він спеціально розроблений для запобігання та корекції цих проблем. Даний внутрішній елемент взуття забезпечує не тільки правильне положення стопи, а й рівномірний розподіл навантаження під час ходьби. Це особливо важливо в період активного росту і розвитку організму. 

Супінатор

Застібка

Тут все просто. Діткам молодшого віку ідеально підійде взуття на липучці. Коли малюк зможе самостійно зав’язувати шнурки, можна придивлятися і до інших моделей. 

Застібка

Цікаво на тему: Як допомогти дитині перестати соромитися

Як вибрати взуття на зиму

Дитяче зимове взуття має бути теплим, водонепроникним і стійким до ковзання. Важливо, щоб всередині була тепла підкладка, що захистить ніжки від холоду. Також слід приділяти увагу наявності утеплювача, який забезпечить додатковий комфорт у холодну погоду. Чудовим варіантом будуть натуральні види утеплювачів (цигейка, вовна тощо).

Як вибрати взуття на зиму

Як вибрати взуття на літо

На літо вибирайте легке, дихаюче і комфортне взуття. Відкриті моделі, такі як сандалі або сланці, підходять для спекотного сезону. Важливо, щоб вони забезпечували хорошу вентиляцію і фіксацію стопи. Матеріал взуття має бути гіпоалергенним і приємним до тіла, щоб уникнути подразнень і пітливості.

Як вибрати взуття на літо

Як вибрати ортопедичне взуття і в яких випадках воно рекомендоване

Ортопедичне взуття призначене для корекції та профілактики різних проблем зі стопами. Його слід вибирати за рекомендацією лікаря, якщо у дитини є аномалії розвитку стопи або ж проблеми з поставою. Ортопедичне взуття забезпечує правильний розподіл навантаження на стопу, що допомагає значно швидше позбутися проблеми. Під час вибору такого взуття важливо суворо дотримуватися рекомендацій фахівця. 

Цікаво на тему: Як допомогти дитині стати самостійною?

Якщо ми говоримо про профілактичне ортопедичне взуття, яке сьогодні широко представлене у звичайних взуттєвих магазинах, то такі моделі можна купувати без призначення ортопеда. Вони призначені для запобігання розвитку різних деформацій. Це, можна сказати, анатомічне взуття, яке здатне зміцнити м’язи ніг і зв’язки, правильно зафіксувавши ногу. 

Як вибрати ортопедичне взуття

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам з вибором комфортного і якісного взуття для дитини. Також не забувайте, що ніжки дітей ростуть швидко, тому періодично переглядайте їхнє взуття, щоб дитина не відчувала дискомфорту під час носіння. 

Пам’ятайте, турбота про здоров’я діток починається з правильного вибору взуття.

 

Читайте також:

4 Листопада / 2023 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність