Холод – не привід відмовлятися від яскравих кольорів

З настанням зими не тільки природа втрачає яскраві барви, а й наш гардероб. Відчуття прекрасного поступається інстинкту самозбереження – нашими супутниками стають пуховик, у якому можна пережити апокаліпсис, черевики-всюдиходи, невиразна, проте тепла шапка і не набагато виразніший шарф. А за колористикою усе це нагадує кадр з чорно-білого кіна.

Ми ж вважаємо, що зимовий гардероб може і повинен бути яскравим. До того ж є безліч способів додати кольору своєму образу. Тож давайте розглянемо модні тенденції зими і дізнаємося, як адаптувати яскраві тренди до повсякденного використання.

Неон

Цього року нестримний неон підкорив не тільки подіуми, а й наші серця. Життєрадісні кольори вмить розженуть навіть найглибшу зимову нудьгу і піднімуть настрій не лише вам, а й оточуючим.

Фаворит цього осінньо-зимового сезону – соковитий лаймовий. На подіумах він з’являвся у різних комбінаціях: у дуеті з чорним, у поєднанні з іншими кольорами, а також у тотально-лаймових сетах.

У повсякденному житті радимо міксувати неон з будь-якими базовими кольорами: чорним та білим, молочним, бежевим, сірим, коричневим, хакі або неві. Для яскравого зимового образу достатньо однієї неонової речі, нею може бути трендовий пуховик, светр або взуття.

Якщо ж вас не лякають більш сміливі кольорові поєднання, то можна пограти у color-blocking, суміщуючи неон з неоном або з менш яскравими компліментарними кольорами. Приклад такого поєднання: неоновий жовтий + глибокий синій + червоний.

Глибокі насичені відтінки

Якщо експерименти з кислотними барвами – не ваша історія, тоді радимо урізноманітнити зимовий гардероб шляхетними кольорами і складними відтінками: смарагдовим, карміновим, сливовим, сапфіровим, кольором чирок та іншими. Подібні кольори завжди актуальні і доречні у будь-якій ситуації. Тільки треба враховувати, що шляхетним кольорам імпонують такі ж шляхетні матеріали, а найвигідніше вони виглядають на текстурах: вовні, велюрі, оксамиті, замші, хутрі, фактурній в’язці, витисненій шкірі.

Глибокі насичені кольори мають надзвичайну енергетику, вони притягують та інтригують, роблять образ естетичним та вишуканим. До того ж вони не перевантажують образ, навіть якщо йдеться про total look, і чудово розкриваються у стилістично витриманих монохроматичних та аналогічних кольорових поєднаннях.

У варіанті «на кожен день» коштовні кольори бажано поєднувати з елегантними і стриманими: сірим, білим, бежевим, коричневим, базовим синім та чистим чорним.

Трендовий білий

Ще один надзвичайно елегантний тренд цього сезону – білий total look, а саме: білий брючний костюм, біле взуття і довге біле пальто. Адаптувати білий до наших реалій можна у різний спосіб. Його можна поєднати зі світло-сірим або світло-сріблястим, нюдовими відтінками або світлим бежевим.

Навіть білий total look має право на існування, якщо замінити пальто на більш практичний але не менш актуальний пуховик, вибагливий брючний костюм – на елегантний светр та брюки вкороченого крою, а довжину брюк компенсувати високими ботільйонами або чоботами.

Принти

Модні тенденції зими не обійшлися й без різноманітних принтів, у тому числі й досить неочікуваних. Серед запропонованого такі нетипові для зимового сезону принти, як пейслі, tie-dye, горох та квіткові принти в усіх можливих варіаціях. Компанію їм склали завсідники осінньо-зимових колекцій: смужка, клітинка, геометрія та анімалістика. Тож обмежень у виборі принтів для зимового гардеробу практично немає, головне – виразність та оригінальність. Якщо ви прагнете створити дійсно яскравий образ, обирайте масштабні принти з контрастним поєднанням кольорів.

Нагадаємо також, що правило одного принта більше не діє – комбінувати різні візерунки і орнаменти дозволено, головне робити це в межах обраної стилістики і не забувати про кольоровий баланс. Проте цей дозвіл не розповсюджується на художні та арт-принти, оскільки вони є самостійними стилістичними елементами і поєднувати їх з іншими принтами ризиковано. Натомість арт-принт – це те, що потрібно, коли хочеться виглядати як ікона стилю, але немає бажання заглиблюватися у хащі складних стилістичних прийомів. Достатньо підібрати один оригінальний аксесуар і врівноважити образ «базою».

Яскраві аксесуари

Взимку на перший план виходить утилітарність, і ми значно менше уваги приділяємо деталям. А даремно! Адже асортимент зимових аксесуарів досить широкий, а за рахунок кольору можна створити оригінальний образ, не оновлюючи весь гардероб. Ось невеликий перелік речей, які вдихнуть життя у ваші зимові аутфіти.

Рукавички з кольорової шкіри

Замініть чорні шкіряні рукавички на червоні, зелені або фуксію і ваш звичний зимовий total black заграє новими барвами.

Сумка

В стильному образі сумка завжди виконує роль акценту. І про це варто пам’ятати навіть взимку. Серед головних зимових трендів сумки з барвистого штучного хутра, строкаті сумки у техніці печворк та елегантні сумки з фактурної кольорової шкіри «під крокодила».

Шапка

Яскрава біні – це безпрограшний варіант на будь-який випадок. Вона підходить практично під усе і носити її можна не тільки взимку. Серед інших трендів відзначимо берети, екстравагантні шапки зі штучного хутра та оверсайзні в’язані шапки. І все це, звичайно ж, у кольорі!

Шарф

Готовий комплект з шарфа та шапки – це такий само злочин проти моди, як і ювелірні гарнітури, оскільки шарф є окремим елементом і додатковим акцентом в образі. Цієї зими актуальні екстрадовгі шарфи, шарфи з логотипами, картаті, полосаті, з принтами, а також хутряні шарфи різноманітних кольорів.

Колготки та шкарпетки

Окремий простір для творчості – це кольорові колготки та шкарпетки з принтами. Кілька років тому ці елементи гардеробу нарешті вийшли з тіні і голосно заявили про себе. В результаті ми маємо ще один цікавий тренд і привід урізноманітнити свій аутфіт.

Досліджуючи модні тенденції зими, можна відкрити для себе багато нових ідей і надихнутися на створення власних оригінальних образів. Шукайте, експериментуйте, пробуйте нове і залишайтеся яскравою завжди!

6 Грудня / 2019 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті