7 найочікуваніших фільмів зими 2023-2024

Які новинки кіно на нас чекають цієї зими? Ми зібрали найкращі картини, які можна буде подивитися в найближчі місяці. На нас чекають драматичні байопіки, супергеройські екшни (куди ж без них), сімейний фільм про Віллі Вонка, детективна комедія з відмінним кастом і нова робота Тайка Вайтіті з Майклом Фессбендером у головній ролі. Зима обіцяє бути цікавою!

Час читання: 3 хвилини та крем-брюле🍮

статья доступна на русском языке

Новинки зими

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Вонка / Wonka

Дата прем’єри: 14 грудня

Вонка / Wonka

Захопливий книжковий персонаж Віллі Вонка, створений британським письменником Роальдом Далем, знову оживе на великих екранах цього грудня. Проте сюжет відрізняється від попередніх екранізацій, присвячених цьому ексцентричному шоколатьє. Історія розповість про юного Віллі Вонка, про його пригоди та про те, як він відкрив свій перший казковий магазин, оголосивши війну місцевому «шоколадному картелю».

Шукай EVA Blog в Instagram

Зняв сімейний мюзикл Пол Кінг, відомий нам за дилогією «Пригоди Паддінгтона». У головній ролі — Тімоті Шаламе, якого ми прекрасно пам’ятаємо за «Дюною» і «Назви мене своїм ім’ям». На знімальному майданчику компанію йому склали Олівія Колман («Фаворитка», «Батько»), Роуен Аткінсон (той самий містер Бін) і Саллі Гокінс («Форма води», «Спенсер»). Тепер ти знаєш, на що ти точно підеш у кіно на новорічні свята.

Аквамен і загублене королівство / Aquaman and the Lost Kingdom

Дата прем’єри: 21 грудня

Аквамен і загублене королівство / Aquaman and the Lost Kingdom

5 років тому режисер Джеймс Ван зміг створити з цілком собі другорядного героя коміксів одну з досить успішних кінофраншиз DC Comics. Щонайменше завдяки великій кількості екшну, красивим підводним пейзажам та іскрометному гумору, чим раніше картини за мотивами робіт видавництва особливо не вирізнялися. Судячи з трейлеру, друга частина нічим не поступатиметься першій. У кадрі ми побачимо знайомі обличчя — Джейсона Момоа («Гра престолів», «Крихітка»), Патріка Вілсона («Фарго», «Прометей»), Ембер Герд («Дівчина з Данії», «Ласкаво просимо до Zомбіленду») і Ніколь Кідман («Щиголь», «Принцеса Монако»).

Цікаво на тему: Найочікуваніші фільми осені 2023 року

У «Загубленому королівстві» Артур Каррі постає перед глядачем уже як чоловік, батько і за сумісництвом король Атлантиди, який зобов’язаний піклуватися про добробут і безпеку жителів свого королівства. Розмірене життя порушує Чорний Манта, який бажає помститися Аквамену за смерть батька і знищити все підводне царство. Для протистояння Артуру знадобиться сильний союзник — ним стане його зведений брат Орм, якого король заточив до в’язниці. Доведеться відкинути гордість і колишні образи, щоб разом здолати ворога.

Феррарі / Ferrari

Дата прем’єри: 28 грудня

Феррарі / Ferrari

Наприкінці року на нас чекає ще одна рейтингова новинка кіно, яка напевно матиме шанси позмагатися за статуетку «Оскара» в прийдешньому березні — біографічна картина «Феррарі». Події повернуть нас у 1957 рік. Енцо Феррарі важко переживає смерть старшого сина, який мав стати спадкоємцем його бізнесу. Водночас і його компанія перебуває далеко не в найкращому становищі. Щоб здолати кризу в справах, на тлі особистої трагедії Феррарі ухвалює рішення брати участь у Mille Miglia — у перегонах на витривалість на 1000 миль.

Після довгих рішень (на роль Енцо Феррарі претендували Крістіан Бейл і Г’ю Джекман), каст очолив Адам Драйвер («Остання дуель», «Зоряні війни: Останні джедаї»). Разом із ним на екрані ми побачимо Пенелопу Крус («Вікі Крістіна Барселона», «Бандитки») і Шейлін Вудлі («Дивергент», «Мавританець»). Режисерське крісло посів Майкл Манн, який зняв «Джонні Д.» і «Успіх» з Дастіном Гоффманом, а також продюсував нашумілий «Ford проти Ferrari».

Наступний гол — переможний / Next Goal Wins

Дата виходу: 4 січня

Наступний гол — переможний / Next Goal Wins

«Наступний гол — переможний» — новинка від режисера Тайка Вайтіті («Тор: Рагнарек», «Кролик Джоджо»). А це означає, що буде цікаво, весело, місцями несподівано і, можливо, абсурдно. Але точно не нудно! За основу Вайкікі взяв реальні події, які розгорталися у 2014 році. Футбольна асоціація призначає тренера-невдаху Томаса Ронгена підготувати команду Американського Самоа для кваліфікації до Чемпіонату світу. І все б нічого, якби збірна Самоа не була найгіршою футбольною збірною у світі.

Цікаво на тему: 7 найкращих мультфільмів Хаяо Міядзакі та Studio Ghibli

Головні ролі дісталися Майклу Фассбендеру («Люди Х», «Стів Джобс») і Елізабет Мосс («Розповідь служниці», «Ширлі»), а також, за традицією, знайшлася робота по інший бік камери й самому Вайкікі. Режисер зіграв епізодичну роль американо-самоанського священника.

Боб Марлі: Одна любов / Bob Marley: One Love

Дата прем’єри: 11 січня

Боб Марлі: Одна любов / Bob Marley: One Love

«Боб Марлі: Одне кохання» — довгоочікуваний байопік про короля регі, завдяки якому про цю музику та філософію дізнався увесь світ. Пропагуючи мир і любов, він надихав мільйони людей і продовжує робити це після своєї смерті.

Зняв фільм режисер Рейнальдо Маркус Грін — претендент на «Оскара» в категорії «Найкращий фільм» за спортивну драму «Король Річард» з Віллом Смітом. Кінгслі Бен-Адір («Меч короля Артура», «Одна ніч у Маямі») виконав роль Марлі, а Лашана Лінч («Капітан Марвел», «Не час помирати») зіграла його дружину Риту.

Аргайл / Argylle

Дата прем’єри: 1 лютого

Аргайл / Argylle

Шпигунські романи, які виходять з-під пера Еллі Конвей, користуються дикою популярністю. Але сама письменниця віддає перевагу тихому способу життя і компанії свого кота. Усе змінюється, коли від нападу її рятує справжній шпигун, який знайомить її зі світом секретних організацій. Тут Еллі не просто авторка серії книжок, а пророк, адже все, про що вона пише, через якийсь час відбувається насправді. І через це їй загрожує небезпека.

Цікаво на тему: 5 відвертих фільмів, які кращі, ніж кіно для дорослих

Комедійний детектив зняв Меттью Вон, якому екшени не в новинку — він обіймав режисерське крісло в таких проєктах, як «Kingsman» і «Люди Х: Перший клас». Каст приємно дивує: Генрі Кавілл («Агенти А. Н. К. Л.», «Людина зі сталі»), Браян Кренстон («Пуститися берега», «Згадати все»), Сем Роквелл («Влада», «Три білборди на кордоні Еббінга, Міссурі»), Брайс Даллас Говард («Рокетмен», «Світ юрського періоду»), Семюел Л. Джексон («Джанго вільний», «Месники») і співачка Дуа Ліпа.

Мадам Павутина / Madame Web

Дата прем’єри: 15 лютого

Мадам Павутина / Madame Web

І ще одна супергеройська кінопрем’єра прийдешньої зими. «Мадам Павутина», нарівні з «Веномом» і «Морбіусом», поповнить серію фільмів за всесвітом «Spider-Man» від Sony, яка виступає конкурентом Marvel і DC. (Для довідки: Людина-павук — це теж персонаж Marvel, тільки права на нього належать японській компанії. До слова, через відмову Sony передати права на екранізацію Альма-матер у нас і існує так багато Пітерів Паркерів у різних франшизах).

Про сам фільм поки відомо не так багато. Роль Мадам Павутини має виконати Дакота Джонсон («50 відтінків сірого», «Суспірія»), а Сідні Суїні («Гострі предмети») стане Жінкою-павуком. Режисура лягла на плечі Ес Джей Кларксон, яка працювала над такими серіалами, як «Декстер», «Доктор Хаус» і «Герої». Ймовірно, ближче до прем’єри інформації про картину буде більше.

А на який фільм цієї зими чекаєш ти? Щоб нічого не пропустити, відзнач прем’єри найцікавіших картин у своєму календарі. 😉

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

8 Листопада / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
8 цікавих фільмів про геніальних жінок
20 Червня / 2023 Кіно, книги, музика
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика
VISUAL by EVA