40+ ідей горщиків для квітів своїми руками

Що може бути простіше, ніж купити готовий квітковий горщик у магазині? Вони бувають різних форм і розмірів і серед них можна знайти досить-таки цікаві варіанти. Але якщо ти за ексклюзив і любиш оригінальні предмети декору, тоді дизайн ідеального кашпо для рослин варто взяти у свої ручки. І для цього не доведеться сидіти за гончарним кругом.

Час читання: 5 хвилин та чашка амерікано☕

статья доступна на русском языке

Якщо ти поставила собі за мету створити стильну «оранжерею» на підвіконні або полиці для домашніх квітів, тут ти знайдеш багато класних ідей, які можна з легкістю повторити.

Цікаво по темі: Ідеї весняного декору дому своїми руками

Топовий тренд: горщики з цементу

Горщики своїми руками

Декор із бетону просто розірвав соціальні мережі кілька років тому і не втратив своєї актуальності досі. Робиться він не складно (головне, щоб була відповідна форма для заливки), а має вельми сучасний вигляд. Залежно від декору, вироби з гіпсу або цементу відмінно вписуються в інтер’єр.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Blended Box handcrafts (@blendedbox_)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Betonove (@beto.nove)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Betonove (@beto.nove)


Бетон класно поєднується з металіком. Золото, срібло, бронза в дзеркальній або матовій текстурі створюють цікавий і трендовий дизайн.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от TOOFUNNI by Tiffany (@toofunni.co)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Liv Stil (@livstilss)

Якщо додати до бетонного кашпо дерев’яну підставку, яку можна зробити з рейок, вийде дуже інстаграмний варіант.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от HandyBloom (@handybloomhb)

Цікаво по темі: Цегляна стіна в інтер’єрі: практичні ідеї дизайну

Щоб створити горщик із цементу чи гіпсу, знадобиться форма. Зараз можна придбати готові силіконові молди найрізноманітніших форм і розмірів: круглі та багатогранні, рівні та рифлені, великі та маленькі, довгі та мініатюрні для кактуса чи сукулентів.

Горщики своїми руками

Ними дуже легко користуватися – достатньо розвести бетон водою за інструкцією, залити у форму і дочекатися застигання.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от findingeye (@findingeye_official)

Але якщо спеціального молда немає, на допомогу прийдуть вони – підручні засоби. Можна взяти контейнер або будь-яку цільну коробку чи ємність, а в середину встановити, наприклад, звичайну банку. Або взяти два горщики різних розмірів. Коли гіпс або цемент застигне, у тебе вийде оригінальне кашпо для улюбленої квітки.

@benuyeda Make a Concrete Planter with an Ombré Finish #crafting #HolidayCrafts #diy #craftidea #foryou ♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Для невеликих горщиків «опалубку» можна зробити навіть із картону.

@mr.whiterg Learn with us how to make an amazing cement vase for home decor in an easy and very cheap way // Beautiful flower pot #diy #craft #crafts #pottery #vase #foryoupage #foryou #Ramadan #جبس #حرف_يدوية #افكار_وابداعات #وعاء #دويتو #فازات_ورد #رمضان #زريعة ♬ Coqueta – Litos

До речі, якщо використовуєш бетон, усередині горщик можна нічим не обробляти, а якщо гіпс – покрий вазон зсередини 1-2 шарами лаку. Після висихання насип на дно дренаж і можна садити рослину.

Upcycling movement: квіткові горщики з підручних матеріалів

Горщики своїми руками

Кашпо для домашніх рослин може слугувати будь-яка ємність, яка завалялася вдома. У цьому і є сенс таких популярних сьогодні апсайклінгу і філософії розумного споживання – береш, по суті, мотлох, «прокачуєш» його зовнішній вигляд і даруєш йому нове життя. Тема настільки актуальна, що навіть модний дім Jean-Paul Gaultier у своїх соцмережах тегнув відео блогерки, яка зробила квітковий горщик із бляшаного пакування від парфумів.

@jeanpaulgaultier Upcycle your Gaultier tin can with @Elsa Muse to turn it into a flower pot ♻️ #Upcycle #DIYTikTok #EarthDay #JeanPaulGaultier ♬ son original – JeanPaulGaultier

Звісно, ідея подібних переробок не нова, але у багатьох вона досі асоціюється з виробами школярів. Тому у цій добірці ти знайдеш тільки кращі проєкти, які дійсно прикрасять твоє підвіконня.

Цікаво по темі: 20 ідей декору для дому своїми руками

З чого можна зробити оригінальне кашпо:

  • з пластикових пляшок;
  • з бляшаних банок або коробок;
  • з каністр і пакування нестандартної форми;
  • з посуду – кухлів, салатників, мисок.

Банку від дитячого харчування або кави можна елементарно перетворити на симпатичний горщик в еко-стилі.

@miguelitosdiy Quedé enamorado del resultado y tu ? Déjame saber tu comentario #diy #recycle #reciclaje #homemade #homedecor #diycraft #flowerpot #inspo #inpiration #miguelitosdiy #reciclagem ♬ Flowers – Miley Cyrus

Вмієш працювати з холодною порцеляною або з солоним тістом? Прикрась бляшанку косицями з маси для ліплення – робиться просто, а виглядає незвично. Звичайно ж, отриманий горщик для кімнатних квітів потім можна перефарбувати в будь-який колір.

@darbyclark repurpose your used cans to make pretty flower pots for under $8! #darbydiy #diy #crafty #JustDanceMoves #dinoday #craftingeek #fyp #claydiy ♬ Classical Music – Classical Music

Якщо будь-яку основу (пластикову або бляшану) обклеїти по периметру дерев’яними рейками, покритими олією або морилкою, вийде «дорогий» вазон, як з інтер’єрного магазину.

@jenniferlouisec Like for tutorial on this flower pot (plz don’t mind the fake tree) #diyinterior #diy #interiorhacks #fördig #fyp #foryou #ikeahack #diyproject ♬ original sound – :))

Картонна коробка теж може піти в справу. Квітку в неї, звісно, не посадити, але у ролі кашпо варіант чудовий.

@hunkerhome Create a simple, affordable wooden planter thanks to this DIY from @Inspired__diy #diy #diyhomedecor #homediy #diyplanter #diyplantstand ♬ original sound – farmhousefanatics

Горщики для вулиці можна робити за таким же принципом, що і для підвіконня, тільки в більшому масштабі. Якщо для підвіконня доречний формат, скажімо, бляшаної банки, то для вуличного варіанту можна взяти непотрібне відро, перефарбувати його і поставити на веранді або біля входу в будинок.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Amy Howard Home (@amyhowardhome)

Бонус для відкритої веранди: високий вуличний горщик може послужити основою для стовпчиків, на які можна повісити гірлянду і створити затишний екстер’єр у стилі хюгге.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Shannon (@thehouseholdreview)

З посуду – у стильний горщик

Горщики своїми руками

Улюблений тріснутий кухоль, яким вже не можна користуватися за прямим призначенням, можна відремонтувати та використовувати як квітковий горщик.

@sapphirecoral Day five!! Fixing this broken mug and turning it into a plant pot#summer2022 #plants #cute#diy ♬ Music For a Sushi Restaurant – Harry Styles

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Melissa Wehner (@rusticrelicsnj)

У хід можна пустити навіть непотрібний чайник.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Sophie Nguyen (@nuggetmomoplants)

Велика скляна банка для сипучих всього за 10 хвилин може перетворитися на стильне кашпо в еко-стилі, якщо обклеїти її рогожею і дерев’яними намистинами та встановити на підставку.

@no7.design Ikea Hacks – Diy Ikea Flower Pot #ikeahack #ikeatok #ikeafinds #ikeahacks #ikea #ikeaturkiye #kendinyap #yes #asmr #neoluyor #bence #kesfet ♬ STAY – The Kid LAROI & Justin Bieber

З таці та квіткової вази можна зробити класну двоярусну композицію для домашніх рослин. Досить склеїти між собою обидві деталі та за бажанням пофарбувати конструкцію в потрібний колір.

@schereleimpapier IKEA HACK Aus GRADVIS Schale & Blumentopf habe ich diesen Fountain Planter gemacht #diyhomedecor #ikea #ikealife #ikeatok #ikeadiy #ikeahack #ikeahacks #diyproject #dekodiy #homediy #diy ♬ Every Second – Mina Okabe

А вазу-акваріум можна перетворити на «диско-кулю» і зробити з неї підвісний горщик.

@victoria Replying to @markotartembroidery Easy DIY Disco Ball Hanging Planter #diyproject #easydiydecor #diydecor #homediyproject #discoball #diyhomedecor ♬ Betty (Get Money) – Yung Gravy

Робимо кашпо з… горщика

Вирішила зробити всі горщики в одному стилі, а частина з них вибивається за дизайном? Або просто набрид зовнішній вигляд вазонів? Не біда, їх можна швидко і легко переробити.

Горщики своїми руками

Найпростіший спосіб – перефарбування: беремо старий горщик і фарбуємо в потрібний колір. Але це було б занадто просто і нудно, тому кашпо класно б прикрасити розписом, орнаментом або, наприклад, декупажем.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от d-c-fix® – Official Channel (@dcfixbrand)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от The DIY family (@shalalalala71)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Mikaela Puranen • Keramik & konsthantverk (@mikaelapuranen)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Country Chic Paint (@countrychicpaint)

Якщо любиш абстрактні дизайни, візьми на замітку техніку фарбування фарбою з балонів. Для цього знадобиться велика ємність із водою. Розпороши кілька відтінків фарби прямо на поверхню води, зроби за допомогою шпажки малюнок і занур горщик.

Плюс такого способу в тому, що він швидкий, не вимагає особливих навичок (як малювання або декупаж, наприклад), а кожне кашпо виходить унікальним. Не забудь, що фарбу в балонах потрібно використовувати на вулиці або в добре провітрюваному приміщенні.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Planterina (@planterina)

Цікава текстура виходить, якщо використовувати «мармурову» фарбу. Її можна доповнити написом за допомогою трафарету – вийде чудовий вазон для дому або стильний вуличний горщик.

@clearlykaihlaanne It’s Spring!! ☔️☀️ #craftingiwthkaihla #springplanting #gardening #flowershop #diypots #diyoutside #doityourself #doitforyou ♬ Flower Shops (feat. Morgan Wallen) – ERNEST

EVA у Telegram

Для більш оригінального дизайну можна використовувати гіпс. Наприклад, з його допомогою можна створити текстуру, а потім перефарбувати горщик у відповідний колір. Ось так легко пластикове кашпо перетворюється на керамічне.

@hannac_home Flower pot makeover ideas #diy #diyproject #foryou #makeover #inspiration #interior #ideas ♬ GIVE IT TO ME X PROMISCUOUS – ALTÉGO

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Jordan farmer (@house.becomes.home)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Kate Toogood | home styling & interior design (@thecottageonthehill)

А можна зробити квіткові горщики у вінтажному стилі та прикрасити їх невеликою ліпниною. Для цього чудово підійде самозастигаюча глина або холодна порцеляна.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ivanka’s little treasures (@ivankaslittletreasures)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ivanka’s little treasures (@ivankaslittletreasures)

Шанувальниці джуту і мішковини в інтер’єрі можуть перетворити кашпо, обмотавши його мотузкою або канатом.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Plantion (@veilingplantion)

Маючи запаси непотрібних намистин, можна створити оригінальний декоративний горщик із геометричним візерунком. Особливо гарний вигляд він матиме на кашпо правильної форми – квадратному або прямокутному.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Silje Christiane (@christiane.design)

Для більш гламурного дизайну використовуй поталь. Жодна фарба не дасть тобі такого вираженого ефекту металік, як вона.

@lovebird_heartworks Favorite flower pot, ever! @mycolorshot @aleenesdiy #feelingood #plantsoftiktok #myart #learnontiktok #tiktokpartner ♬ EDM unusual promotion BGM – Kawasaki Yasuhiro(Atelier LadyBird)

Чохол для горщика: цікаві ідеї

Горщики своїми руками

Швидко перетворити зовнішній вигляд кашпо можна, «надівши» на нього чохол. Класний варіант для тих, хто не любить возитися з фарбами. Чохол можна зшити з мішковини або старої сорочки, наприклад.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от STEFANIE PIETSCH COLLECTION (@stefaniepietschcollection)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Zan Decor (@zan.decor)

Або зв’язати з пряжі. Останній тренд – елементи декору з трикотажної нитки або шнура.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Home काव्य ™️ (@homekavyaindia)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Maddy & Cassa (@coral_and_cactus)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от MYO Make Your Own (@makeyourown.se)

Втім, на це згодяться і залишки пряжі, якщо вони в тебе припадають пилом без діла. Буде досить затишний горщик. Головне – підібрати відповідне поєднання кольорів і візерунок.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Krafty Station🐢Handmade Pots (@kraftystation)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Andrea Nicholds (@alilacdawn4)

Як бачиш, варіантів створення унікальних горщиків для рослин – маса. Більшість із них можна зробити з підручних матеріалів, а ще це не забере в тебе багато часу. Гармонійно поєднуючи текстуру і колір, можна отримати стильний квітковий куточок, що тішитиме око та підніматиме настрій.

Читай також:

1 Травня / 2023 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *