Що робити, якщо речі oversize не пасують вашому типу фігури?

Сьогоднішня мода на оверсайз виникла не вчора і не випадково. Вона пройшла захоплюючий шлях від естетичного нонконформізму Kenzo 80-х років до експериментів з надмірністю Демни Гвасалії для Balenciaga. Передумовою для цього модного явища стало прагнення до більшої свободи і особистого комфорту на противагу вибагливим і непрактичним канонам краси у фешн-індустрії. Як результат ми маємо цікавий тренд зі своїми особливостями і правилами.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Оверсайз може здаватися примхливим та підступним, та насправді його досить легко приборкати, якщо слідувати певним стилістичним вимогам та обирати для себе виграшні комбінації, про які ми вам охоче розповімо!

Низький зріст або недостатньо довгі ноги

Об’ємний верх + вузький низ

Безпрограшне поєднання, яке пасує практично всім. Об’ємні светри, худі та світшоти просто створені для носіння з вузькими брюками або спідницями. Тільки підходьте до вибору одягу oversize помірковано, не вдаючись до крайнощів. Уникайте надто балахонистих речей, обирайте светри і толстовки з манжетами та звуженим нижнім краєм. Джемпер або светр тонкої в’язки радше носити заправленим або під пасок, щоб намітити лінію талії. Недостатню довжину ніг компенсуємо за рахунок взуття – підбори або платформа мають стати вашими найкращими друзями.

Широкі брюки з високою посадкою + облягаючий верх

Брюки oversize здатні зробити вас стрункішою і додати зросту. Головне, підібрати правильну довжину. У нашому випадку це довжина до підлоги. Носимо такі брюки виключно з підборами або платформою, а верх заправляємо, щоб утворилася вертикаль від талії до підлоги. Вертикальна смужка на брюках зробить фігуру ще стрункішою.

Куртка oversize + прямий або облягаючий низ

Так, ви теж можете носити трендові бомбери та анораки вільного крою, але тільки вкорочені моделі. Натомість широкоплечі пальта та піджаки з чіткими лініями та довжиною нижче стегна вам протипоказані. Для збереження пропорцій до об’ємного верхнього одягу, знову ж таки, добираємо взуття на підборах або на товстій підошві.

Цікаво по темі: Фігура «яблуко»: помилки, яких варто уникати в гардеробі

Широкі стегна

Светр-сукня + ботфорти

Якщо природа нагородила вас звабливими формами, то не скористатися з цього буде великою помилкою. Ботфорти і об’ємний светр замість сукні – ну дуже гаряча комбінація, і ви можете її собі дозволити! А щоб светр не поглинув вас цілком і ваша статура не виглядала кремезною, обов’язково акцентуйте талію поясом та підгортайте рукави, щоб частково оголити руки.

Сукня-сорочка + пасок

Довга сорочка замість сукні – ще один влучний варіант для володарок фігури «груша». Носимо її так само, як і светр-сукню – з паском та з підгорнутими рукавами.

Брюки oversize + мініатюрний топ

Ця комбінація для струнких «грушок» з не надто масивними стегнами. Об’ємні чіноси, «бананы» або просторі палаццо поєднуємо з бандажними топами, демонструючи витончені плечі і декольте, і носимо їх виключно з підборами.

Об’ємний кардиган + облягаючий низ

В’язаний кардиган oversize  – надзвичайно цікавий і стильний елемент. А ще за допомогою кардигана можна приховати широкі стегна і видовжити силует. Ідеальною парою для фактурного кардигана стане струмлива сукня у білизняному стилі. Також вигідну партію йому складуть сукня-футляр, спідниця-олівець та вузькі брюки.

Пальто oversize + підбори

Мішкуваті пальта також допустимі, але з певними обмеженнями. Обирайте пальто з середніми або широкими лацканами, щоб перенести акцент на груди, а також звертайте увагу на довжину пальта – вона має бути трохи довшою за найширшу частину стегон.

Цікаво по темі: Що таке Sustainable Fashion і чому стійка мода — це важливо

Широкі плечі

Об’ємний верх + вузький низ

Ми вже згадували цю комбінацію як таку, що пасує майже усім. Фігура «перевернутий трикутник» не є виключенням, хто б вам що не казав. Головне, щоб ваш образ загалом був цікавим. Можна, наприклад, обіграти свої особливості у панково-гранжевій стилістиці і одягти об’ємний світшот з джинсами скінні та масивним взуттям.

Піджак oversize + короткий або облягаючий низ

Ще одна річ, до якої окремі стилісти ставляться неоднозначно і вважають її недопустимою для жінок з широкими плечима. Однак сама ідея оверсайзу базується на порушенні канонів і маніпуляції з пропорціями. Тим більше, що за допомогою об’ємного піджака як раз і можна приховати реальну ширину плечей. А ще можна носити піджак під пояс, акцентуючи талію і наближаючи силует до пісочного годинника.

Сорочка oversize + брюки

Ще одна комбінація, що викликає суперечки, але яку варто спробувати, тим більше якщо ви маєте струнку фігуру і зріст вище середнього. У вашому випадку оверсайз-сорочку рекомендовано носити навипуск або заправляти її в брюки тільки спереду.

Сорочка-сукня + пояс

Якщо попередній варіант носіння сорочки здається вам ризикованим, радимо носити її замість сукні і обов’язково під пояс.

Широкі брюки + блуза або топ

Об’ємні джинси-бойфренди та брюки oversize – це справжній порятунок для плечистих дівчат. Широкий низ і вузький верх зроблять вашу фігуру пропорційною, тому ми наполегливо радимо спробувати таку комбінацію.

Виражений животик

Кардиган oversize + облягаючий низ

Кардиган носимо виключно розстібнутим, щоб його поли утворювали вертикальні лінії і видовжували силует.

Сорочка oversize + облягаючий низ

Сорочку носимо так само, як і кардиган, тобто розстібнутою і навипуск. Вдало виглядатимуть багатошарові комплекти, наприклад, облягаючі брюки з топом, оверсайз-сорочка та вкорочений верх: «косуха», жилетка або жакет.

Пальто oversize

Об’ємне пальто – ваш особистий must have. По-перше, тому що це стильно. По-друге, тому що пальто oversize приховає усі недоліки фігури. Ваш фасон – пальто-кокон довжиною до середини стегна.

Отже, оверсайз можна і потрібно носити незалежно від вашого типу фігури. А ще можна встановлювати власні правила і носити оверсайз-речі так, як подобається особисто вам. Адже мода – це свобода самовираження, а оверсайз – один з проявів цієї свободи!

 

Читайте також:

17 Грудня / 2021 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Олександра

    Обожнюю oversize : дуже комфортно , не доводиться «редагувати» свій образ протягом дня , виглядає затишно та спокійно навіть в негоду )