Літній капелюшок — вічний тренд

У літні дні капелюх просто незамінний. Це чудовий захист від сонця й перегріву, а також один з найбільш актуальних трендів літа. Він додає образу жіночності, елегантності і, мабуть, немає такого місця, де б не був доречний цей головний убір. Пікнік, пляж, місто, парк — він вдало доповнить практично кожен ваш образ, навіть найбільш повсякденний.

Як перевірити, чи підійде вам капелюх

Підбір правильного капелюшка багатьом дівчатам здається непосильним завданням, і саме з цієї причини деякі взагалі відмовляються від нього. І даремно. Треба лише визначити форму обличчя й дотримуватися кількох простих правил — і ви легко зможете підібрати ідеальний головний убір.

  • Дівчатам з круглим обличчям дивовижно пасують усі моделі з високою тулією (основною, верхньою частиною) й середньо широкими м’якими полями. Уникайте всього, що може посилити округлість обличчя — невисокої округлої тулії та твердих круглих полів, як, наприклад, у канотьє.
  • Власницям квадратної форми обличчя варто обирати моделі з м’якими полями середньої ширини, які відкривають верхню частину обличчя. Уникайте всіх форм, які акцентують на геометричності підборіддя, особливо м’яких широкополих, що прикривають очі.
  • Жінкам з овальним і трикутним обличчям підходить більшість форм і моделей. Особливо ефектно виглядають канотьє і широкополі з асиметрією. Єдине, чого варто уникати, — занадто високої тулії, яка може вплинути на пропорції та зробити обличчя надто витягнутим.

Порада. Щоб ваш капелюх виглядав по-голлівудськи, укладіть волосся на косий проділ. З одного боку спустіть локони на плечі, а з другого закріпіть позаду шпилькою. Бездоганне доповнення образу — укладка з пляжними локонами й великі сережки.

Цікаво по темі: Літній офісний гардероб: як дотриматися дрес-коду і не збожеволіти від спеки

Види ідеальних літніх капелюхів

Особлива привабливість капелюшної моди в тому, що можна обирати абсолютно будь-які та як завгодно поєднувати їх з гардеробом. Тож якщо ви ще не встигли вдосталь поекспериментувати, беріть на замітку варіанти з нашої добірки.

Солом’яні

Полегшені у вигляді панами або широкополі з контрастною стрічкою — солом’яних моделей дуже багато й підходять вони абсолютно до всього. Головне правило — не чекати відпустки й носити їх просто в місті, поєднуючи з шортами, спідницями, сукнями, брюками, сорочками. У тренді — найрізноманітніші моделі: від класичних до екстравагантно широкополих зі рваними краями.

Федора

Універсальний капелюшок зі злегка загнутими полями середньої ширини, який підходить під будь-який тип обличчя й гардероб. Класична федора прикрашена атласною стрічкою, але зараз її можна знайти з будь-яким декором — ланцюжком, ниткою перлів, шкіряною косичкою. А якщо бажаєте чогось ефектного й неординарного, придивіться до трилбі — це різновид федори, але з трьома вм’ятинами: однією зверху на тулії та двома по боках.

Канотьє

Цей різновид літнього солом’яного капелюшка має французьке походження, є символом Венеції та головним атрибутом гондольєрів. А в жіночу моду канотьє ввела, звичайно ж, Коко Шанель. Його особливість — лаконічна форма з невисокою тулією та рівними, середньо широкими полями.

Клош

Головний убір у формі дзвоника з невеликими злегка опущеними полями. Така модель виглядає дуже ніжно, романтично й жіночно. Чудова ідея для міста, адже він поєднується з будь-яким одягом і стилем, крім хіба що спортивного. А оскільки маленькі поля практично не закривають обличчя від сонця, клош краще носити з окулярами й не вибирати між двома улюбленими аксесуарами.

З написами

Тренд останніх кількох сезонів — веселі написи на широких полях. Вони можуть навіть доповнювати один одного, якщо ви з подругою засмагаєте на сусідніх шезлонгах.

Цікаво по темі: «Як зробити легкий літній макіяж»

ТОП луків з літнім капелюшком

Цей аксесуар особливо подобається тим, що його можна міняти залежно від настрою. А ще ним легко урізноманітнити навіть найпростіший гардероб і носити з чим завгодно. Ось кілька цікавих модних поєднань.

$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3
$img_gal_param_url_3

Цікаво по темі: «5 книг, які змінять ваш погляд на моду та стиль»

Жінку в капелюшку неможливо забути, — говорила Софі Лорен. Це абсолютний musthave літа, втілення елегантності, жіночності й загадкової чарівності. Тож якщо ви ще не ввели до свого гардеробу хоча б один капелюшок, швидше виправляйте це!

12 Червня / 2020 Мода

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Наталя

    Люблю носити літні капелюхи!!!

  2. Дарія

    Останні кілька років не уявляю свого літа без капелюшка, в мене вони на всіх аватарках, бо це і гарно і практично в спеку, то люблю носити )

Рекомендовані статті