Листівки з Хрещенням Господнім 2024

Зимові свята тривають, і на черзі на нас чекає Хрещення Господнє — важлива церковна подія з незвичайними обрядами, пов’язаними з таїнством хрещення. Дізнайся більше цікавого про історію та традиції святкування, а також не забудь привітати своїх рідних красивими листівками та побажаннями українською мовою від EVA Blog!

Час читання: 2 хвилини та чашка імбирного чая ☕

статья доступна на русском языке

Історія та обряди

1-Історія-та-обряди

Хрещення Господнє або Богоявлення — це одне з найважливіших християнських свят, що відзначається 6 січня у православній церкві. Цей день символізує хрещення Христа в річці Йордан і оголошення про його божественність. З цією подією пов’язаний головний обряд — занурення вірян у річкову воду для очищення від гріхів і відродження в нове життя. Також люди здійснюють купання в крижаній воді на знак покаяння, сподіваючись на прощення і здобуття щастя.

Шукай EVA Blog в Instagram

Також серед православних вірян на Водохреща заведено проводити освячення води, тому що саме в цей день вона вважається святою. Освячену воду приносять додому, щоб благословити себе і своїх близьких. Крім того, заведено вважати, що вона здатна вилікувати та захистити від будь-яких хвороб і проклять.

2-Історія-та-обряди

У багатьох країнах у свято проводять різноманітні заходи: тематичні ярмарки, концерти та фестивалі, а вечори не обходяться без урочистої вечері в колі сім’ї. Традиційно до столу подають сім різних страв і солодкі частування, спечені у формі хрестика.

Цікаво на тему: Українські традиції Нового року, Різдва та зимових свят

Традиції святкування в Україні

3-Традиції-святкування-в-Україні

В Україні Водохреща є одним із найбільш шанованих християнських свят. Цього дня люди здійснюють обряд освячення води в церквах, після чого кожен парафіянин забирає із собою трохи святої води для благословення та оздоровлення.

Українці також разом з дітьми проводять купання в ополонках або водоймах, щоб покаятися й очиститися від гріхів. Ця традиція вважається особливо сприятливою і приносить здоров’я і щастя протягом усього року. Також на честь святкування в країні проходять народні гуляння з традиційними піснями, катанням на ковзанах і ярмарками на міських площах.

4-Традиції-святкування-в-Україні

Водохресний святвечір супроводжується святковим застіллям. Однак подавати слід лише пісні страви: вареники, голубці, рибу, пироги та печиво. Головною стравою цього вечора є Голодна кутя — пісне частування без масла та вершків, але з різними сухофруктами.

Цікаво на тему: Пісні страви на вечерю: добірка цікавих рецептів

Привітання з Хрещенням

01 З Водохрещем Христовим! (1006)

Завантажити листівку

😇

Зі святом Хрещення! Нехай свята вода змиє ваші гріхи, а благословення Господа наповнить ваше життя радістю і світлом.

02 Христос Хрещається! (988)

Завантажити листівку

😇

Нехай пречиста вода Водохреща допоможе позбутися всіх негараздів і неприємностей, а в серці залишиться тільки любов і мир. Зі святом Хрещення!

03 Вітаю З Хрещенням Господнім! (80)

Завантажити листівку

😇

Світле і святе Водохреща! Нехай освячена вода забере всі печалі та обтяження, а у ваш дім принесе благополуччя і щастя.

04 Зі Святом Водохреща! (543)

Завантажити листівку

😇

Вітаю з днем Хрещення! Бажаю, щоб свята вода подарувала вам здоров’я, силу і впевненість у кожному кроці.

05 Зі Святом Водохреща! (752)

Завантажити листівку

😇

Пориньте у священну водохресну воду і нехай вона очистить вашу душу, а світло Боже освітить ваш шлях. Зі святом!

06 З Водохрещем Христовим! (206)

Завантажити листівку

😇

У цей святий день Хрещення бажаю вам віри, доброти, сили та радості! Сподіваюся, що наступний рік принесе вам і вашій родині процвітання і благополуччя!

07 Вітаю З Хрещенням Господнім! (122)

Завантажити листівку

😇

Вітаю зі святом Хрещення! Бажаю, щоб це світле і щасливе свято подарувало вашій оселі любов, тепло і гармонію!

08 Христос Хрещається! (310)

Завантажити листівку

😇

Христос Хрещається! Так хочеться, щоб для всієї країни це свято стало символом початку нового, яскравого і щасливого життя!

😇

Хрещення — це світле і радісне свято, що символізує прийняття віри та зміцнення в духовному житті. Нехай його обряди принесуть тобі здоров’я, а також привернуть удачу в новому році!

Читай також:

22 Грудня / 2023 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті