Корсет в жіночому гардеробі: ідеї образів

Силует пісочного годинника — класика, яка виглядає жіночно та спокусливо. Цього року у колекції Haute Couture від Maison Margiela виразна талія отримала нове дихання. Важливою деталлю трендових образів стали корсети. І в очікуванні теплої погоди саме час поговорити, а як на практиці вписати цю модну деталь у свій гардероб.

Корсет: нове прочитання

pexels.com:@reign-martinez

pexels.com:@reign-martinez

Колекція Maison Margiela Couture не перша, яка повернула класичну давню деталь жіночого гардероба на подіум. Вівьєн Вествуд ще в 1981 році цікаво переосмислювала корсет, фокусувала увагу на візерунку, деталізації оздоблення. В її колекціях це був не просто одяг, а самостійний елемент стилю.

Шукай EVA Blog в Instagram

Показ Maison Margiela нагадав, що не варто боятися своєї чуттєвості та сексуальності. Корсети стали чи не основою побудови силуету. Навіть в образах, де ця деталь була під одягом, вона все одно залишалась помітною. Звісно, надтонкі талії — досить гіперболізований прийом. Але у світі, де панує оверсайз, модний тренд від Maison Margiela нагадав, що силует пісочного годинника все ще залишається красивим.

1 Корсет

@tourist.souvenirs

2 Корсет

@tourist.souvenirs

3 Корсет

@maisonmargiela

4 Корсет

@maisonmargiela

Цікаво на тему: Мудборд як інструмент формування свого стилю

Якість без дискомфорту

Модний корсет не зобов’язаний перетворювати тебе на бліду панянку, що от-от втратить свідомість від неможливості дихати. Сучасні моделі зручні, з приємних тканин. Носити річ має бути комфортно. Страждання заради моди та краси — погана й не актуальна ідея.

pexels.com:@iamikeee

pexels.com:@iamikeee

Тож при виборі корсета звертай увагу на його особливості. Якщо кісточки труть або заважають — це скоріше ознака не надто якісної речі. Тому перед покупкою подивись, чи достатньо щільна тканина в місці їх кріплення. Ще один важливий момент, який може завдати багато дискомфорту — оздоблення верхньої частини. Якщо на корсеті є вишивка або якісь декоративні елементи в зоні ліфа, вони не мають натирати ніжну шкіру рук під час тертя при носінні.

Сучасні модні корсети можна вдягати і як нижню частину одягу, але більш розповсюджений варіантом є його використання як самостійного верха. Все залежить від щільності матеріалу. Тож перейдемо до найцікавішого: як вдало вписати корсет у свій гардероб!

Цікаво на тему: Наймодніші жіночі джинси, які мають бути у твоєму гардеробі

Чорний корсет як база

Напевно, найпопулярнішим та найуніверсальнішим варіантом є чорний корсет. Його легко вписати як у повсякденний, так і в вечірній образ. Тому, якщо хочеться долучитися до тенденції на виразну талію, але не впевнена у своїх навичках стилізації, зверни увагу саме на такий варіант.

Сміливість образу корегуй вибором матеріалу:

  • матові тканини для більш повсякденного використання;
  • шкіра для зухвалих аутфітів;
  • сітка для підкреслено спокусливих.

5 Корсет

@ashleygraham

6 Корсет

@withfalcon

Цікаво на тему: 10 речей, які псують твій зовнішній вигляд

Яскравий корсет як родзинка образу

Червоний корсет, модель з оздобленням, вишивкою або стилізованим під розпис принтом може стати цікавою родзинкою вечірнього та святкового аутфіту. Така річ навіть зі звичайними джинсами виглядає красиво й ошатно.

Корсет при цьому може бути як з красиво відкритими ключицями, так  і з зав’язками на плечах або навіть рукавами. Доповнити образ бажано виразним макіяжем та зачіскою.

7 Корсет

@lucyhale

8 Корсет

@dr_norakenez

9 Корсет

@giorgioarmani

Цікаво на тему: Особливості стилю Baddie Aesthetic

Монохромні образи з корсетом

Коли корсет збігається по кольору з низом, образ виходить стильним та мінімалістичним. Але важливо, щоб в цьому випадку поєднання текстури матеріалу обох речей виглядало красиво.

10 Корсет

@weworewhat

11 Корсет

@mollyddickson

До речі, цікавий стилістичний прийом — використати низький корсет-пояс зі штанами чи спідницею такого ж відтінку, тим самим візуально звузити та підняти лінію талії.

12 Корсет

@erika_boldrin

Цікаво на тему: ТОП-5 трендів білизни 2024

Замість топа під об’ємний верх

Підкреслено жіночний корсет класно виглядає у поєднанні з об’ємним верхом, зокрема піджаками чоловічого крою. Створюється цікавий контраст, в якому спокусливість силуету пісочного годинника врівноважується легкою недбалою маскулінністю.

13 Корсет

@mollyddickson

14 Корсет

@weworewhat

Цікаво на тему: Психотипи зовнішності за Кіббі

Корсет як важлива частина вдалої стилізації

Створення багатошарових трендових образів з корсетом потребує певної практики, але відкриває цікаві стильні горизонти. Така навичка допоможе не слідувати за течіями моди, а створювати власне її прочитання.

Наприклад, красиво й жіночно виглядає корсет поверх сорочки або джемпера.

15 Корсет

@yoyo_creates

Одним з прийомів стилізації може бути використання корсета контрастного кольору для формування акценту на талії.

16 Корсет

@erika_boldrin

Цікаво на тему: 15 стильних аксесуарів, які доповнять твій образ

Сукні з корсетним верхом

Не пройду увагою й повз сукні з корсетним верхом, які красиво відкривають ключиці. Виглядають вони вишукано й стильно, та є маленьке “але”. Важливий нюанс вибору такої речі — розмір та посадка.

Не варто брати замалий корсет у сподіванні, що так більш вдало впишеш у свій образ модну тенденцію на тонку талію. Ризикуєш таким чином отримати тісто, яке наполегливо прагне вискочити з діжки.

Якщо маєш пишний бюст, корсетна частина повинна бути з більш виразною основою, щоб триматись без білизни.

17 Корсет

@kdeenihan

18 Корсет

@bridgetbragerhair

19 Корсет

@bridgetbragerhair

20 Корсет

@mollyddickson

Корсет в жіночому гардеробі може стати красивою та стильною родзинкою. Але важливо пам’ятати ще один нюанс. Сам по собі він не перетворює тебе на королеву. Важливим його доповненням стає постава та подача себе. І посмішка, що демонструє впевненість у власній неперевершеності!

 Читайте також:

21 Березня / 2024 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Юлія Новак

    Спасибі,за цікаві ідеї використання корсета в образі,за класні та стильні поєднання.🖤