Як правильно визначити розмір жіночого одягу?

Одяг, який ідеально сидить, додає 100 балів до впевненості! Підібраний відповідно до розміру лук не сковує рухів, гармонійно виглядає та ідеально підкреслює переваги фігури. Тому важливо орієнтуватися не лише на колір / фасон, а й правильно підібрати розмір обновки. Це М чи 38? А це 44 чи потрібно додати +6? Розбираємося разом у нюансах розмірів жіночого одягу.

Час читання: 4 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Знімаємо мірки в домашніх умовах

Знімаємо мірки в домашніх умовах

Ідеальний варіант зробити точні заміри – звернутися до ательє або скористатися послугами помічника. Але за бажання можна зняти мірки й самостійно.

Для початку підготуй гнучку сантиметрову стрічку, блокнот, ручку або відкрий нотатки у смартфоні. Заміри краще робити в тонкому одязі або в спідній білизні. Мірки знімаємо уважно та акуратно, щоб уникнути похибок. Для цього стрічка повинна розташовуватися строго горизонтально до поверхні підлоги. Намагайся бути об’єктивною: річ, що добре сидить, набагато важливіша за цифри на етикетці.

Якщо немає мірної стрічки, скористайся нитками, пряжею, мотузкою і навіть гнучким проводом. Після заміру довжина підручного інструменту визначається звичайною шкільною лінійкою. Отримані заміри зручно використовувати для вибору будь-якого одягу, особливо під час онлайн-шопінгу.

Існує ще один універсальний лайфхак: заміряти наявні речі, які добре сидять по фігурі. Якщо отримані значення потрапляють на межу розмірів, орієнтуйся на більший із них.

Цікаво по темі: 9 речей, які потрібно додати до свого гардеробу у 2023 році

Як заміряти груди?

Як заміряти груди

Обхват грудей. Роздягнутися до пояса, обернути мірну стрічку навколо тіла, через нижню частину лопаток і точку грудей, що виступає. Можна залишитися в тонкому бюстгальтері без елементів, які підтримують і коригують.

Обхват грудної клітки. Зняти одяг, охопити тулуб під грудьми стрічкою та визначити довжину при неглибокому вдиху. Будь розслаблена і стеж за рівною поставою.

Як виміряти талію?

Як виміряти талію

  1. Зняти одяг, стати прямо, помістити початок стрічки трохи вище пупка.
  2. Обвести стрічку навколо талії, тримаючи її паралельно підлозі.
  3. Розслабитися та зняти виміри без надмірного затягування.

Як виміряти стегна?

Як виміряти стегна

  1. Роздягнутися до спідньої білизни, стати перед великим дзеркалом.
  2. Обернути стрічку навколо найширшої частини стегон, запам’ятати цифру в місці стику.
  3. Стрічка розташовується строго горизонтально, прилягаючи до тіла.

Обхват грудей, талії, стегон

Як виміряти руки та плечі?

Довжина рукава. Ледь зігнути руку в лікті. Визначити відстань від крайньої плечової кісточки до зап’ястя по зовнішній поверхні руки.

Довжина плечового пояса. Розташувати початок стрічки на плечовій кісточці та провести її до зовнішньої точки другого плеча, де зазвичай проходить шов виробу. Замір зручніше робити за допомогою іншої людини.

Довжина плеча. Вимірюється від основи шиї вздовж плеча до рівня плечової кісточки. Зручно орієнтуватися на заміри відповідного готового виробу.

Як виміряти обхват шиї?

Цей параметр важливий при виборі сорочки або блузки. Заміри роблять у місці на шиї, де розташовується комір-стійка. Стрічка повинна щільно прилягати по боках, не стирчати і не передавлювати.

Як виміряти руки та плечі

Як виміряти обхват коліна?

Замір може знадобитися для придбання бандажа та інших виробів. Розташуй стрічку посередині колінної чашки й обведи навколо суглоба по підколінній ямці. Ногу тримай у розслабленому та трохи зігнутому стані.

Як виміряти довжину?

Довжина виробу. Вимірюється посередині спини від основи шиї до необхідного рівня. Стрічка знаходиться вільно без зайвого прилягання.

Довжина спинки. Прикласти кінець стрічки до 7-го хребця, який виступає, і протягнути до рівня талії. Виміряти прямою стрічкою.

Зовнішній шов штани. Довжина від пояса до потрібного рівня низу штанини на зовнішній стороні ноги.

Внутрішній шов чи крокова довжина. Визначається як відстань від паху до низу виробу із внутрішньої поверхні ноги.

Висота посадки штанів. Стрічка знаходиться спереду посередині, вимірюється відстань від верхнього краю пояса до точки з’єднання штанин.

Лінія магазинів EVA фейсбук

Як визначити розмір одягу за вагою та зростом

Як визначити розмір одягу за вагою та зростом

Щоб визначити актуальний розмір жіночого одягу, періодично повторюй заміри. Навіть незначні коливання ваги відчутно впливають на результат. Водночас можна приблизно визначити розмір за вагою та зростом. Так, дівчині вагою 50 кг при зрості 160 см ймовірно підійде одяг розміром S, а жінці вагою 75 кг і з ростом 178 см – річ розміром L. Але ці показники є орієнтовними. Правильний розмір потребує індивідуальних замірів тіла.

Таблиці розмірів жіночого одягу

В українській системі розміри одягу для жінок відповідають напівобхвату грудей у сантиметрах. Наприклад, при обхваті грудей 100 см підійдуть речі 50 розміру. Сьогодні не рідкість, коли виробник вказує на етикетці зріст, обхват грудей та стегон. Це значно полегшує вибір відповідного розміру за мірками.

Європейські розміри жіночого одягу

Стандарти розмірних сіток різних країн суттєво відрізняються. Тож для зручності покупців розроблено таблиці відповідності. Варіанти маркувань:

  • американські розміри зазвичай позначаються парними числами в діапазоні від 0 до 26;
  • європейські розміри – від 32 до 58;
  • англійські розміри – від 4 до 28
  • залежно від виробника французький розмір жіночого одягу коливається в межах від 34 до 52;
  • німецький розмір – від 30 до 56.

Наприклад, наш 46 розмір в американській сітці – 10, а в англійській – 14.

Американські розміри жіночого одягу

Щоб спростити вибір відповідної речі, відомі бренди все частіше використовують міжнародне маркування розмірності за літерами:

  • XXS – екстра-екстра невеликий;
  • XS – екстрамаленький;
  • S – невеликий;
  • M – середній;
  • L – великий;
  • XL – екстравеликий;
  • XXL – дуже-дуже великий;
  • XXXL – супервеликий.

Зберігай шпаргалку таблиці відповідності різних розмірних сіток.

Цікаво по темі: Типи фігури: як вдало обіграти свої особливості

Як зняти мірки різних типів одягу?

Як зняти мірки різних типів одягу

Для кожної окремої речі гардероба визначальним буде свій ключовий параметр:

  • плечові речі – об’єм грудей;
  • поясні – об’єм талії та стегон.

Штани та джинси

Штани та джинси

Основні параметри штанів:

  • напівобхват талії та стегон;
  • ширина штанин зверху та знизу;
  • розмір внутрішнього шва;
  • загальна довжина виробу.

Довжина кроку визначається як відстань між точкою з’єднання штанин до нижньої кромки. Ширина штанини зверху заміряється горизонтально від точки паху до краю виробу у найширшій частині. Також при виборі штанів або шортів важливо враховувати посадку. При низькій посадці пояс розташовується нижче за рівень талії на 5–6 см, а при високій – вище на 3–4 см.

Імпортні розміри джинсів зазвичай вказуються двома цифрами, наприклад, W32L34. Значення W позначає об’єм талії, а L – довжину штанини за внутрішнім швом. Цифри вказуються у дюймах. Після заміру отримане значення потрібно розділити на 2,54.

Куртка

Куртка

При виборі куртки та іншого верхнього одягу орієнтуйся на:

  • напівобхват грудей та талії;
  • довжину плеча та рукава;
  • ширину плечового пояса;
  • загальну довжину виробу;
  • напівоб’єм стегон (для подовжених моделей).

Футболка

Футболка

Для визначення розміру футболки насамперед слід заміряти об’єм грудей та розділити на два. Далі визначитися з довжиною плеча та рукава, а також довжиною виробу.

Светри та кофти

Підібрати вдалу модель світшота, светру чи кофти допоможуть мірки напівобхвату грудей та талії, а також довжина плеча, рукава та всього виробу. На відміну від сорочки або блузки для цих речей, цілком прийнятний певний діапазон похибок вимірювань. Тим паче вже який сезон поспіль оверсайз не збирається здавати своїх позицій.

Цікаво по темі: Що робити, якщо речі oversize не пасують вашому типу фігури?

Сукні та сарафани

Сукні

Тут враховується:

  • напівобхват грудей (відстань між нижніми точками швів пройм);
  • розмір талії та стегон;
  • довжина плеча (вимірюється від краю коміра до плечового шва);
  • розмір рукава (від шва на плечі до краю манжета);
  • загальна довжина сукні (визначається посередині спини – від краю коміра до низу виробу).

Моделі максі шиються довжиною в підлогу, мідаксі – по щиколотку, міді – до середини литок, а міні – вище за коліно.

Жіноча білизна

Жіноча білизна

Розмір трусиків визначається за об’ємом стегон у найширшому місці сідниць. При купівлі бюстгальтера врахуй два параметри: об’єм грудей та грудної клітки. Різниця між цими мірками визначає повноту чашки. Заміри слід робити в легкій білизні без поролону та іншої корекції.

Якщо об’єми знаходяться на межі двох значень або модель, що сподобалася, відсутня в потрібному розмірі, дивись у бік суміжних розмірів. Працює правило: зменшення довжини на один крок збільшує повноту чашки на один крок. І навпаки. Наприклад, суміжні розміри для бюстгальтера 80С – 75D та 85В.

Знання точних розмірів свого одягу допомагає уникнути покупки «на око», значно заощаджує фінанси, час та місце у шафі. Пам’ятай, що пропорції жіночого тіла вкрай індивідуальні, а ти чарівна у будь-якій своїй вазі!

Читай також:

2 Березня / 2023 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *