Instagram-ready: Як створити фотогенічний інтер’єр

Відомі трендсетери європейських студій дизайну і меблевих салонів говорять про те, що головним трендом у дизайні приміщень стають instagram-ready інтер’єри.

Наш постійний експерт Ольга Марченко вирішила розповісти більше про це новітнє явище і поділитися ідеями створення «інстаграмного» інтер’єру у власній оселі.

Тенденції

Якщо раніше будинок був закритою від чужих очей територією, то з появою соціальних мереж, коли кожен об’єкт зовнішнього світу може стати “товаром” на “вітрині” нашого інстаграма, інтер’єр в будинку починає перетворюватися на театральний майданчик. Декораціями тут є модні дивани, столики і скульптури, а світлом софітів – сучасні світильники.

Так, наприклад, популярною тенденцією в декоруванні стає перетворення жіночого гардеробу на відкриту вітрину. Улюблена жінками частина інтер’єру стає прозорою і тепер гості кімнати або підписники в інтернеті можуть побачити найгарніше і найцікавіше вбрання його власниці.

Важливим доповненням цієї тенденції є дзеркала, які, наче в казці Льюїса Керролла, переносять глядачів в інший світ. Дзеркала набувають не тільки дивних форм, а й незвичних кольорів. Популярним стає додавання різних перламутрових відтінків до стилістики дзекрала.

Декорування інтер’єру все більше відходить від масовості до кастомізації і набуває харизми завдяки фантасмагоричним речам. Космічні столики, круглі острівці для відпочинку, крісла-кокони – одні з головних учасників театральної постанови.

Фактури обираються найрізноманітніші, але на піку популярності перебуває кольоровий мармур. Він поєднує в собі стійкість і непорушність часів, але, в той же час, завдяки яскравим відтінкам втрачає свою холодність і строгість. Кольоровий мармур – це витонченість, тепло і невелика частка іронічності над тенденціями минулого.

Предмети декору

В інтер’єрі головними персонажами стають предмети декору, які підкреслюють його драматичність. Це меблі неправильних форм, контрастні поєднання кольорів, гра фактур, оптичні ілюзії.
Оптичні ілюзії в інтер’єрі доречно використовувати в форматі скульптур, освітлення і навіть килимів.

Одним з найбільш несподіваних трендів також виявилося повернення полірованих меблів. Здавалося б, їх успішно забули з часів радянського авангардизму, але дизайнери люблять переосмислювати старі речі і надавати їм сучасного звучання. Старі технології і сучасний дизайн дозволили по новому поглянути на меблі з ідеально гладкою поверхнею, що віддзеркалює.

Освітлення

Світильники завжди використовувалися дизайнерами, як цікаві акценти в інтер’єрі, але в сучасних умовах, коли світло стає частиною “інстаграм-гри”, велика увага приділяється ювелірності люстр і бра та їхній унікальності. У моді багатошаровість, неправильність форм і ексклюзивна, майже скульптурна детальність.

Як бачимо, щоб створити instagram-ready інтер’єр, зовсім необов’язково робити повноцінний ремонт і повністю змінювати антураж приміщення. Зробіть перестановку, додайте цікавих і оригінальних деталей, більше світла, і ваш інтер’єр перетвориться на ефектну інсталяцію в «інстаграмному» стилі.

26 Лютого / 2019 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *