ТОП-5 незамінних помічників на сучасній кухні

Щоб приготування їжі було комфортним, займало мінімум часу і приносило лише задоволення, ми обладнуємо кухню передовою побутовою технікою. Вона бере на себе безліч процесів, виконує їх швидко і якісно, а також не вимагає особливих навичок для експлуатації. Просто магія якась! А якщо ви ще не встигли придбати всіма необхідними кухонними “помічниками”, у такому разі ви читаєте цю статтю не дарма. EVA Blog підготував для вас п’ять найпопулярніших видів побутової техніки, які повинні красуватися у вас на кухні. 

Найпопулярніша техніка для кухні

Найпопулярніша техніка для сучасної кухні

Потрапляючи в магазин побутової техніки, можна розгубитися від кількості різних девайсів. І найцікавіше, що вони всі потрібні! Але облаштовувати кухню потрібно поетапно: спочатку беремо найнеобхідніше, а потім уже все інше. Отже, на яких кухонних “помічників” ми рекомендуємо звернути увагу насамперед:

EVA y Viber

Планетарний міксер  

Він, безумовно, стане вашим улюбленцем. Планетарний міксер допоможе з легкістю замісити тісто, збити крем, приготувати соус, мус, домашню ковбасу та інші кулінарні шедеври. Унікальність цієї кухонної машини полягає в її здатності рівномірно і ретельно перемішувати всі інгредієнти. Такий ефект досягається завдяки обертанню насадки не тільки навколо своєї осі, а й навколо осі міксера (звідси, власне, і пішла назва техніки). Планетарний міксер, як правило, укомплектований різними насадками, що ще більше розширює його функціонал. А якщо говорити про переваги техніки загалом, то можна виділити такі моменти:

Планетарний міксер  

  1. Мультифункціональність. Можна приготувати велику кількість різних страв без особливих проблем. Від вас вимагатиметься розкладка за інгредієнтами, а від техніки – швидке і якісне їх змішування в однорідну масу.
  2. Об’ємна чаша. Це те, чого так часом не вистачає. Більше не потрібно шукати глибокі та зручні місткості для замішування тіста та збивання харчових сумішей. Міксер уже укомплектований великою чашею.
  3. Велика потужність. Пристрій може переробляти й об’єднувати інгредієнти з різною консистенцією: тверді, в’язкі, сипучі тощо. 
  4. Простота в експлуатації. У вашому розпорядженні знаходиться багатоступеневе регулювання швидкості, імпульсний режим збивання/замішування для повного контролю процесу приготування, а також комплект усіх необхідних насадок.
  5. Довговічність. Ця побутова техніка прослужить вам досить довго і не завдасть зайвого клопоту.

Цікаво на тему: 8 порад, як вибрати ідеальну сковороду

Вакууматор

Ніколи не замислювалися про необхідність обзавестися вакууматором? А ось і даремно! Цей невеликий пристрій допомагає видалити повітря з паковання з продуктами, створюючи в ній вакуумний простір. Що це нам дає:

  • у кілька разів подовжується термін зберігання заготовок і страв;
  • відсутнє сприятливе середовище для розмноження бактерій;
  • зберігається свіжість, консистенція, соковитість і поживні речовини продуктів;
  • страви або заготовки у вакуумному пакованні не займають багато місця в морозильній камері;
  • у холодильнику не поширюються сторонні запахи;
  • за допомогою вакууматора з’являється можливість готувати чудові кулінарні шедеври за технологією Sous-Vide (сувід).

Вакууматор

Вам варто лише один раз скористатися вакууматором, щоб відчути всі його переваги й зрозуміти, що на кухні без нього ніяк! 

Ручний блендер

Наш рейтинг кухонних “помічників” поповнює всіма улюблений блендер. Він оснащений парою гострих лез, що обертаються з високою швидкістю, завдяки чому миттєво подрібнюються сирі, варені та навіть тверді продукти, створюються смузі та овочеві крем-супи, пюре, соуси тощо. Деякі моделі додатково оснащені функцією подрібнення льоду для створення прохолодних напоїв і коктейлів. 

Великою перевагою блендера є його компактність, простота в догляді та експлуатації. Багато частин цього електроприладу легко знімаються і миються в посудомийній машині, що робить процес догляду за ним ще більш приємним.

Ручний блендер

Цікаво на тему: Розхламлення кухні: прибираємо всі непотрібні предмети

Електром’ясорубка

Мабуть, це один із найнеобхідніших видів кухонної техніки. За допомогою м’ясорубки можна зробити не тільки смачний фарш, а й також швидко нашаткувати овочі для салату, вичавити сік, зробити домашні ковбаски та кеббе. Велика кількість різноманітних насадок дає можливість створювати улюблені страви з мінімальною витратою часу та зусиль. Якщо у вас все ще немає електричної м’ясорубки, то саме час про неї задуматися.  

Електром'ясорубка

Мультиварка

Погодьтеся, складно буде недооцінити мультиварку, оскільки вона стала справжнім героєм сучасної кухні. Завдяки їй одній ви зможете варити, тушкувати, смажити, запікати і навіть випікати улюблені страви. Мультиварка об’єднує в собі функції кількох кухонних приладів, даючи змогу економити простір на кухні та час приготування. Крім цього у неї є маса інших переваг:

  • велика кількість програм, що дає змогу готувати різні страви, починаючи від супів, закінчуючи десертами;
  • одне обладнання замінює відразу кілька кухонних приладів;
  • простота у використанні: виберіть потрібну програму і мультиварка все зробить за вас;
  • не займає багато місця;
  • завдяки функції підтримки тепла, ваші страви залишатимуться теплими до моменту подачі на стіл.

Мультиварка

Без передової та розумної техніки складно собі уявити сучасну кухню. З нею процес приготування їжі прискорюється в кілька разів, завдяки чому ви зможете швидко приготувати сніданок, обід або вечерю, а вільний час, що залишився, присвятити собі та своїм близьким. 

А якими кухонними “помічниками” користуєтеся ви? Напишіть нам у коментарях.

 

Читайте також:

7 Лютого / 2024 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *