Як організувати переїзд на нову квартиру без стресу та метушні

Для багатьох переїзд в іншу квартиру — це справжній кошмар. Метушня, плутанина, незрозуміло, де, що валяється і коли все це скінчиться. Але ти зупинись, видихни та прислухайся до порад від EVA Blog. 😉 Ми підкажемо, як провернути цю справу без стресу, метушні та так, щоб після все знайшлося і нічого не загубилося!

Час читання: 2 хвилини та склянка соку 🥃

статья доступна на русском языке

Переїзд і народні прикмети

Навіть якщо ти не забобонна, тобі варто знати кілька цікавих прикмет, пов’язаних із переїздом. Раптом це наштовхне на нові ідеї або як мінімум створить цікаву двіжуху. 😜

Стара квартира служила тобі вірою і правдою, якою б вона не була, тому попрощайся з нею як слід. Наприклад, наші предки пекли пироги: солоні — якщо життя на старому житлі було важким і солодкі — якщо перебування було приємним і безтурботним. Зроби та з’їж пиріг разом із рідними та тоді переїзд буде вдалим.

Не залишай у старій квартирі церковні свічки та святу воду (якщо в тебе таке водиться), бо це погана прикмета.

Перед тим як увійти в нове житло, пусти туди тварину: свою кішку або собаку. Вони витягують негативну енергію, принаймні, є таке повір’я. До речі, коти мають гостре чуття, тому місце, яке сподобалося кішці, підійде для дитячої.

Ідеальний час для в’їзду в нову квартиру — приблизно до полудня. Доброю прикметою вважається, якщо в цей час іде дощ. Для фінансового благополуччя, при вході, кинь кілька монет через плече.

Не забудь забрати з собою свого домовика: у ніч перед переїздом залиш у куточку відкритий мішечок і забери його з собою, а в новій квартирі розв’яжи його на кухні. Обов’язково залиш домовику частування: печиво, молоко або кашу. Так ти задобриш його і він буде з тобою дружити.

Новосілля святкують двічі: спочатку з рідними, а після з друзями та сусідами. Частування на столі має бути щедрим, щоб усім сподобалося. До речі, якщо сама йдеш на новосілля, не даруй гроші господарям. Вибери практичний презент: посуд, кухонне начиння або домашній оберіг.

Захистити нову квартиру від пристріту допоможе старий віник, поставлений у кут ручкою вниз. Для благополуччя можна повісити підкову ріжками вгору.

Шукай EVA Blog в Instagram

Лайфхаки під час переїзду в нову квартиру

Як організувати переїзд без метушні та стресу? Це не завжди приємний процес, під час якого може виникнути безліч складнощів. Спробуй дотримуватися таких рекомендацій.

Вибирай, що взяти з собою в нову квартиру

Тобі буде простіше і швидше переїхати, якщо заздалегідь позбутися речей, які ти не хочеш бачити в новому будинку. Це чудова можливість влаштувати грандіозне розхламлення і позбутися всього непотрібного. Пакуючи речі, вибирай, що точно стане в пригоді, а решту відправляй у сміттєвий мішок.

Цікаво на тему: Речі, яких не повинно бути в маленькій квартирі

Запасися упаковкою

Більшість речей зручно скласти в коробки. Одяг і постільні приналежності краще упаковувати в пакети, оскільки вони займають менше місця. Для пуховиків, курток, ковдр і подушок ідеально підійдуть вакуумні пакети. З пакувальних матеріалів тобі також знадобляться:

  • різноколірний скотч;
  • повітряно-бульбашкова плівка;
  • будівельна плівка у великих рулонах;
  • ножиці;
  • маркери;
  • клейкі стікери.

Систематизуй речі

Грамотний підхід до збору речей допоможе тобі швидко і чітко визначити, де, що знаходиться і нічого не загубити в процесі переїзду. Спочатку спакуй те, чим користуєшся найрідше. Маркетом пронумеруй кожну коробку з усіх боків. Створи замітку з нумерацією в смартфоні, де детально опиши вміст усіх коробок. Так, це забере більше часу, проте на новому місці ти зможеш легко знайти все необхідне.

Позначай усі коробки різноколірним скотчем. Наприклад, кухонні предмети – синім, дитячі речі – червоним і т.д. У новій квартирі попроси вантажників відразу сортувати коробки та відносити їх до місця призначення.

На коробки з найважливішими речами та предметами першої необхідності наклей стікер з позначкою: Відкривати відразу.

Цікаво на тему: Як швидко прибрати оселю, якщо «та ну його», але треба

Сфотографуй меблі в зібраному вигляді

Так чи інакше меблі доведеться розібрати, тому що в зібраному вигляді вони займуть досить багато місця. Щоб на новому місці правильно зібрати всі деталі та елементи, сфотографуй меблі, поки вони ще зібрані: як монтувати фурнітуру, дзеркала etc.

Приклей стікери на ПК і техніку

Тобі буде простіше розібрати та правильно під’єднати кабелі від ПК і побутової техніки, якщо прикріпити до них підписані стікери. Додатково можеш сфотографувати їх так само як меблі.

Цінні речі та документи тримай при собі

Не слід складати та доставляти цінні речі разом з рештою. Збери їх в окремий багаж і перевози з собою.

Адаптуйся на новому місці

У сенсі, в новій ще не обставленій квартирі буде складно одразу ж повернутися у звичний ритм життя. Тому підготуйся заздалегідь: постільну згорнути разом із матрацом, скласти в пакет і підписати, спакувати необхідну кількість посуду, щоб користуватися ним на перших порах, ну і так далі.

Головне, навіть у найбільш метушливі дні, зберігай спокій і дотримуйся плану. Збирайся методично, не поспішай і не нервуй. Зробивши все як ми розповіли ти будеш підготовлена до переїзду на всі сто!

Читай також:

25 Серпня / 2023 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *