Як правильно позувати для фото: 11 секретів

Чи бували у вас такі ситуації, коли ви зробили 100500 фото і жодне з них вам не подобається? Тут з’явилося друге підборіддя (хоча в житті у вас його ніколи не було), там шия надто коротка, на іншому — завелика рука перед самим об’єктивом. Насправді, щоб отримати гарні кадри, потрібно не лише професійно знімати, але і правильно позувати, адже ідеальні знімки народжуються водночас по обидва боки від об’єктива. Тож яке положення прийняти, щоб показати себе з найкращого боку? Читайте в новій статті на EVA Blog!

Час читання: 5 хвилин та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Правило 1. Рівна спина

Рівна спина

Здавалося б, що може бути простіше — це ж очевидно! Тим не менш, намагаючись прийняти невимушену позу, дівчата часто забувають про рівну спину. В результаті талія виглядає менш стрункою, груди опускаються донизу, шия здається коротшою, а живіт — більшим. Тому рівна спина — найперший та найголовніший секрет.

Цікаво по темі: Як правильно позувати для фотосесії на пляжі?

Правило 2. Станьте упівоберта

Станьте упівоберта

Ним користуються більшість зірок та моделей. Коли ви стоїте упівоберта до камери, повернувши руки та обличчя до неї та відвівши одне стегно назад, частина силуету немов би потрапляє у тінь, і фігура виглядає більш тендітною. Те ж відбувається і з обличчям за рахунок природних тіней від носа та вилиць, коли на нього падає трохи світла збоку.

Правило 3. Перенесіть вагу тіла назад

Перенесіть вагу тіла назад

Щоб отримати невимушену фотографію та легкий образ, перенесіть вагу на ту частину тіла, що знаходиться далі від камери. Передня частина, таким чином, залишиться легкою, без ваги та зайвого напруження.

Правило 4. Живіт у себе — сідниці назад

Живіт у себе — сідниці назад

І хоча останнім часом все частіше можна зустріти професійні фото з відведеними уперед стегнами (навіть манекени в магазинах часто так стоять), ця поза здатна візуально викривати недоліки фігури. А щоб приховати їх та отримати гарний силует, краще за все випрямити спину, злегка прогнутися у поясниці та відвести сідниці назад. Це правило працює і для фото анфас, і для позицій упівоберта.

Правило 5. Не притискайте руки до корпуса

Не притискайте руки до корпуса

Найтоншу лінію силуету, талію, має бути видно на фото, тому руки потрібно трохи відвести від тіла — так, щоб лишився просвіт. У противному випадку, якщо притиснути руки до корпусу і сфотографуватись, то вони зливаються з ним і здаються одним цілим.

Цікаво по темі: Мейк для фотосесії справжніх подруг: новий майстер-клас EVA Blog

Правило 6. Не ховайте шию

Не ховайте шию

Здавалося б, повернута голова створює ефект невимушеності, та насправді ж, якщо надто сильно відвернути її убік та покласти підборіддя на плече, то навіть довга та струнка шия ховається. Найкраще на селфі тримати голову прямо, щоб було видно шию та не з’являлося друге підборіддя.

Правило 7. Подалі від об’єктива камери

Подалі від об’єктива камери

Оптика має одну підступну властивість: чим ближчий предмет до об’єктива, тим більшим він здаватиметься в кадрі. Тому позуючи упівоберта, поклавши руку на талію, відведіть лікоть назад, щоб він не «дивився» прямо в об’єктив. Це стосується не лише рук, але і плечей, ніг та інших частин тіла в будь-якій позиції.

Це правило працює і в портретних фото. Коли ви опускаєте голову донизу, на передній план виходить верхня частина обличчя, на задній — нижня. У результаті лоб здається більшим, а губи — меншими. Тому краще за все тримати голову прямо.

Правило 8. Увага на очі та посмішку

Увага на очі та посмішку

Очі краще за все тримати широко відкритими, але без надмірного зусилля, ніби ви чогось злякалися. А якщо ви бажаєте дивитися убік від камери, не відводьте надто далеко від неї погляд — просто змістіть його на кілька сантиметрів від центру. Інакше на фото буде видно лише білки очей.

Усмішка має бути легкою та невимушеною, максимально природною, тому не варто посміхатися із зімкнутими губами. Злегка відкрийте рот, щоб виднілися зуби.

Правило 9. Додайте об’єму

Додайте об’єму

Цим трюком вдало користуються професійні моделі, додаючи до своєї пози діагоналі. Наприклад, схрестивши ноги. Легка та невимушена поза, ніби фотограф вас застав зненацька: схрещені ноги, вага тіла перенесена на спину, плечі відведені назад, рука на талії або в кишені.

Правило 10. Кисті та ступні

Кисті та ступні

Щоб ваш силует не виглядав напруженим та статичним, направляйте ступні не прямо на камеру, а вбік від неї. Кисті не тримайте прямими та напруженими, спробуйте максимально їх розслабити та прийняти природне положення, зігнувши зап’ястки та пальці рук.

Правило 11. Не копіюйте чужих поз

Не копіюйте чужих поз

Це стосується групових фото, коли ви оглядаєтесь на інших і намагаєтесь прийняти схожу позу. Але насправді набагато цікавіше виглядають кадри, в яких кожен стоїть так, як йому зручно. Групове фото зі схожими позами несвідомо викликає бажання порівнювати, хто краще вийшов, а хто гірше, у кого яка фігура та вираз обличчя.

Позування в різних локаціях: поради від моделей і фотографів

Розглянемо ще кілька порад, як зробити якісну фотографію в різних локаціях: на вулиці з квітами, на пляжі в купальнику, в студії, вдома, в басейні. Ці вигідні пози для фото стануть чудовими ідеями для інстаграму, й не важливо, чи ви робите професійні зйомки, чи використовуєте таймер, щоб зробити оригінальні фото самостійно. До речі, у нас є окрема стаття на цю тему від постійного експерту EVA Blog Анастасії Арьє.

Тож які інстаграм тренди задають нині фотографи та моделі? По-перше, емоційність. Ваші пози на фотосесію можуть бути як підкреслено невимушені, так і надмірно показові. Але у будь-якому випадку фото повинно нести емоційних заряд. По-друге, серед ідей для інстаграму значне місце займає вміння працювати з деталями, робити акценти.

Ось вам більше порад для красивих поз на вулиці, на морі, чи в будь-якій іншій локації:

поради від моделей і фотографів

Схрестити ноги

Не фотографуй знизу

Погляд через плече

Фото лежачи

Поза К-форми

Сісти навпочіпки

Поза ркуи вгору

Використовуй волосся

Як усе це запам’ятати?

Ми навели кілька найголовніших порад та розповсюджених помилок, котрі можуть зіпсувати ваше фото. А найпростіший спосіб зробити вдалі кадри — просто експериментувати, щоб віднайти свої ідеальні позиції й автоматично їх приймати тоді, коли ви побачите об’єктив фотокамери. Якщо ж бажаєте завжди мати під рукою шпаргалку, просто збережіть цю статтю на своїй  сторінці в соціальних мережах.

Бажаємо вам вдалих кадрів!

Читайте також:

6 Липня / 2020 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті