10 речей, які псують твій зовнішній вигляд

Бувало таке, що ретельно пропрацьовуєш референси, створюєш образ з модних речей, дотримуєшся порад стилістів, а вбрання все одно сидить погано? Які ж речі та деталі псують твій зовнішній вигляд? Які прості кроки допоможуть зробити образ цікавим? Дізнайся у цій статті від EVA Blog!

Головне — індивідуальність

1-Головне-—-індивідуальність

Для початку зазначу, що жодна людина у світі не може казати, що ти маєш поганий вигляд, якщо тобі вбрання подобається і відчуваєш себе комфортно. Самосприйняття індивідуальності має бути першочерговим. Модні тренди — це рекомендації, а не жорсткий закон. Так, актуальність речей впливає на те, як люди “зчитують” нас при швидкому знайомстві. Але у довготривалій перспективі, не варто підкидати собі додатковий стрес через те, що хтось там скаже, що ти “не ок”. Кому не подобається, той так і не вдягається.

2-Головне-—-індивідуальність

І все ж часом виникає бажання розібратися, як справляти вигідне для себе враження, розкривати та підкреслювати цікаві риси своєї зовнішності. Перший крок у цьому — виявити порушників стилю, які псують загальний образ. Це можуть бути як неактуальний одяг, так і менш очевидні деталі луку.

Шукай EVA Blog в Instagram

Перші непомітно приникають в гардероб. Часто такі речі купуються імпульсивно, бо ж знижка хороша. Другі менш очевидні, але здатні зіпсувати враження навіть від відверто дорогого вбрання. З останніх і почнемо.

Цікаво на тему: Мудборд як інструмент формування свого стилю

Відсутність укладки

3-Відсутність-укладки

Робити макіяж чи ні — справа смаку. Мені, наприклад, достатньо вибрати відтінок червоної помади, щоб одразу додати образу яскравості. Але без чого точно не обійтись, так це укладка. Згадай відоси від стилістів, де вони показують різницю між вдалим та невдалим образом. Лук може бути зібраний з дуже схожих речей. У вдалому часом немає нічого особливого в одязі, але акуратна стильна укладка кардинально змінює сприйняття.

Нерівна постава

4-Нерівна-постава

Ще один вбивця стильних образів. Якщо звикла сутулитися, притискати голову й плечі, то навіть дорогий лук виглядатиме, ніби у когось відібрала його. Тому вправи для рівної постави — must have, з яким навіть найбюджетніший одяг сяде краще. Додатково позбудься звички нахиляти голову вниз, коли дивишся в телефон. Завдяки цьому зона шиї виглядатиме привабливішою.

Про додаткові фактори проговорили, час уважніше поглянути на одяг. Я не буду перебирати предмети гардероба, бо мода постійно змінює своїх фаворитів. А от нюанси, які зіпсують твій зовнішній вигляд навіть в актуальних речах, варто розібрати.

Цікаво на тему: Що таке athflow: особливості нового модного тренду

Невдалий вибір розміру

5-Невдалий-вибір-розміру

Важливо дивитись не лише на напис на бірці, а й на посадку. Вона має відповідати типу фігури. Навіть якщо зазвичай носиш М, в певних випадках вдалішим варіантом буде L або навіть XL. А якісь вбрання, навпаки, варто взяти на розмір менше. Підходь індивідуально до кожної речі, заздалегідь думай, як будеш її стилізувати. Якщо це піджак чи кардиган, можливо, більший розмір, ніж зазвичай носиш, дасть цікавіший об’єм.

Одяг, що перетискає та натирає, точно не стане окрасою гардероба. Як і занадто довгий або широкий. Якщо вже дуже подобається річ, то віддай підшити. Бо всі недоліки завжди несвідомо зчитуються.

Цікаво на тему: Як правильно визначити розмір жіночого одягу?

Не твої кольори

6-Не-твої-кольори

Відтінки, що не пасують тобі по кольоротипу, псуватимуть загальне враження. Особливо, коли вони занадто активні в портретній зоні. Вони впливають на сприйняття кольору обличчя, можуть додавати віку або створювати враження, що ти втомлена чи хвора.

Порушення пропорцій в одязі

7-Порушення-пропорцій-в-одязі

Багатошаровість робить образи цікавішими, але вона ж може перетворити тебе на безхатька, який вдягнув все, що мав. Тому важливо дотримуватись пропорцій. Наприклад, між верхнім одягом та шаром під ним в довжині міді та максі не має бути значного перепаду, який різатиме силует на горизонтальні лінії. Особливо помітно це, коли взуття, ноги й низ спідниці живуть окремим життям й грають на кольоровому контрасті. Те ж саме й з поєднанням надто об’ємних речей та малесеньких сумочок.

Цікаво на тему: Модні спідниці: огляд найактуальніших фасонів та ідеї образів

Однотипні речі

8-Однотипні-речі

Нібито й повна шафа, а здається, що постійно ходиш в одному й тому ж одязі. Схожість фасонів при відсутності стилізації позбавляє образ унікальності. Речі виглядають дешевше, навіть якщо якісні.

Вдале вбрання складно сформувати лише з оверсайзу або лише з одягу, що сидить як друга шкіра. Мода часто міксує їх, використовує принцип нашарування. Ступінь прилягання речей має бути різним, створювати ритм образу. При підборі одягу враховуй, що бажано, щоб верхні предмети гардероба були більш цупкими.

Невдала білизна

9-Невдала-білизна

Вона не має перетискати тіло, перетворювати тебе на сардельку. Також будь уважна до кольору. Або як стилістичний прийом використовуй контрастну білизну, або підбирай в тон. Під білі речі краще бежеву, вона менш помітна.

Цікаво на тему: Скільки білизни має бути в гардеробі?

Речі з дефектами або з неякісних матеріалів

10-Речі-з-дефектами

Дефекти варто або виправити, або довести до статусу фішки. В решті випадків краще від подібного одягу позбутися. Речі мають бути чисті, по можливості випрасувані. Приший вчасно ґудзик та поправ нитки, що стирчать. Якщо якісь плями не виводяться, а річ дуже подобається, спробуй її декорувати, перекрити дефект. Але в цілому доведеться змиритися, що час оновити гардероб.

Неякісні матеріали зазвичай навіть на вид жахливі, що вже казати про відчуття на тілі. Особливо помітні вони на взутті, сумках та верхніх шарах одягу. Бо у поганому виконанні такі предмети гардероба швидко втрачають форму. Тому краще візьми дорожчу базову річ, яка довше прослужить.

Відсутність уваги до аксесуарів

11-Відсутність-уваги-до-аксесуарів

Сумки, окуляри й прикраси  додають фінальні штрихи, роблять образ цілісним. Вони, як спеції у страві, гарно відтіняють основу. Але уникай крайнощів. І повна відсутність, і невміла спроба використати одразу все, що маєш, стане поганим рішенням.

Цікаво на тему: 15 стильних аксесуарів, які доповнять твій образ

Виразні антитренди

12-Виразні-антитренди

Звісно, циклічність моди часто повертає речі, які ще нещодавно бути антитрендом. І будь-який одяг можна стилізувати, маючи відповідні навички. Але в більшості випадків простіше залишити неактуальне вбрання в шафі, бо спроба його вписати в образ вийде дорожче. Тому краще не юзай речі, що ніби кричать про те, що вони були популярні років 10 назад.

В течії есенціалізму є цікава думка: “Якщо це не однозначне так, значить, це ні”. Те ж саме можна перекласти й на вбрання. Краще речей буде менше, але по фігурі, з якісних матеріалів, у виграшних кольорах, з індивідуальним стилем. Щоб одягати їх і не хвилюватись, що там каже мода, а просто відчувати себе привабливою!

Читайте також:

29 Лютого / 2024 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *