Яке ліжко краще вибрати для дитини

Організація спального місця для дитини — одне з основних завдань, яке люблячі батьки повинні виконати для свого чада. Це потрібно не тільки для інтер’єру, а й для здорового розвитку молодого організму. Вибирайте ліжко за віком сина чи доньки. Краще вибрати варіант “на виріст”, ніж укладати на спальне місце, що не відповідає йому.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Ліжко для дитини

Популярні рішення для дитячої кімнати

Про окреме місце для дитини батьки замислюються ще до її народження. З віком у неї змінюється зріст, комплекція та естетичний смак. Саме тому батьки мають бути готові до зміни кількох варіантів.

EVA y Viber

Ліжечка для найменших

У перший рік життя дитина проводить у ліжку більшу частину часу, тому спальне місце повинно бути комфортним і забезпечувати безпеку для здоров’я. Батькам варто звернути увагу на такі параметри:

  • забезпечення хорошої циркуляції повітря;
  • стійкість і міцність конструкції;
  • помірна жорсткість матраца;
  • натуральні матеріали виробництва.

Ліжечка для найменших

Описані параметри потрібні самій дитині. Вони притаманні класичному дитячому ліжечку з бортиками. Для зручності батьків виробники пропонують більш функціональні варіанти: люльки, гойдалки, трансформери з додатковими шухлядами для зберігання і пеленальним столиком.

Цікаво на тему: 7 порад як обрати якісну постільну білизну

Ліжка для дітей старше 3-х років

Вибираючи ліжко в такому віці, батьки мають розуміти, що це ще не кінцевий варіант. Найчастіше дівчатка мріють про казкові апартаменти, а хлопчики — про машинки. Виробники пропонують дитячі ліжка у великому асортименті на будь-який смак, тому мрію дитини здійснити буде нескладно. Якщо в сім’ї кілька малюків, двоярусна модель займе небагато місця і залишить простір для ігор.

Ліжка для дітей старше 3-х років

Підліткові варіанти

Коли дитина вже виросла зі свого дитячого ліжка, його можна міняти на більш доросле. Комфортна довжина становить 2 м, а ширина — 90 см. Для більш зручного розташування можна вибрати полуторне ліжко. Для підлітка головними служать такі параметри:

  • для правильного формування постави поверхня для сну має бути рівною і твердою;
  • вимоги до міцності каркаса зростають разом із дитиною. Метал — хороший варіант для цього віку;
  • зовнішній вигляд краще вибирати відповідно до вподобань самої дитини, адже у підлітка вже є своя думка, до якої варто прислухатися.

Підліткові ліжка

Цікаво на тему: Відкриті полиці: естетика і порядок

Особливості матеріалів

Спальне місце дитини має бути безпечним і комфортним. Один з основних критеріїв вибору ліжок — матеріал, з якого вони виготовлені:

  • Дерево — це натуральний екологічно чистий продукт. Він повністю безпечний і часто використовується для облаштування дитячої кімнати.
  • Метал — найміцніший і найстійкіший матеріал. Ліжко може бути повністю з нього або комбінованим з дерев’яними елементами.
  • ДСП або МДФ плити — це найпопулярніший матеріал. Частково виготовляється з відходів деревини, тому його можна назвати екологічним. Колірна гама тут набагато ширша, ніж у дерев’яних виробах. Найбільше приваблює невисока ціна сировини.

Особливості матеріалів

Купувати ліжка та інші меблі для дітей краще в спеціалізованих магазинах. Компанія “Світ Матраців” пропонує широкий асортимент якісних товарів від провідних виробників, серед якого ви гарантовано знайдете максимально відповідний варіант. Вибирайте тільки найкращі меблі для своїх дітей, щоб організувати їм максимально комфортне і затишне спальне місце.

 

Читайте також:

30 Серпня / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *