Прикрашаємо новорічний стіл: 9 найцікавіших ідей сервірування столу

Новорічна вечеря — це одночасно прекрасний і складний захід. Хочеться, щоб святковий стіл був нестандартним. І йдеться не лише про меню: декор і сервірування не менш важливі! Сьогодні в EVA Blog ділимося ідеями, як підготуватися до свята: вибрати колір вечірки, прикрасити стіл і розставити новорічні страви.

Колірна гама на рік тигра

Наступний рік — рік чорного водяного тигра. Тому актуальні кольори:

  • чорний;
  • бірюзовий;
  • блакитний;
  • глибокий синій.

І всі відтінки у цій гамі. Але вам необов’язково прикрашати все саме в таких кольорах — вибирайте ті, що вам подобаються найбільше.

Посуд до Нового року

Подавати святкові страви краще в зручному посуді з одного комплекту, або хоча б виберіть предмети, що поєднуються між собою. Про те, як сервірувати стіл, ми вже розповідали, тому зупинимося лише на важливих моментах:

  1. Не ставте все й одразу. На столі має бути вільне місце, тому виносьте різні види тарілок поступово, одночасно прибираючи попередні.
  2. Застосовуйте принцип шведського столу. Основним стравам місце на вашому столі, а закуски та десерти можна поставити на окремий. Тоді кожен гість може вибрати, що хоче спробувати.
  3. Не готуйте багато. По-перше, кілограми салатів займають багато місця, та й не всім до смаку. А по-друге, краще подавати невеликі порції на кілька людей, але більше позицій.

Стежите за фігурою? Ми підготували рецепти новорічних страв із низькою калорійністю.

Святкова скатертина або новорічний ранер?

А навіщо вибирати щось одне? Скатертини й ранери (довгі смужки-скатертини, які розміщують у центрі столу) можна поєднувати одне з одним. Якщо вашому столу не страшні плями, можете взагалі не накривати його: усе залежить від того, який стиль для свого Нового року ви вибрали.

Серветки

Найважливіше, щоб серветки були зручними та функціональними. Зараз багато хто віддає перевагу паперовим варіантам. Можна підібрати будь-які кольори та принти під свій задум — від стриманих до мультяшних.

Як красиво поставити серветки:

  • в окрему склянку/келих кожному гостю;
  • зв’язати їх стрічкою чи джутом;
  • покласти на тарілку зі столовим начинням;
  • прикрасити мінікомпозицією.

Ви можете скласти серветки в химерні форми, якщо вам так подобається. В інтернеті знайдете дуже багато фото- та відеоінструкцій.

Свічки та гірлянди

А це, мабуть, найпростіший спосіб декорувати стіл до свята. Купуйте кілька високих і товстих свічок, розстеліть гарну гірлянду — і готово! Можна пограти з освітленням, наприклад, залишити запаленими лише свічки, гірлянди та точкові світильники. Маленькі свічки з круглою основою можна поставити в келих із водою.

Будь ласка, не забувайте про правила безпеки. Свічки ставте на таці або тарілки, а в обов’язково гірлянд перевіряйте дроти.

Сьогодні можна знайти ароматизовані свічки з незвичайними запахами прянощів і хвої, які допоможуть створити новорічний настрій.

Новорічні композиції на стіл

Якщо вам хочеться творити, спробуйте зробити святкові композиції для новорічного столу. EVA Blog підібрав для вас цікаві та нескладні варіанти.

Ялинкові композиції на стіл

Варіанти:

  1. Мініатюрні декоративні ялинки.
  2. Центральна композиція з ялинковими гілками (можна взяти штучні), шишками та ягодами.
  3. Зелена гірлянда в центрі столу від краю до краю.
  4. Комбінація ялинкових гілок і цитрусових.

Зробіть прикраси для столу в одному стилі з вашою хвойною красунею. Ще не знаєте, як прикрасити ялинку? У статті за посиланням знайдете кілька сучасних ідей і приємний бонус — рецепт смачного печива.

Новорічні композиції зі свічками

Поєднання зелених гілок, свічок і шишок — по-справжньому розкішна композиція для столу. Можна зробити кілька маленьких, а можна поекспериментувати з великими розмірами.

Інструкція:

  1. Зберіть або купіть шишки. Лісові потрібно промити та просушити біля батареї.
  2. Підберіть декор. Якщо хочете багаторазову композицію, краще брати пластикові ялинові гілки. Ще підійдуть ягоди, квіти пуансетії, навіть невеликі новорічні фігурки.
  3. Знайдіть місткість з бортами.
  4. Розмістіть у ній весь декор, як вам подобається. Можна зафіксувати його гарячим клеєм.
  5. Знайдіть скляну кришку або попільничку. Краще ставити свічку саме туди, щоб потім було легше прибрати віск.
  6. Поставте свічку в центр композиції.

Обирайте високі та товсті свічки, щоб полум’я не зачіпало пластиковий декор.

Мінімалістичний декор

Якщо вам не до вподоби збірні композиції, вибирайте мінімалізм. Поставте в ряд тільки свічки, насипте ялинкові іграшки на гарну тацю, покладіть кілька гілок і шишок. Навіть невеликі декорації зроблять ваше свято затишним. А якщо стіл зовсім невеликий, просто покладіть кожному гостю імбирне печиво зі стрічкою — вийде компактно і красиво.

Розміщення страв на новорічному столі

  • У центр столу поставте великі місткості на ніжках.
  • Ближче до країв розставте закуски. Бажано розподілити їх так, щоб біля кожного краю стояли однакові види закусок. Наприклад, овочеві нарізки, рулетики тощо.
  • Вільний простір заповніть креманками з соусами.
  • До приходу гостей виставляйте страви, які не обвітрюються. Салати та гаряче подавайте вже під час трапези.
  • Кожній страві відведіть начиння, яким можна накладати їжу порційно.

Діліться своїми секретами сервірування та прикрашання новорічного столу. EVA Blog бажає вам чудових і затишних свят!

21 Грудня / 2021 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *