Як швидко прибрати оселю, якщо «та ну його», але треба

Песиміст: на нормальне прибирання піде вся субота, навіть система наведення порядку FLY Lady не допоможе. Оптиміст: ну то й що, зате чим рідше прибираєш, тим очевидніший результат! Реаліст: читає в Єва Блог хитрощі, що допомагають зловити потік і безболісно навести лад. Як ти вже встигла зрозуміти, сьогодні у фокусі уваги прибирання і те, що з ним пов’язано.

Час читання: 6 хвилин та одне яблуко 🍏

статья доступна на русском языке

Як швидко прибрати оселю

Як швидко прибрати в кімнаті — шукай натхнення

Ти не дивилася фільм «Джой», де головна героїня впустила келих з вином, а поки витирала підлогу, винайшла геніальну безконтактну швабру? Рекомендуємо подивитись. Просто хоча б тому, що сюжет ґрунтується на біографії реальної винахідниці, яка згодом продавала по 18 тисяч таких швабр за годину.

Надихає, правда? Тож якщо тобі потрібно вирішити якесь питання або вигадати 5 способів, як його не вирішувати, зроби швидке прибирання за 30 хвилин.

Як швидко прибрати в кімнаті

Лайфхаки, як швидко прибрати в кімнаті:

  1. Розклади по місцях усе, що саме якось розкидалося за останні дні. Щоб не відносити кожну річ окремо, склади їх до коробки, а потім розсортуй.
  2. Візьми в один кулак всю свою волю, в інший — вологу серветку для прибирання, і збери скупчення пилу. А щоб пилинки відразу ж не повернулися до місць свого проживання, використовуй поліроль з антистатичним ефектом.
  3. Прибери пил і дрібне сміття спочатку з м’яких меблів, а потім — з підлоги. Для цього застосовують пилосос. Лишилося вимити підлогу та протерти плінтус.

Прибирання

На випадок, якщо ти вирішила використати миючий пилосос і не плануєш пінну вечірку, нагадаємо, що заливати в нього можна лише спеціальний шампунь.

Цікаво по темі: HD якість: як відмити вікна та прибрати сліди від скотча

Як швидко прибрати у квартирі та своєму житті

Ти віриш, що навівши лад у квартирі, можна навести лад у своєму житті? Дехто з тих, хто спробував систему Марі Кондо, кажуть, що це працює. Крім нашумілої книги, КонМарі має своє шоу на Нетфліксі, де дає поради, як швидко прибрати у квартирі та стати щасливішою. Так і називається «Магічне прибирання з Марі Кондо» — подивися, якщо цікаво. І паралельно можеш почати втілювати свій план у життя.

Як швидко прибрати у квартирі та своєму житті

Як швидко прибрати у квартирі:

  1. Розбери суху випрану білизну, що якимось дивом опинилася на дивані у вітальні.
  2. Збери та викинь засохлий букет, втулки від туалетного паперу, зламані речі та все непотрібне.
  3. Помий посуд на кухні. Не знаємо, чи правда, що Агата Крісті так «любила» мити посуд, що щоразу їй хотілося когось убити. Але кажуть, що так зароджувалися сюжети для її оповідань. За аналогією можеш уявити, як вбиваєш жир і всі неприємності в житті. Тільки не забудь одягнути рукавички, щоб не вбити заодно і шкіру рук.
  4. Повтори дії, про які говорили вище, для кожної кімнати. Починаючи з найдальшої, поступово рухайся до виходу.

Цікаво по темі: Прибирання вдома як спосіб повернути контроль над подіями та знизити стрес

Як швидко прибрати будинок: оптимізація — наше все

Життя в приватному будинку — суцільне задоволення, шезлонг на газоні та можливість харчуватися власноруч вирощеними абрикосами та полуницею. Ага, так кажуть твої друзі, які живуть у квартирі й навіть не уявляють, скільки зусиль вимагає догляд за цим усім. Взяти хоча б генеральне прибирання будинку та ділянки. Тут не завжди можна відбутися одними вихідними, а тому пропонуємо скласти план.

Як швидко прибрати будинок

І так, найголовніше: людський розум, безумовно, здатний перемогти хаос, але якщо це фізична робота і її багато, залучай до прибирання членів сім’ї.

Як швидко прибрати в будинку та зберегти розум:

  1. За планом із попередніх пунктів зроби прибирання у житловому приміщенні.
  2. Збери у дворі та на прибудинковій території опале листя та інше сміття.
  3. Наведи порядок у підсобних приміщеннях: викинь непотрібне, зніми павутину, систематизуй речі на стелажах, підміти підлогу.
  4. Розташувавшись на улюбленому шезлонгу, подякуй собі за працю печивом з какао.

 

Є багато людей, яким насправді подобається прибирання. Для них це як сеанс із психотерапевтом, година в спортзалі та сяюча чистота в нагороду. Але знаєш, який головний секрет в усьому цьому? Треба починати з чогось простого: звичайного витирання пилу або розкладання речей. Немає натхнення продовжувати? Тоді, і правда, ну його. Але цілком можливо, що за пару годин ти й сама не помітиш, як встигла прибрати у всіх кімнатах.

 

Читайте також:

30 Травня / 2022 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *