Модний тренд на «тиху розкіш»

Модні тенденції змінюються зі швидкістю світла… Здавалося б, що ось зовсім нещодавно ти вибирала собі стильне вбрання, але вже через деякий час воно перестало бути модним і перекочувало на далекі полиці шафи. Але ж кого це зупиняє? Ми однаково продовжуємо слідкувати за модою.

Час читання: 3 хвилини та тістечко

статья доступна на русском языке

“Тиха розкіш” – один із головних трендів 2023 року

Серед головних модних трендів цього сезону найгучнішим напрямком стала “quiet luxury” (тиха розкіш) або “stealth wealth” (приховане багатство). Всі зірки, відомі блогери та будинки моди настільки швидко підхопили цю тенденцію, що “тиха розкіш” стала не такою вже й тихою…

EVA в инстаграм

“Тиха розкіш” – один із головних трендів 2023 року

Створюємо образ у стилі “тихої розкоші”

Вже давно хутро, величезні логотипи всесвітньо відомих брендів на одязі, сумках і взутті перестали бути символами розкоші та достатку. Сьогодні на гребені модної хвилі лаконічний, стриманий і місцями навіть десь непримітний стиль. Так-так, це і є та сама “тиха розкіш”. В основі її філософії лежить кілька правил, яких потрібно неухильно дотримуватися:

  • найвища якість одягу;
  • класичні фасони й цікаві силуети;
  • стримані відтінки;
  • повна відсутність будь-яких логотипів.

Такий одяг ідеально поєднується з іншими речами з гардероба, даючи змогу створювати щоразу нові образи.

Тиха розкіш

@cosstores

Якщо тобі ну дуууже імпонує цей модний тренд, але ти поки що не знаєш, як до нього підступитися, EVA Blog підготував кілька рекомендацій для створення стильних луків.

Цікаво по темі: Як сформувати гардероб по архетипу?

Створюємо образ у стилі “тихої розкоші”

Насправді створити модний лук не складе труднощів. А щоб ти швидше зорієнтувалася, лови ТОП-11 базових речей у стилі “quiet luxury”, які точно мають посісти своє почесне місце у твоїй шафі.

Сорочка

Цей предмет гардероба вже давно не вважається офісним одягом. Укорочена, подовжена, оверсайз – будь-яка сорочка відмінно поєднується з різними речами та допомагає зробити образ завершеним. Можна сміливо сказати, що це безсмертна класика, яка буде актуальною завжди. Якщо ми говоримо про сорочку в стилі “тиха розкіш”, в ідеалі вона має бути смугастою, білого, бежевого, коричневого, блакитного, сірого, темно-зеленого, синього кольору або іншого спокійного і більш нейтрального відтінку.

біла сорочка

@thefrankieshop

Сорочка з льону

@cosstores

Сорочка зара

@zara

Сорочка у смужку

@hm

Сорочка в стилі тиха розкіш

@maxmara

Футболки, майки й топи з високим горлом

Від цих базових речей не втекти, як не крути. Крій потрібно обов’язково підбирати під свій тип фігури. Радує, що вибір досить великий і складнощів з цим виникнути не повинно. Але ми пам’ятаємо, що не повинно бути ніяких логотипів, строкатих принтів, які б говорили про приналежність речі до того чи іншого бренду.

Топ з високим горлом

@maxmara

Майка

@nililotan

Футболка з високим горлом

@aninebingofficial

Стильна футболка

@matteau

Базова біла футболка

@goop

Штани

Без перебільшень, зараз штани вільного крою на піку своєї популярності. Вони можуть бути як класичними, так і з бічними кишенями на штанинах. Напевно, вже всі модниці встигли придбати такі. Але якщо ти ніяк не можеш визначитися з оптимальним для себе варіантом, пропонуємо придивитися до таких моделей.

Штани вільного крою

@rosiehw

Штани

@thefrankieshop

Білі штани

@bottegavenetaworld

Широкі штани

@maxmara

Широкі штани

@maxmara

Піджаки та жилетки

Найуважніші точно помітили, що піджаки та жилетки настільки круто поєднуються зі штанами, що просто неможливо пройти повз і не прикупити собі що-небудь цікавеньке. Ну давайте чесно, це ж має дійсно стильний вигляд.

Біла жилетка

@mango

Стильна жилетка

@thefrankieshop

Блакитний піджак

@bevza

Чорний піджак

@bottegavenetaworld

Білий піджак

@ralphlauren

Піджак кавовий

@massimodutti

Джинси

Якщо у тебе в гардеробі є денім з широкими штанинами, тоді ми до тебе з хорошими новинами. Ці джинси все ще в тренді й можуть стати чудовою альтернативою штанам. Ну а якщо такої моделі деніму у тебе ще немає, тоді саме час вирушати на шопінг.Широкі джинси

@thefrankieshop

Широкі джинси

@tineandreaa

Блакитні широкі джинси

@bottegavenetaworld

Білі широкі джинси

@bottegavenetaworld

Цікаво по темі: Як правильно визначити розмір жіночого одягу?

Спідниці максі, міні або міді, плісе

Справжнім модним проривом стали спідниці в підлогу й міні. Вони мають дуже стильний і сексуальний вигляд. Однак тренд “тиха розкіш” не змушує вас кидатися з крайнощів у крайнощі, можна вибрати довжину міді або зовсім віддати перевагу спідницям плісе, при чому теж будь-якої довжини.

Спідниця плісе

@maxmara

Сатинова спідниця

@riverisland

Спідниця максі

@bottegavenetaworld

Мініспідниця

@bottegavenetaworld

Джинсова мініспідниця

@bottegavenetaworld

Шовкова і сатинова сукня

У гардеробі кожної дівчини цього сезону має бути маленька… шовкова або сатинова сукня. Вона стане ідеальним варіантом для виходу на роботу, побачення або зустрічі з подругами. Це універсальна річ, якою просто гріх не придбати.

P.S. Якщо тобі не подобаються сукні з цих тканин, можна сміливо експериментувати з іншими варіантами. Головне відповідати базовим критеріям тренду.

Шовкова і сатинова сукня

@cosstores

Шовкова і сатинова сукня

@guess

Взуття

З взуттям теж діє правило “чим простіше, тим краще”. Тому чудовим варіантом все ще залишаються лофери, також добре підійдуть балетки (ті самі балетки, які були в моді багато років тому), туфлі з гострим носком, кросівки й акуратні босоніжки.

туфлі з гострим носком

@veronicabeard

балетки

@tods

лофери

@tods

лофери

@loropiana

модне взуття

@hm

Білі босоніжки

@dkny

Сумочка

Максимально проста, завжди актуальна, непомітна, але водночас елегантна – саме така сумка доповнить твій образ.

Класична біла сумка

@dkny

Сумка у стилі тиха розкіш

@therow

Чорна сумка

@bottegavenetaworld

Сумка

@demellierlondon

Нюдова сумка

@savettenewyork

Аксесуари

Ось ми й дісталися до найцікавішого, адже тут все навпаки. Якщо головним принципом підбору одягу є твердження “все має бути максимально стриманим і простим”, то з прикрасами можна буде “погратися”. Великі сережки, кольє і браслети будуть дуууже доречними, класичний брендовий годинник і ефектні чорні сонцезахисні окуляри стануть додатковою родзинкою.

Аксесуари

@cosstores

Ланцюжок на шию

@tineandreaa

Великі прикраси

@cosstores

Цікаво по темі: 6 модних літніх аксесуарів 2023 року

Для формування гардероба для більш прохолодної пори року також віддавай перевагу одягу класичного крою в стриманих тонах.

Одяг класичного крою

@tineandreaa

Образ в стилі тиха розкіш

@tineandreaa

Тиха розкіш

@topshop

Модний образ

@zara

Запевняємо, трохи практики й ти швидко зможеш зібрати собі капсулу в стилі “quiet luxury”.

До речі, не забудь поділитися своєю думкою в коментарях щодо цього тренду? Подобається тобі він або ти вважаєш його занадто швидкоплинним і не бачиш сенсу оновлювати гардероб?

Читайте також:

12 Червня / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *