Ближче до тіла: Як часто прати бюстгальтер

Усі жінки обожнюють красиву та зручну білизну, і в кожному гардеробі, мабуть, є речі для повсякденного носіння, окремі для занять спортом та особливі комплекти для чоловічих очей. Утім, усі ці недешеві речі потребують правильного догляду не лише через особисту гігієну та здоров’я, але й для подовження строку їхньої служби. Зізнайтеся, дівчата: а ви перете бюстгальтери двічі на тиждень? Для багатьох це може стати відкриттям, та саме з такою частотою їх необхідно прати. А про те, як правильно це робити та на що ще звернути увагу, читайте в нашій новій статті!

Коли та як часто

Спеціалісти Rigby&Peller — поставника білизни британській королівській родині з 1960 року, дали кілька цікавих рекомендацій. Наприклад, те, що повсякденний бюстгальтер необхідно прати після кожної третьої носки. Причин тому декілька: це і мікроорганізми, що поселяються на речі, і її розтягування. Бюстгальтер, що розтягнувся, перестає виконувати свою головну функцію: підтримувати груди, а після прання волокна займають своє звичне положення і знову стають еластичними. Тож для того, щоб бюстгальтер якомога довше зберігав свою форму й весь час правильно підтримував груди, періть його своєчасно.

А от що стосується спортивних бюстгальтерів, то їх прати потрібно після кожного використання. Тут все зрозуміло: піт, жир та бактерії, що потрапляють на нього з нашої шкіри, не дозволять вдягти цю річ повторно, не виправши її.

Як прати вручну

Найкращий спосіб випрати бюстгальтер — вручну. Для цього зробіть наступне.

  1. Наповніть миску теплою водою і додайте у неї 1–2 чайні ложки миючого засобу, наприклад, гелю для делікатного прання Perwoll «Догляд та свіжість». Цей засіб ефективно видаляє забруднення та не впливає на волокна тканини, зберігаючи її форму.
  2. Опустіть бюстгальтер у воду та залиште його на 15–20 хвилин.
  3. Обережно потріть річ руками, щоб видалити забруднення. Бретельки потріть мочалкою.
  4. Наповніть миску чистою водою й ополосніть в ній бюстгальтер, доки вода не стане прозорою.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Які бюстгальтери прати тільки вручну

  • мереживну білизну та зі вставками з мережива;
  • бюстгальтери з гелевими чашами.

Як прати в машині

Машинне прання бюстгальтерів також допускається, якщо дотримуватися кількох простих правил.

  1. Застібніть всі застібки.
  2. Помістіть бюстгальтер у мішок для прання.
  3. Використовуйте м’який миючий засіб, бажано рідкої консистенції або в капсулах.
  4. Обирайте делікатний режим прання без віджиму. Додатково можна встановити опцію 15–20 хвилинного замочування білизни.
  5. Не періть одночасно з бюстгальтером речі з грубих важких тканин: джинси тощо.

Як сушити

Не можна сушити бюстгальтери в автоматичних сушилах або на батареї. Найкращий варіант — загорнути річ в рушник, щоб зібрати всю воду, а потім висушити на свіжому повітрі, повісивши на плечиках для одягу. Ніколи не використовуйте для сушіння бюстгальтерів прищіпки.

Не носіть один бюстгальтер два дні підряд — давайте речі передихнути, щоб розтягнуті протягом дня волокна тканини повернулися до свого первісного стану. Маючи кілька комплектів білизни, ви зможете значно подовжити термін використання кожного з них. І обов’язково правильно доглядайте свою білизну, адже вона дозволяє нам відчувати себе впевнено та робить наше повсякденне життя комфортним.

9 Липня / 2018 Дім

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *