День Соборності України: факти, листівки та поробки з дітьми

Століттями Україна була розділеною між двома імперіями. Але ті темні часи минули, коли після Першої світової війни розпочалася революція і боротьба українського народу за свою незалежність. Саме День Соборності України вважається першим великим кроком до цієї важливої мети. Пропонуємо кожному українцеві приєднатись до свята, дізнавшись цікаві факти, традиції і привітавши один одного листівками українською від EVA Blog.

Час читання: 2 хвилини та святковий мафін 🧁

статья доступна на русском языке

Факти і традиції свята

Факти і традиції свята

День Соборності України уособлює собою об’єднання кожної частини нашої країни: від сходу до заходу і від півночі до півдня. Ця подія щороку відзначається 22 січня, починаючи з 1919 року після укладення Акту Злуки УНР та Західноукраїнської Народної Республіки. Свято не визнавав лише радянський режим, який вважав його «контрреволюційним» і намагався позбутись будь-яких спогадів про нього в суспільстві. Статус офіційного державного свята цей день набув у 1999 році. З того часу він символізує собою об’єднаність України, як неподільної незалежної держави.

EVA y Viber

Найбільш відомою традицією на День Соборності стало утворення «живого ланцюга», який має об’єднувати всіх людей в Україні. Її започаткували у 1990 році, коли з моменту укладення Акту Злуки минув 71 рік. Тоді, 22 січня, більше мільйона людей вишикувались у довжелезний ланцюг, який простягнувся від Києва до самої Львівщини! Ця подія стала яскравим прикладом єдності українського народу. З того часу і до сьогодні у столиці щорічно збираються люди, щоб утворити «живий ланцюг» між правим і лівим берегами Дніпра. До таких акцій може долучитися кожен бажаючий в будь-якому українському місті.

Традиції Дня Соборності

Цікаво по темі: Від парамедика до пресофіцерки: е-РОЗМОВА з Маргаритою Рівчаченко

Невід’ємним символом єдності України завжди є державний прапор. В це свято, хоча воно не є вихідним днем, люди можуть збиратися на вулицях, маючи при собі патріотичні стрічки, прапорці і будь-які жовто-блакитні атрибути. Цим вони підтримують Соборність — єдність і незалежність вільної держави!

Вітання та листівки

Єдина Україна

Завантажити листівку

Вітаю зі святом Соборності України! Залишайтесь свідомі та любіть рідну країну всім серцем. Пишайтеся її історією, незламним духом свого народу і завжди пам’ятайте, що Ви — Українці — сини й доньки сильної, вільної держави.

💙💛

З Днем Соборності України

Завантажити листівку

Наша Україна, наче вільний птах, на білих крилах злетіла у небо, щоб подарувати нам свободу, незалежність і мир. Саме в єдності народу полягає сила нашої держави. Тримаймося разом, шануймо Україну і відзначаємо День Соборності разом!

💙💛

Ми — Українці і ми — Єдині

Завантажити листівку

Щиро вітаю кожного українця із Днем Соборності! Це свято має велике значення для усієї країни, адже у цей день об’єдналися наші землі і з того часу вони є неподільними і незалежними. Бажаю усім міцної дружби порозуміння і взаємоповаги!

💙💛

Вітаю з Днем Соборності України

Завантажити листівку

У День Соборності України хочу побажати могутності та наснаги, братерської допомоги справами і всебічної взаємопідтримки, тому що ми — єдиний народ єдиної країни. Чистого і мирного неба над головами!

💙💛

Вільна й Неподільна — Наша Україна

Завантажити листівку

22 січня вся країна святкує День Соборності, який є втіленням злуки українських земель. Кожному з вас надсилаю теплі вітання і бажаю зберігати міцність духу, віру і надію на щасливе майбутнє. Хай в усіх українських родинах запанує злагода, мир і любов. Давайте вірити у розвиток і благополуччя нашої з вами країни!

💙💛

Єдина Україна (1)

Завантажити листівку

З Днем Соборності України! Усім жителям країни хочу надіслати найтепліших слів, дужого здоров’я, великого щастя і достатку. Хай ясне сонце засяє над нашими землями і кожному стане тепло і затишно!

💙💛

Вільна й Неподільна — Наша Україна (1)

Завантажити листівку

До Дня Соборності України поспішаю привітати наших громадян і висловити свої найщиріші слова подяки за те, що кожен з нас щоденно робить свій вклад у процвітання рідної країни! Бажаю спокою і радості, здоров’я і натхнення, добробуту кожній родині у нашій сильній і неподільній Україні!

💙💛

Ми — Українці і ми — Єдині (1)

Завантажити листівку

Українці, з Днем Соборності вас! Усі ми — один народ і жодні кордони ніколи нас не розділять. Отже, давайте ніколи про це не забувати. Зі святом єдності!

💙💛

Завантажити листівку

Вітаємо з Днем Соборності! Бажаємо щастя, мирного неба, незламного духу та нових досягнень на шляху до нашого світлого майбутнього. Зі святом, рідні українці!

Патріотичні поробки з дітьми

Патріотичне серце

До Дня Соборності України пропонуємо зробити жовто-блакитне сердечко з паперу і картону, прикрашене соняшниками і блискітками. Такий чудовий сувенір легко зробити власноруч разом з діточками. Підготуй наступні інструменти, які знадобляться тобі для створення красивої поробки:

  • олівець;
  • аркуш паперу формату А4;
  • кольоровий картон і папір;
  • канцелярскій клей-олівець;
  • рідкий клей для блискіток;
  • різнокольорові блискітки;
  • ножиці.

Патріотичне серце інструменти

Як покроково зробити патріотичне сердечко:

  1. Аркуш паперу склади книжечкою на дві половинки.
  2. На одній частині аркуша намалюй половинку великого серця. Увага: воно повинно починатись і закінчуватись біля лінії згину аркуша, щоб після вирізання його можна було розкрити на дві однакові половинки.
  3. Обережно вирізай сердечко і в тебе вийде чудовий зразочок.
  4. Приклади сердечко до аркуша блакитного картону і обведи його, щоб потім можна було вирізати.
  5. Тепер вирізай сердце з блакитного картона: в тебе повинна вийти основа для поробки.
  6. Візьми жовтий папірець, приклади до нього синє серце і обведи його нижню половинку.
  7. Вирізай нижню половинку і охайно приклей до великого синього серця.
  8. Починаємо робити соняшники: тобі знадобиться зелений і фіолетовий (або коричневий) картон, а також жовтий та помаранчевий папір.
  9. З фіолетового або коричневого картона зробимо серединки квіток: на зворотному боці аркуша намалюй три різні за розміром кола і виріж їх.
  10. З жовтого і помаранчевого паперу робимо пелюстки соняшників: склади папірці в декілька разів, щоб одразу можна було вирізати кілька пелюстків. Щоб пелюстки виглядали об’ємними, трішки зігни їхні кінчики посередині
  11. Починай приклеювати їх до підготовлених серединок соняшників, чергуючи жовтий і помаранчевий кольори.
  12. З зеленого картона вирізай п’ять листочків, також зігни їх кінчики і приклей до великого жовто-блакитного серця.
  13. Зверху приклей готові соняшники.
  14. Тепер прикрашаємо серединки соняшників блискітками: змасти кола соняшників рідким клеєм, посип блискітками, а зайве обережно зтруси.

Цікаво по темі: Жовто-блакитна любов: поробки з дітьми з любов’ю до України

Патріотичне сердечко у вигляді українського прапору, прикрашеного квітами, готове. Воно символізує дух єдності, незламності та чарівності нашої України! Такою поробкою можна прикрасити кімнату або подарувати в якості вітальної листівки близькій тобі людині на знак міцної дружби.

Від нашої команди хочемо привітати тебе, дорога читачко, і твоїх близьких з Днем Соборності України, побажати миру, ясного неба, радості і стійкості, яка допоможе пережити буремні часи!

Читай також:

15 Січня / 2024 DIY

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті