Як стати чарівною та подобатись людям

Певно, кожна з нас хоча б раз у житті зустрічала людей, здатних сподобатись оточуючим з одного погляду. Вони завжди в центрі уваги, знаходять друзів у будь-якому колективі і здається, ніби у таких людей ніколи не буває в житті проблем, а оточуючі хочуть спілкуватися з ними ще й ще. Всупереч поширеній думці чарівність та вміння подобатись людям — не вроджені, а набуті якості, тож у наших силах розвинути їх у собі. Як саме це зробити? Читайте в новій статті від EVA Blog!

Окрім абстрактних та стандартних порад на кшталт «полюбіть себе самі» або «не намагайтеся подобатися усім підряд» існують й інші, більш прості та зрозумілі прийоми. Справа в тому, що для того, щоб навчитись любити себе, якщо ви цього ще не навчилися, потрібно прочитати не одну книгу, відвідати не один семінар професійного психолога та багато працювати над собою. А от навчитися слідкувати за своєю поведінкою та читати мову тіла — набагато простіше. Це може стати вашим першим кроком на шляху до усвідомлення своєї чарівності. Про це і поговоримо.

1. Проявляйте справжній інтерес

Чарівна людина, що опинилася на вечірці, де нікого не знає, не стоятиме в стороні, скромно очікуючи моменту для того, щоб вставити влучну репліку. Вона сама вміє знайомитися та знаходити теми для розмови. Її голос звучить трохи голосніше за інших, її приємно та цікаво слухати, а міміка та жести заповнюють собою увесь простір. Це не агресія та не бажання домінувати — це справжній інтерес до інших людей, який викликає зворотну реакцію — інтерес цих людей до себе. Як проявити свій інтерес?

2. Ставте питання та уважно слухайте відповіді

Суть чарівності полягає в тому, щоб проявляти зацікавленість до співбесідника, а не ставити себе на перший план. Виявляється, що розмова про себе та свої переживання викликає реакції в тих самих відділах мозку, що смачна їжа або секс. А далі, знаючи про переживання людини, ви можете знайти спільні точки дотику та сфокусувати увагу на тому, що вас об’єднує. Певно, ви помічали, що поряд з чарівними людьми виникає таке відчуття, ніби ви давно один одного знаєте. Можливо, вони знають про цей прийом або просто несвідомо користуються ним.

3. Використовуйте мову тіла

Для того, щоб навчитися чарівності, зовсім не обов’язково мати ідеальну зовнішність. Красиве тіло — це не головне, куди важливіше правильно ним користуватися. Кивайте головою, мімікою виражайте свої емоції, коли слухаєте співрозмовника, — це зробить вас більш виразними в його очах.
Давно відомий науково підтверджений факт: люди вважають більш приємними людей, схожих на них самих. Використовуйте мову тіла для того, щоб заручитися підтримкою співбесідника: копіюйте його положення тіла, рухи, використовуйте його слова. Це знак довіри, безпеки й порозуміння.

4. Не бійтеся виглядати вразливими

Багато хто вважає, що бути вразливими — це ж саме, що слабкість. Але це не так: вразливі люди виглядають більш справжніми, адже ніщо людське їм не чуже. Особливо в сьогоднішньому світі, коли ми викладаємо відредаговані фото в соцмережі та намагаємось продемонструвати кращу сторону себе та свого життя, справжність стає на вагу золота. Можливо, така щирість та відкритість робить нас недосконалими, зате вона говорить про високий рівень самооцінки, впевненість у собі та хоробрість. А це притягує людей, немов магніт.

5. Даруйте іншим впевненість у собі

Поряд з чарівними людьми відчуваєш себе більш спокійно, впевнено, розкуто, розслаблено, ніж зазвичай. Чому так? Секрет в тому, що чарівна людина вміє знаходити у співбесіднику позитивні сторони, бачити його унікальність та визнавати її, дарувати всю свою увагу без залишку. Щира віра в те, що їхній співбесідник — хороша людина та цікава особистість, і робить людей чарівними. Тому з ними хочеться спілкуватися ще й ще, заряджаючись цим позитивним настроєм.

6. Не судіть та не оцінюйте

Чарівні люди не судять та не оцінюють себе, інших людей, погоду, політику. Навчіться сприймати людей, явища та події такими, якими вони є, не навішуючи ярликів. Після дощу, що зіпсував ваші плани, можливо, ви побачите веселку, весняна зелень розквітне ще більше, а повітря буде надзвичайно чистим та свіжим. Все в нашому житті має різні сторони — позитивні й негативні, а якщо навчитися бачити в людях сильні сторони та сприймати все без навішування ярликів «добре» або «погано», ви полегшите не лише своє життя, але й спілкування.

7. Будьте щирими

Без щирості не буває чарівності. Коли людина говорить комплімент або хвалить інших з метою щось отримати взамін — це називається маніпуляцією. Крім того, людина влаштована так, що відчуває будь-яку нещирість на несвідомому рівні. Чи ловили ви себе коли-небудь на думці про те, що хтось вам не подобається, але ви самі не знаєте чому. Скоріш за все, причиною була нещирість, котру ви відчули. Чарівні люди знають про це і не намагаються маніпулювати іншими — їхні слова, думки та емоції завжди щирі та справжні.

Ще кілька цікавих фактів

• Людина, що має собаку, вважається більш чарівною.

Американські вчені в ході досліджень дійшли висновку, що люди, котрі мають домашніх улюбленців, в очах інших виглядають більш відповідальними, турботливими та готовими до тривалих обов’язків. Звісно, заводити собаку лише з цієї причини не варто, але якщо ви давно хотіли це зробити або сумнівалися, можливо, цей аргумент допоможе вам прийняти рішення.

• Ходіть з тією ж швидкістю, що й інші.

Ще одне дослідження, в ході якого вчені помітили, що хлопці, які, побачивши симпатичну дівчину, починали рухатися з тією ж швидкістю, що й вона, мали більше шансів на успіх. Що ж, непоганий спосіб продемонструвати своє позитивне ставлення.

• Висловлюйте емоції.

Професор з психології Дін Кіт Сімонтон вважає, що найбільш успішні люди виражають свої емоції максимально точно. Для прикладу він порівнює дві фрази, які, на перший погляд, означають одне й те саме: «Я відчуваю ваш біль» і «Я розумію вас». Здавалося б, обидві вони означають одне й те саме, але перша допомагає налагодити емоційний зв’язок з людиною, а друга цього не робить. Кажуть, що цим прийомом користуються найбільш харизматичні президенти світу.

Ну, і найбільш очікувані результати досліджень: чим ширша ваша посмішка, тим більше вона схиляє людину до вас. Тож посміхайтеся та даруйте собі й оточуючим гарний настрій!

4 Січня / 2019 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *