Літній офісний гардероб: як дотриматися дрес-коду і не збожеволіти від спеки

Скласти вдалий офісний гардероб – справа не з легких. А літній офісний гардероб – це взагалі окрема тема, яка заслуговує на повноцінну статтю. Як знайти хиткий баланс між власним комфортом і жорсткими вимогами дрес-коду, коли на вулиці +30, у транспорті задуха, а в офісі кондиціонер? Які елементи базового гардероба, якого фасону і з яких матеріалів зроблять ваш бездоганний офісний стиль? Які з поточних трендів можна адаптувати до ділового образу? Ми допоможемо вам розібратися у цих питаннях і скласти індивідуальний, зручний і комбінативний офісний гардероб, який не дасть вам «згоріти на роботі».

Час читання: 3 хвилини та лимонад 🍹

статья доступна на русском языке

Тканини

Тканини

Жодного поліестеру та поліаміду! У літню спеку допустимі тільки натуральні тканини: бавовна, льон, шовк, поплін, шифон, батист, ситець. Перевага цих матеріалів не лише у тому, що вони приємні до тіла, але й у їхніх протигрибкових, антисептичних і терморегулювальних властивостях. Тож, купуючи чергову літню обнову, не забудьте звернути увагу на склад тканини.

Цікаво по темі: Гід з льону: як вибрати, доглядати та з чим поєднувати лляні речі

Крій

Вільний, просторий одяг у пріоритеті. Вбрання, яке щільно облягає тіло, впродовж довгого і виснажливого робочого дня може перетворитися з модної речі на знаряддя для тортур. Вузькі штани, сукні та спідниці-олівці краще відкласти до осені.

Кольори

Кольори

Обирайте одяг світлих відтінків: білий, кремовий, усі пастельні тони. Для різноманіття можна додати до образу цікавих літніх принтів, а світлий одяг можна доповнити контрастними деталями – поясом, хусткою або прикрасами.

Цікаво по темі: Модні поєднання кольорів PANTONE в одязі 2022-2023

Одяг

Переходимо до найцікавішого – розбору нашого літнього офісного гардероба. Яким речам і моделям одягу краще надати перевагу жінкам.

Піджак

Піджак

Як ми вже казали, офісні будні влітку передбачають перебування у різних кліматичних режимах: у вранішній прохолоді, на спеці, у задушливому транспорті (якщо ви не пересуваєтесь на авто) та в кондиціонованому приміщенні. Ви маєте бути готові до усіх цих випробувань і ваше вбрання також. Порятунком стане піджак, жакет або блейзер, який можна зняти або одягти, залежно від умов.

Брюки-дудочки довжиною 7/8

Найпростіший офісний варіант. Чіткі стрілки та вкорочена довжина, яка відкриває щиколотку, візуально зроблять ноги стрункішими. До того ж така модель підійде як худеньким дівчатам, так і володаркам пишних форм. В останньому випадку краще обирати взуття на підборах або із середнім каблуком.

Брюки-палаццо з легкої тканини

Вже кілька сезонів поспіль літо у великому місті не обходиться без елегантних і комфортних брюк-палаццо. Даний фасон здатен видовжувати вертикальні пропорції, візуально додаючи зросту. Крім того, вони чудово комбінуються з будь-яким типовим офісним верхом – лаконічними топами, блузами та сорочками. Єдине зауваження стосується світлих брюк довжиною до підлоги – прати їх доведеться частіше.

Кюлоти

Кюлоти

Кюлоти мають кілька вагомих переваг порівняно з іншими літніми брюками: вони надзвичайно зручні, виглядають стильно і поєднуються практично з будь-яким взуттям. Недоліком є те, що вкорочені брюки заразом вкорочують і довжину ніг. Тому якщо ви не надто задоволені цим своїм параметром, то вам підійдуть світлі кюлоти у поєднанні з нюдовими туфлями на підборах.

Цікаво по темі: Капсульний гардероб: що це таке, як скласти приклади капсул

Спідниця-міді

Коротка спідниця в офісі – це mauvais ton за будь-якої погоди та за будь-якого, навіть найлояльнішого, дрес-коду. Натомість легка струмлива міді з шифону, тонкого ситцю, або принтованого штапелю чудово підійде для офісного аутфіту і захистить вас від спеки значно краще ніж мініспідниця зі щільної або синтетичної тканини.

Сукня-сорочка

Універсальність і практичність – ці дві риси зробили сукню-сорочку одним з найпопулярніших офісних трендів кількох останніх літніх сезонів. І на те є кілька вагомих причин. По-перше, сукня-сорочка ідеально комбінується зі зручним взуттям на низькому ходу: човниками, лоферами, мокасинами, сандалями та міськими шльопанцями. По-друге, носити її можна у різних варіаціях: власне як сукню – з поясом або без; як сорочку – під штани або спідницю; як накидку – поверх сукні або штани з топом.

Комбінезон

Комбінезон

Цей типово літній предмет гардероба не можна назвати загальноприйнятим офісним вбранням. Проте правильно підібраний фасон може подарувати комбінезону шанс отримати такий статус. Головне стриманість. Якщо це модель без рукавів, то декольте має бути закритим. Якщо ж ви бажаєте дещо відкрити зону декольте і дрес-код вашої компанії це дозволяє, то можна обрати легкий комбінезон з неглибоким V-подібним вирізом і рукавом 3/4. Так само недоречно оголювати спину або ноги. Натомість довгий штанний комбінезон із закритими плечима точно вас не скомпрометує.

Сорочка-безрукавка

Вже маєте у своєму гардеробі сорочку без рукавів? Сміливо купуйте ще одну! Іншого кольору, іншого крою, з іншим настроєм: світлих або пастельних відтінків, у дрібний принт або з художнім оздобленням, з контрастним комірцем або кантом, до середини стегна або подовжену… Якщо у вашій шафі буде бодай дві такі сорочки, ви вже можете вважати себе готовою до літа в офісі. Головна вимога залишається тією ж, що й для решти елементів літнього гардероба – сорочка повинна мати натуральний склад.

EVA в инстаграм

Костюм

Літній костюм має бути не тільки елегантним, але й зручним. Переможцем з комфорту залишається костюм чоловічого крою. Він не обмежує рухів і виглядає ультрастильно. Доповненням до піджака можуть бути не тільки штани. Шорти брючного типу до середини стегна складуть йому не менш вдалу партію. У такому поєднанні вони не виглядатимуть вульгарно, навіть попри оголені ноги.

Взуття

Туфлі

Високі підбори залиште для вечірніх рандеву. Трудові будні вимагають більш зручного і практичного взуття. З-поміж літніх трендів найбільше на нашу увагу заслуговують мюлі, туфлі kitten heels та туфлі-човники на низькому ходу. У неформальну п’ятницю можна дозволити своїм ніжкам відпочити в однотонних еспадрильях, елегантних сандалях або навіть у міських шльопанцях – більш жіночній і менш «потворній» варіації біркенштоків. Але пам’ятайте, що подібне взуття буде доречним в офісі тільки за однієї умови – ноги мають бути повністю прикриті.

Як і у випадку з одягом, для літнього взуття штучні матеріали є небажаними. Натуральний текстиль, шкіра, велюр, замша, нубук або наппа подарують вашим ніжкам значно більше комфорту і слугуватимуть довше.

Аксесуари

Аксесуари

Капелюх

Крислатий капелюх може виглядати неперевершено на інстаграмних фото, однак у міському транспорті в годину пік такий аксесуар тільки завдаватиме вам зайвого клопоту. Натомість акуратний капелюшок канотьє освіжить формальний костюмний образ, підкреслить романтизм сукні або блузи у квітковий принт і чудово поєднається зі смугастою сорочкою.

Хустка

Нашийна шовкова хустка нівелює зайву пікантність відкритого декольте якщо, скажімо, вам призначили побачення одразу після роботи, і ви бажаєте одягнути щось більш звабливе, ніж стандартне офісне вбрання.

Сумка

Сумки

На щастя, ми вже навчилися не виходити у місто, а тим паче не ходити на роботу, у пляжних сланцях і в’єтнамках. Пляжним сумкам так само не місце в офісі. В літньому діловому аутфіті будуть доречними сумки жорсткої форми середнього розміру. Радимо звернути увагу на такі трендові моделі, як квадратні сумки, сумки-скрині та прямокутні сумки на ланцюжку, які можуть бути як однотонними, так і оздобленими контрастним геометричним принтом, вишивкою, або бахромою. Але знайте міру, обираючи сумку з оздобленням. Надто яскраві та виразні деталі не сумісні з правилами дрес-коду.

Цікаво по темі: 7 трендових сумок осінь-зима 2022-2023

Як бачимо, навіть у літню спеку можна знайти стильні та водночас практичні варіанти ділових образів і скласти повноцінний офісний гардероб, у якому усі речі можуть бути поєднані між собою. Сподіваємося, що з нашими порадами ваші трудові будні стануть більш комфортними, а ви зможете кожного дня протягом тижня виглядати по-новому, витрачаючи при цьому менше часу на вранішні збори.

Читайте також:

25 Липня / 2022 Мода

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA