Що таке апсайклінг в інтер’єрі та чому він набирає популярності

Зрозуміло, що апсайклінг, це щось типу переосмислення старих речей та їх повторне використання. Ти можеш дати непотрібному мотлоху нове життя і це чудово, адже це дуже екофрендлі.😊 Це стосується будь-чого, у тому числі й інтер’єру. Його також можна класно апгрейдити, при цьому не витративши багато коштів та зусиль. Як освіжити інтер’єр без надмірних ресурсів — читай далі.

Час читання: 2 хвилини та чебурек 🥟

статья доступна на русском языке

У світі непотрібних речей

У світі непотрібних речей

Ти точно стикалася з ситуацією, коли вдома зайві речі займають більше простору ніж потрібні. Що ти з ними робила, коли вже немає сил їх зберігати? Викидала. Насправді непотрібні речі можна дуже корисно пристосувати, але не в тому вигляді та не зовсім за призначенням. Саме це є основою апсайклінгу: створити з чогось зайвого та старого щось потрібне та нове.

З часом інтер’єр також стає неактуальним. Це нормально, коли згодом хочеться змінити простір навколо себе хоча б мінімальними зусиллями. Купити меблі, декор, зробити косметичний ремонт ти можеш завжди. А от спробувати переобладнати усе з того, що маєш під рукою, це вже трішки цікавіше. Тому лови кілька простих ідей, з яких можна почати зміну інтер’єру, не витрачаючи зайвого. Це нескладно.

Реставруй старенькі меблі

Реставруй старенькі меблі

Чуємо твоє питання та одразу відповідаємо: ні, для цього непотрібно бути профі. Ти самостійно можеш перетягнути стільчики, пофарбувати шафку та відчистити стіл від старого лаку. Використовуй усе, що є під руками. Наприклад, тканини одягу, залишки фарби й татків шпатель.😜 Спробуй, раптом тобі сподобається й ти почнеш реставрувати частіше та продавати старенькі меблі в інтернеті? Чому б ні, сьогодні багато кого цікавлять вінтажні стільці, диван, крісла та інший «мотлох», що зараз займає в тебе пів квартири. Та є один нюанс: антикваріат краще самій не чіпати та довірити його справжньому реставратору.

Цікаво по темі: 5 ідей реставрації меблів своїми руками

Повісь свою творчість на стіни

Повісь свою творчість на стіни

Картини та постери у пафосних рамках залиш комусь менш креативному. Повісь на стіни власні малюнки. Та не лякайся, це ж прикольно! Може в тобі спить талановитий абстракціоніст, а ти про це навіть не здогадуєшся.😉 Дай зацінити їх друзям: їм точно сподобається таке нестандартне рішення. Якщо працюєш у Фотошопі, тоді створи собі круті колажі та прикрась стіни над ліжком, як це частенько показують у кіно. Світлини, малюнки, колажі — усе це може додати стилю та індивідуальності твоїй оселі. Не бійся з цим експериментувати, ніхто не засміє!

Цікаво по темі: Цегляна стіна в інтер’єрі: практичні ідеї дизайну

Вирощуй овочі та фрукти

Вирощуй овочі та фрукти

Звичайно, ти можеш робити це на дачі або у бабусі на городі. А у квартирі слабо? Ми вже писали про те, як виростити зелень на балконі та впевнені, що і з помідорчиками ти впораєшся. Просто уяви, наскільки круто мати власні свіженькі овочі, які ти завжди можеш зірвати та з’їсти! До того ж вони пожвавлять твій простір, нададуть йому незвичного вигляду, бо квіти — то попса, а огірочки на підвіконні виглядатимуть неординарно.

Цікаво по темі: Як зробити полиці для квітів своїми руками

Зроби власний текстиль

Зроби власний текстиль

Це можуть бути наволочки на подушки, ковдра або простирадло. На них гарненько виглядатимуть тонка вишивка (будь-які референси є в соцмережах!) на місці дірочки, пришиті китиці та інший симпатичний декор. Тут на допомогу прийде й ресайклінг: переробити немодний покрій на аутентичний.

Цікаво по темі: 4 головні поради як вибрати подушку для сну

Залучи звичні речі до декору

Залучи звичні речі до декору

Коли простору не вистачає вогнику та він здається тобі зовсім сумним, використовуй усе, що маєш в домі. Хочеться інтимного освітлення — накинь хусточку на настільну лампу та постав її на підлозі у куті кімнати. Не ховай свої книжки, а розклади їх на видному місці. Постав поруч свічки, засушені квіти etc. Раптом ти побачиш, що твій простір став схожим на інстаграмний флетлей, в якому хочеться щось познімати або насолодитися відпочинком.

Зробити оселю цікавою та відновити її без додаткових ресурсів просто. Треба лише додати до процесу трішки фантазії та бажання. Для цього використовуй ті речі, на які ти вже дивитися не можеш. Але спочатку перетвори їх до невпізнаності. Тоді вони радуватимуть та здадуться не такими вже й непотрібними.

Велік декор

Та ми не відповіли на питання, чому ж це популярно? Тому що незвично та виходить із загальноприйнятих рамок. А усе інноваційне завжди викликає інтерес. Також ніхто не скасовував екосвідомість та рятування планети від засмічення. Ти не споживаєш нового, замість цього користуєшся тим, що вже маєш. Це загальний принцип апсайклінгу. Тому спробуй це, поки воно не стало мейнстримом.

Пропонуй у коментарях власні ідеї, як швидко і просто освіжити інтер’єр своїми руками.

Читай також:

19 Травня / 2023 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *