8 наймодніших купальників 2023 року

Якщо ти ще не відчула сонячне тепло кожною клітинкою свого тіла, роль пігулки від хандри візьме підбір літнього гардероба, і зокрема — купальнику. Пляжні тренди дуже сприйнятливі до загальних модних тенденцій. Тож ідеї брендів з головних подіумів успішно втілилися в дизайнах купальників. Зробили добірку найпопулярніших у цьому сезоні.

Час читання: 5 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Види купальників

Види купальників

Мода циклічна, тому нові концептуальні рішення завжди ґрунтуються на вже знайомій естетиці. Це стосується й видів купальників.

01 Купальники

@simplybeach

EVA в инстаграм

Бікіні

Хочемо ми того чи ні, але нульові все ще з нами. Сьогодні це нові інтерпретації розкутості та сексуальності. Шанувальниці засмаги, вам привіт.

001 Бікіні

@sabinakelley

Монокіні

Суцільний купальник силуетного фасону з розрізами або вирізами, що відкривають живіт. Завжди присутні в гардеробі дівчат, які уважно стежать за трендами.

02 Монокіні

@emmaya_tml

03 Монокіні

@sunnydayhomedecorboutique

Бандо

У верхній частині таких купальників відсутні бретелі. Це плюс до рівномірної засмаги в зоні ключиць.

04 Бандо

@simplybeach

05 Бандо

@rosatocollections

Халтер

Купальник із «коміром». Фасони переносять акцент на шию та декольте й відрізняються формою від звичних купальників на тонких зав’язках. Оригінальні орнаменти, оздоблення, етнічні мотиви, драпірування — це все про купальник halter.

06 Халтер

@baq_clothing

07 Халтер

@wetswimwear

 

Вінтажні

Роздільні моделі з високою талією добре справляються із завданням приховати недоліки фігури.

08 Вінтажні

@sticksandstonecold

09 Вінтажні

@simplybeach

10 Вінтажні

@wetswimwear

Буркині

Фасон для мусульманок, який закриває тіло, але водночас залишається легким.

11 Буркині

@munamerstudio

12 Буркині

@munamerstudio

Хайнек

Ліф нагадує кроптоп і зазвичай декорований сіткою або вирізами.

13 Хайнек

@wetswimwear

14 Хайнек

@wetswimwear

Кроше

В’язані купальники з ажурним плетінням, через яке може просвічуватися тіло. Модель допоможе продемонструвати сучасний образ, але для рівномірної засмаги не підійде.

15 Кроше

@ellie.st

16 Кроше

@wetswimwear

Танкіні

Моделі з топа-майки й плавок, які залишаються в тренді вже кілька сезонів. Чудовий варіант для вагітних та для повних жінок, які прагнуть приховати область живота.

17 Танкіні

@simplybeach

18 Танкіні

@bimayobikini

Свимдресс

Фасони зі спідницею на трусиках, що чудово ховають проблемні місця.

19 Свимдресс

@baq_clothing

20 Свимдресс

@baq_clothing

Пландж

Доказ того, що суцільний купальник може бути сексуальним. Відрізняється глибоким вирізом на декольте та спині. Візуально збільшує бюст і витягує силует.

21 Пландж

@baq_clothing

22 Пландж

@wetswimwear

Спорт-стайл

Спортивні купальники прості за кроєм та зручні для водних видів спорту. Їхня фішка криється в яскравих забарвленнях.

23 Спорт-стайл

@attracosports

24 Спорт-стайл

@cincsport

Майо

Злитий купальник на тонких бретельках. Відмінно підтримує груди.

25 Майо

@baq_clothing

26 Майо

@wetswimwear

Танк

Це вже модель на широких бретелях, яка в зоні грудей може бути декорована, наприклад застібкою-блискавкою.

27 Танк

@simplybeach

28 Танк

@wetswimwear

Місія здійсненна: як вибрати купальник

Тренди трендами, але стильний образ — це насамперед про зручність і доречність. Саме тому обираємо не лише за картинкою, а й з урахуванням особливостей власного тіла.

Розмір

Розмір

Головне правило при виборі купальника — він має відповідати розміру. Варіант «ще схудну до літнього сезону» може не спрацювати. Пляжна вечірка, похід у Spa чи до басейну може бути зовсім неочікуваними. Як і непередбачуваним — запрошення до відпочинку на островах. Пам’ятаєш анекдот: оптимістка має бути готовою до будь-яких поворотів долі, тому в її сумочці завжди купальник, паспорт і фата.

Щоб визначити розмір, враховуй об’єми бюста, талії та стегон. І окремо приділи увагу повноті чашки, бо це питання комфорту й жіночого здоров’я. Працюють ті ж правила, що і при виборі спідньої білизни.

Особливості фігури

Далі враховуємо особливості й тип фігури. Наприклад, дівчатам з маленькими бюстом пасуватиме модель майо з чашами, декорована воланами. Фігуру з великими грудьми прикрасять купальники на широких бретелях, але аж ніяк не бандо.

Збалансувати пропорції типу перевернутого «трикутника» допоможуть фасони на одне плече. Або перенесений акцент на стегна за допомогою зав’язок, рюшей, декоративних вставок чи вирізів на плавках.

Класичному «трикутнику» врівноважити верх та низ допоможуть двоколірні бандо чи халтер з яскравим ліфом і більш спокійним низом.

Особливості фігури

«Грушкам» може стати союзником роздільний купальник із класичними плавками приглушених кольорів та принтованими топами, або халтер на широких бретелях.

Ретро-модель із завищеною талією та монокіні пасуватимуть дівчатам з фігурою «пісочний годинник».

Дівчата з фігурою типу «прямокутник» можуть дивитися у бік оригінального крою, незвичайних візерунків, оздобленню у вигляді ремінців, шнурівки або сполучних кілець.

Чудово коригує пишні форми «яблучок» фасони з широкими плавками, вертикальними візерунками або прозорими трикутними деталями, оздобленими щільною сіткою. Візуально спрацюють також лінії уздовж талії та асиметричні принти.

Цікаво по темі: Видалення волосся в зоні бікіні в домашніх умовах

Дітям та підліткам

Обираючи дитячий купальник, звертай увагу на повітропроникність та гіпоалергенність тканини. На моделях для малят не має бути дрібних декоративних елементів (стрази, намистини), адже це може нести небезпеку. До того ж шви мають бути міцними та рівномірними, щоб не натирати шкіру. Щодо розміру — враховуй зріст, а також обирай моделі з регульованими лямками та гумкою на плавках.

Дітям та підліткам

Пляжне вбрання для дівчаток-підлітків має бути не лише комфортним, але й подобатися своїй власниці. Бажання виділятися у цьому віці вкрай важливо підтримати. З точки зору зручності практичними будуть роздільні моделі, адже висихають скоріше. Оптимально, якщо матимуть регульовані зав’язки, щоб за необхідності легко підкоригувати верх і низ.

Якщо фігура підлітка ще формується, придивіться до бандо, топів із воланами або графічних та абстрактних принтів. Жіночності додадуть рюші чи спідничка на плавках.

Трендові моделі купальників 2023

Літо 2023 обіцяє бути… Головне — наповни його власним змістом!

Вирізи та асиметрія

Вирізи на купальниках — один із легких способів моделювання фігури й підкреслення її сильних сторін. Відкриті дуги й смуги, гарні хвилі й зигзаги так само як і асиметрія через плече епатажно заявляють про сміливість виділятися.

Уяви, скільки крутих світлин ти зробиш у таких стильних купальниках!

29 Вирізи та асиметрія

@simplybeach

30 Вирізи та асиметрія

@wetswimwear

31 Вирізи та асиметрія

@wetswimwear

Цікаво по темі: Як правильно позувати для фотосесії на пляжі?

Джунглі, сафарі та тропіки

Не леопардом єдиним у цьому сезоні, хоча флешмоб Free the Leopards упевнено закріпив цей колорит у трендах. Справжній фурор справлять й принти зебри, жирафа, гепарда, змії та рептилій.

Мотиви флори й фауни теж виглядають зухвало, але при цьому несуть мотив мрійливості.

32 Джунглі, сафарі та тропіки

@wetswimwear

33 Джунглі

@simplybeach

Не можна обійти стороною й оригінальну дизайнерську знахідку — малюнок на купальнику, який проявляється лише після занурення у воду.

Смуги й шнурівка

Ударна доза сексуальності шнурівок та тонких мотузочок на різних ділянках приголомшує. Якщо любиш привертати погляди, то це саме те, що тобі потрібно!

34 Смуги й шнурівка

@nonsolointimoshop.it

35 Смуги й шнурівка

@simplybeach

Кольороблок

Еклектика передбачає поєднання несподіваних речей: анімалістичну гаму зі смужками, або квіти з геометрією.

Поєднувати можна й різні пастельні кольори: м’ятний зі блідо-рожевим, або бузковий зі світло-блакитним. Твоя відповідь сірим будням! Курортні лінійки рясніють яскравими ідеями та оптичними ілюзіями. Надихайся!

36 Кольороблок

@simplybeach

37 Кольороблок

@simplybeach

Об’ємні деталі

Кокетливі китиці виглядають безтурботно, а бахрома надає образу екстравагантність. 3D квітки просто кружать голову. Декорованими можуть бути ліфи й плавки. Такі акценти працюють на користь візуальної корекції.

38 Об’ємні деталі

@hannahmaedswim

39 Об’ємні деталі

@nofakebooty

Лаконічність

Мінімалізм можна відшукати серед однотонних моделей у спокійній колірній гамі, а також мініатюрних бікіні з трикутними чашками. Витримано та поза часом.

40 Лаконічність

@simplybeach

41 Лаконічність

@baq_clothing

З довгими рукавами

Прозорі для тепла та поглядів, але не для дії ультрафіолету — це купальники зі spf-захистом. Особливо стильно виглядають моделі із блискавкою на грудях.

42 З довгими рукавами

@wetswimwear

43 З довгими рукавами

@wetswimwear

Рельєфність

Ще з минулих сезонів тягнеться тренд на роздільні та закриті купальники із щільних тканин на кшталт жатки чи рубчика. Фактурність виглядає привабливо й при цьому приховує нюанси.

44 Рельєфність

@simplybeach

45 Рельєфність

@wetswimwear

Що по кольорах?

Пляжна мода тяжіє до блиску! І це цілком зрозуміло, адже під сонячними променями гріх не виблискувати. Металеві, золотаві, сріблясті — усе буде доречно. Особливо на пляжних фотосесіях і вечірках на набережній. Важливий момент: переконайся, що колір купальнику гармонує із кольором прикрас.

Що по кольорах?

Так само беззаперечним залишається нюд у всіх його проявах. Карамельні, молочні, шоколадно-коричневі купальники тільки на вітрині виглядають мінімалістично.

Комплементарний цього сезону Viva Magenta — малиново-червоний з фіолетовим підтоном. Сам Pantone заповів!

Завжди знаходиться місце кожного сезону солодкому рожевому. Ну як же. Він такий дівочій та з натяком на безтурботність!

Цікаво по темі: Літній капелюшок — вічний тренд

Пляжні луки: для фото сетів і не тільки

Пляжне вбрання несе асоціацію розслабленого вайбу, легкості та романтики. А значить купальники лише виграють від доповнення стильною біжутерією та якісними аксесуарами.

Пляжні луки: для фото сетів і не тільки

  1. Купальнику бандо або халтер складуть гідну пару шовкові штани палаццо, плетена сумка та різноколірні фенечки. Вийде цікавий лук, у якому сміливо можна завітати до курортних видатних місць.
  2. Коли втомишся ніжитися під сонячними променями, накинь поверх купальнику розслаблену лляну сорочку або сарафан. Білосніжний колір буде у самісіньке яблучко!
  3. Для прогулянки набережною пляжний образ можна доповнити шифоновою спідницею довжини максі. Квітку у волосся — і ти відкрита до курортної романтики.
  4. Принтовані купальники ефектно поєднуються зі світлим денімом чи тунікою. Такі образи чіпляють увагу — їх хочеться розгадувати.
  5. У дусі естетики сейшельських вілл виглядатимуть солом’яні капелюхи. Вони пасують до світлого пляжного вбрання, акцентних сережок та в’язаних купальників.
  6. Якщо віддаєш перевагу жіночності із присмаком ретро, доповнюй образ хусткою-банданою або пов’язкою.
  7. А за окремою порцією шарму у пляжному аутфіті звертайся до сонцезахисних окулярів. Єдине: стеж, щоб оправа гармоніювала із прикрасами або декором купальнику.

Пляжні луки

На відпочинку можна дозволити собі трошки більше, ніж у повсякденності. І навіть комбінувати між собою верх і низ різних купальних комплектів. Користуйся цією свободою!

Читай також:

15 Травня / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *