11 способів красиво зав’язати шарф на пальто

Шия — у теплі, образ — у тренді. Саме так можна охарактеризувати шарф, якщо вам дадуть на це всього чотири слова. У цьому матеріалі здаємо явки й паролі, як красиво зав’язати шарф, та які фешн-аксіоми вартують уваги.

Час читання: 3 хвилини та зелений чай 🍵

статья доступна на русском языке

Цікаво по темі: 14 головних трендів сезону весна-літо 2023

Які види шарфів бувають?

Часи, коли шапка, шарф та рукавички куплялися комплектом, пройшли. Фух! Тепер добір кожної речі — окремий ритуал. Обираючи шарф, звертай увагу на розмір, тренди, матеріал та улюблений стиль.

Обʼємні шарфи

Мода на об’ємні аксесуари продиктована любов’ю до оверсайзу. Тут недбалість образу сприймається як вишукана легкість. Базовий варіант — оверсайз шарф у кольорі camel або пастельного відтінку із жовто-рожевої гами.

Як зав'язати шарф

Баф

Шарф-труба без швів виглядає як комір. Цей доволі практичний аксесуар хоча й розроблявся переважно для спортивного стилю, сьогодні знаходимо в різних фешн-варіаціях.

Хустка

Як зав'язати шарф

Елегантність — її друге ім’я, універсальність — її кодове слово. За допомогою хустки можна обіграти найпростіший образ. А за потреби прикрасити волосся, ручку сумки чи пов’язати на шлевки штанів або джинсів.

01 Хустка

@scarfaddictscom

Бактус

Сучасна модель шалі. Річ унісекс родом із Норвегії. Трикутний шарф може бути лаконічно витриманим або грайливим завдяки декору пензликами, мереживом чи бахромою.

02 Хустка

@scarfaddictscom

Палантин

Полюбився дівчатам за практичність. Як тільки знімаєш його з верхнього одягу, одразу можеш огорнутися як в теплий плед і отримати новий лук.

Як зав'язати шарф

Екстрадовгі шарфи

Чудово коригують і витягують силует. Довгі жіночі шарфи можуть бути широкими або ж вузькими як краватка, що пасуватимуть до класичного пальта з V-подібним вирізом. На верхніх сходинках тенденцій сезону – смуги, геометрія та логотипи.

03 Екстрадовгі шарфи

@scarfaddictscom

Горжетка

Якщо раніше хутряний виріб підкреслював статусність, то сьогодні у нього з’явилося нове прочитання без відтінку «ретро». Мода виводить на подіуми стильні моделі з екохутра.

04 Горжетка

@scarfaddictscom

Снуд

Це закільцьований шарф, який одягається через голову. Завдяки розмірам його можна огорнути вдвічі, носити як комір, головний убір чи пончо, якщо дозволяють розміри.

Хомут

Це також суцільний теплий шарф у формі кільця, який не намотують навколо шиї. Він слугує для захисту від холоду.

Дуті шарфи

Трендова альтернатива кашеміровим виробам – нейлонові дуті шарфи. Стьобані моделі фіксуються у вигляді петлі або за допомогою кнопки.

Шукай EVA Blog в Instagram

Арафатка

Картатий шарф поєднується з речами в неформальному стилі. Універсальність полягає в можливості носити як на шиї, так і на голові як тюрбан.

Цікаво по темі: Модні шапки 2022-2023: як обрати

Шарфи за складом

Як зав'язати шарф

За структурою полотна шарфи бувають:

  • в’язаними;
  • трикотажними;
  • тканими.

В’язані та трикотажні виготовляються з петель пряжі вручну або на в’язальній машині. Візерунок залежить від розташування петель. Ткані полотна виробляються на ткацькому верстаті. Волокна пряжі переплітаються поперечно.

На сезонність аксесуара вказує матеріал:

  1. Вовняні — утримують тепло, але при цьому пропускають повітря.
  2. Кашемірові — синонім м’якості, легкості  й тепла. Кашемір виготовляється з підшерстку гірської кози, який здобувають навесні вичісуванням.
  3. Бавовняні — підходять для теплої осені та весни.
  4. Флісові — практичний варіант для спортивного та casual-стилю.
  5. Ангорові — пухнасті м’які вироби з пуху декоративних кроликів або ангорських кіз. Чудово зберігають тепло.
  6. Шовкові та шифонові — струмливі полотна з духом французького шику для теплого міжсезоння.
  7. Хутряні — виглядають розкішно, але непрактичні у вологу погоду.

Синтетичні шарфи — це більше про естетику, аніж про функціонал. Адже у теплу погоду в таких жарко, а в мороз — холодно. Це через властивість синтетики не пропускати повітря і вологу. Але додавання синтетичних волокон до натуральних у невисокому відсотку є цілком доречним. Це покращує властивості виробів.

Шарфи та фасон пальто

Як зав'язати шарф

Обираючи шарф під пальто, обов’язково враховуй його фасон.

Під класичні моделі однаково гармонійно пасуватиме як палантин, так і шарф-комір (манішка). Усе залежить від задачі: чи то підкреслити витончений шарм, чи додати йому нарочитої недбалості.

05 Шарфи та фасон пальто

@scarfaddictscom

До укороченого драпового пальта можна підібрати великий снуд.

У холодну погоду пальто без коміра чудово доповнить горжетка — зимовий шарф із хутра. Для таких луків кращими партнерами стануть лаконічні фасони й натуральні матеріали верхнього одягу.

Якщо постає питання, з яким шарфом носити пальто з англійським коміром, то в модернових аутфітах подовжені моделі зіграють потрібну ставку. Якщо традиційно, то це класичний кашеміровий шарф з китицями.

06 Шарфи та фасон пальто

@scarfaddictscom

До пальта з капюшоном добирай або об’ємний шарф, або вишукану косинку чи ажурний в’язаний бактус.

Одяг оверсайз — свобода у всьому, зокрема й у виборі аксесуарів. Але якщо хочеш бути в тренді, то твій вибір — довгі та товсті шарфи.

Пальта зі стійкою доповнить широкий снуд, який можна викласти пелериною по плечах.

Врахуй, що різниця у носінні шарфа з демісезонним та зимовим пальтом полягає лише в комфорті. Тож погода за вікном диктує не тільки вибір щільності полотна, а й прилягання до шиї.

07 Шарфи та фасон пальто

@scarfaddictscom

Як красиво зав’язати шарф на пальто: актуальні прийоми

Як зав'язати шарф

Завдяки імпровізаціям у зав’язуванні можна один і той самий аксесуар обіграти в різних стилізаціях. Тож надихайся нашою підбіркою.

Подвійна петля

Для цього методу підійдуть вироби середньої щільності та тонкі хустки.

Ускладнена варіація простої петлі полягає в тому, що простягнутий один кінець шарфа прокручують навколо своєї осі. Потім протягують другий кінець. Пишна петля додає акцент у зоні бюста, тож підійде до одягу з мінімалістичним коміром.

@janetgogogirl Scarf tutorial, four different scarfs for different ways to style🧣♥️ #scarftutorial #hermesscarf #howtotieascarf ♬ Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare) – DOLCE VITA

Вісімка

Візьми довгий, але не надто товстий шарф, краще однотонного кольору.

Пусти його на один повний оберт навколо шиї. Центральну петлю опусти до рівня кінців. Перегни вісімкою цю подовжену спереду петлю. Один кінець шарфу пусти зверху, протягуючи вниз під петлю, другий — заведи знизу й витягни нагору. Затягни утворений вузлик.

@carolinafreixa 2 ways to tie a winter scarf❄️ #fashionhacks #winterfashion #scarfhack ♬ NICKI FAN X MONSTER BY ALTEGOMUSIC – ALTÉGO

Вузлики-ланцюжки

Кінці тонкого шарфа або довгої хустки зав’язують нещільно у два-три вузли. Виходять імпровізовані ланки ланцюга, які цікаво виглядають з кежуал-одягом.

Прихований вузол

Оберни шарф довкола шиї, щоб один кінець був довшим за інший. Зав’яжи спереду вузол та заховай під полотно. Просто й цікаво!

Як зав'язати шарф

З об’ємними аксесуарами краще не робити складні петлі та вузли, оскільки це обтяжуватиме образ.

Низький вузол

Ще один варіант розслабленого образу із довгим шарфом — зав’язати його у самісінькому низу. Підійде під оверсайз-моделі.

Асиметрія

Візьми широку хустку або палантин. Накинь його поверх пальта на плечі на кшталт старовинного плаща. Зв’яжи його кінці попереду. Утворений вузол зсунь трохи на плече. Можна зафіксувати шпилькою або брошкою.

Драпірування

Обмотай шарф навколо шиї в один-два оберти, сховавши кінці всередині. Утворений комір пасуватиме під гладкі приталені пальта у стилі casual. Але не під оверсайз. Для цього методу підійдуть класичні шарфи із шотландською клітинкою.

08 Драпірування

@scarfaddictscom

Ретро

Знадобиться або складений навпіл палантин, або трикутний шарф. Надягни аксесуар на голову, перехопи кінці навхрест під підборіддям і ззаду зав’яжи вільний вузол. Можеш залишити на голові або спустити на шию.

Як зав'язати шарф

У техніці трикутником поверх пальта можна пов’язати арафатку.

Намисто

Широкий снуд закрути навколо шиї удвічі, щоб утворилося три петлі. Одна має облягати комір, а дві інші — вільно звисати вздовж одягу, наприклад, драпового пальта.

09 Намисто

@scarfaddictscom

По-ковбойські

Чудова комбінація для пальта з V-подібним вирізом, щоб захиститися від холоду, але при цьому не ховати елегантність одягу під масивним полотном.

10 По-ковбойські

@scarfaddictscom

Склади хустку по діагоналі та зав’яжи знизу подвійним вузлом. Поверни її так, щоб трикутник опинився попереду. Позаду перехрести кінці та випусти їх на кут спереду.

Бант

Візьми довгу тонку хустку. Зроби на ній не тугий бант по центру. Заведи кінці на спину так, щоб бантик залишився спереду. Огорни кінці навколо шиї. А потім пропусти спереду кожний через «вушка» бантику.

11 Бант

@scarfaddictscom

Нехай не ставить тебе у глухий кут пальто з каптуром, якщо хочеш красиво зав’язати шарф. Просто ховай його під капюшон, якщо обрала трендовий довгий. Тонкі косинки залишай в області навколо шиї.

12 Бант

@scarfaddictscom

Цікаво по темі: Капсульний гардероб: що це таке, як скласти, приклади капсул

Стильні образи з пальто та шарфом

Що додасть образу динамічності, а що закцентує на гармонії — у добірці актуальних аутфітів.

Класика

Метод «напівпетля» можна обіграти з класичними фасонами одягу, якщо заправити передній спадаючий поділ під пояс.

Як зав'язати шарф

На пальто з англійським коміром просто накинь довгий шарф. Кінці залиш вільно звисати з обох боків. Це візуально зробить силует зібранішим. А опустив один кінчик майже до підлоги, отримаєш яскравий акцент і додаткову вертикаль.

13 Класика

@scarfaddictscom

Красномовним акцентом слугуватиме вузький шарф.

Оверсайз

Багатошаровість хоча й сприймається як протилежність елегантності, все ж має свої переваги. Огорнись у палантин поверх пальто й закріпи зсередини шпилькою. Холод тобі на страшний!

14 Оверсайз

@streetstyle__outfits

Або спробуй перетворити улюблений шарф в хомут, обмотавши полотно навколо шиї та зав’язавши краї вузлом.

Кежуал

Якщо в пальто є пояс, можна зафіксувати шарф на талії. Або ж взяти звичайний ремінь з пряжкою і пустити під нього аксесуар. Ще стильний прийом — перекинути полотно на одне плече й тільки спереду закріпити поясом.

15_2 Кежуал

@streetstyle__outfits

У монохромному образі акцентом слугуватиме шарф з широкими торочками або великими помпонами. Доповнить, освіжить і збалансує total look.

Спорт

Шарфом-пуховиком можна укритися з головою, а в теплу погоду використовувати як накидку. Стьобаний фасон у спортивному дрес-коді максимально на своєму місці.

16 Спорт

@streetstyle__daily

 

А ще замість шарфа можна носити джемпер. Ось так легко зав’язуючи рукава в області плечей.

Як зав'язати шарф
Який би стиль ти не обрала, у вбранні має прочитуватися легкість. Інтегруй у свій гардероб тренди, пам’ятаючи про комфорт!

Читай також:

20 Квітня / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *