7 цікавих фільмів, заснованих на реальних подіях

Що подивитися після важкого дня — ця дилема не відпускає нас щоразу, коли ми з полегшенням вмощуємося на дивані. І часом пошук хорошого фільму забирає добру половину його перегляду. 😄 Щоб тобі було легше визначитися з вибором, зібрали для тебе класні фільми на вечір з високим рейтингом і цікавими історіями під різний настрій.

Час читання: 4 хвилини та попкорн 🍿

статья доступна на русском языке

Зелена книга / Green Book (2018)

Зелена книга / Green Book (2018)

Дія цього роуд-муві, що надихає, розгортається в 1962 році — в час, коли расизм і дискримінація були цілком звичайними в Америці. Талановитий і освічений музикант Дон Ширлі збирається в музичний тур Південними Штатами та наймає простакуватого Тоні Валлелонга як шофера та охоронця. Вони вирушають у це непросте турне, слідуючи за «Зеленою книгою» — довідником для афроамериканців, яка вказує на безпечні місця для чорношкірих людей у сегрегованому Півдні. Попри те, що Тоні та Дон абсолютно різні, під час подорожі між ними виникають дружні стосунки, в яких їм доведеться багато чому навчитися один в одного.

Цікаво на тему: Жіноча дружба в кіно: 5 небанальних фільмів

Каст картини чудовий — Махершала Алі та Вігго Мортенсен прекрасно відобразили своїх персонажів. «Зелена книга» отримала «Золотий Глобус» і три «Оскари», включно з номінаціями за найкращий фільм, чоловічу роль і оригінальний сценарій. Якщо ти ще не бачила цю картину, дуже рекомендуємо подивитися.

Промова короля / The King’s Speech (2010)

Промова короля / The King’s Speech (2010)

«Промова короля» — бібліографічна історична картина про перемогу над страхами, подолання труднощів, важливість самоподолання і віри в себе, що надихає і залишає незабутнє враження. І багато в чому завдяки акторському складу — тут можна побачити Коліна Ферта, Джеффрі Раша і чарівну Гелену Бонем Картер у ролі королеви Єлизавети.

Картина розповідає про принца Альберта, майбутнього короля Георга VI, який страждає від заїкання. Звертаючись до безлічі лікарів, майбутній монарх так і не може розв’язати свою проблему. Поки доля його не звела з ексцентричним логопедом Лайонелем Логом. Разом їм належить докласти чимало зусиль, щоб зробити з принца хорошого спікера і підготувати його до важливої промови, яка об’єднає націю у важкі часи перед Другою світовою війною.

Стрічка відзначилася чотирма «Оскарами» (номінацій було 12!), включно з найкращим фільмом, найкращою чоловічою роллю (Колін Ферт), найкращим оригінальним сценарієм і найкращою режисурою, а також кількома нагородами BAFTA.

Добрий медбрат / Good Nurse (2022)

Добрий медбрат / Good Nurse (2022)

Якщо любиш захопливі психологічні трилери, тобі напевно сподобається нова картина «Добрий медбрат», знята Netflix. До виконання головних ролей залучили акторів першої величини — Едді Редмейна і Джессіку Честейн. В основу американської картини лягла реальна історія, що відбувалася в 90-х у Нью-Джерсі та Пенсільванії, від якої захоплює дух і мурашки біжать по тілу.

У центрі сюжету — медсестра Емі, яка працює в лікарні, де відбувається серія загадкових смертей пацієнтів. ФБР підозрює, що до них причетний її колишній колега — старанний, чарівний і милий медбрат Чарлі. За 16-річну практику він змінив 9 клінік і підозрюється у вбивстві 300 пацієнтів. Спочатку Емі скептично ставиться до цієї заяви, але все ж таки починає своє детективне розслідування. Однак їй доведеться зіткнутися зі справжнім психопатом і вести з ним небезпечну гру, де на кону стоїть не тільки її власне життя.

Едді «Орел» / Eddie the Eagle (2017)

Едді «Орел» / Eddie the Eagle (2017)

Коли накочує втома та опускаються руки, так хочеться подивитися що-небудь життєствердне, для душі. «Едді “Орел”» чудово для цього підійде. Це комедія заснована на реальній історії, яка розповідає про Едді Едвардса — незграбного, але дуже наполегливого британського спортсмена. Головні ролі в ній виконали Г’ю Джекман і Терон Еджертон.

Цікаво на тему: 7 найкращих мінісеріалів, обов’язкових до перегляду

Едді Едвардс — простий хлопець, який насправді дуже далекий від спорту, мріє про участь у зимових Олімпійських іграх. Попри відсутність досвіду, брак підтримки та відверте висміювання оточення, він опановує стрибки на лижах з трампліна та планує потрапити до збірної Великої Британії. Неперевершений ентузіазм, наполегливість і мотивація на успіх допомагають йому знайти тренера і подолати безліч перешкод, щоб показати, що навіть звичайна людина може досягти висот.

Приховані фігури / Hidden Figures (2016)

Приховані фігури / Hidden Figures (2016)

За атмосферою в «Прихованих фігурах» проглядається щось спільне із «Зеленою книгою», адже справа відбувається в США в 60-х і афроамериканці все ще змушені боротися за свої права. Однак мова тут піде про роль темношкірих жінок в історії підкорення космосу. Вишенькою на торті стали документальні вирізки тих часів, які чудово вплетені в загальний хід оповіді.

Отже, холодна війна в самому розпалі. СРСР успішно запускає людину в космос у той час, як ракети NASA все ще перебувають на стадії розробки. Керівництво тисне на конструкторське бюро, щоб домогтися такого ж результату якнайшвидше, однак ручні розрахунки все ще не ідеальні, а ЕОМ тільки нещодавно почали впроваджувати. Тоді до проєкту залучають математика Кетрін Джонсон, Дороті Воган та інженера Мері Джексон — трьох талановитих афроамериканок, яким доводиться битися з расовими та гендерними забобонами та доводити свою експертність. Але їхня непохитність допомогла зробити правильні розрахунки та запустити перший американський космічний корабель.

Ford проти Ferrari / Ford v Ferrari (2019)

Ford проти Ferrari / Ford v Ferrari (2019)

Здавалося б, спорткари та автомобільні перегони — це ідеальне дозвілля для чоловіків. Однак картина Джеймса Менголда буде цікава і для жінок. Як мінімум тому, що в головних ролях тут Крістіан Бейл і Метт Деймон. 😁 Ну, а якщо трохи серйозніше, то ця крута драматична стрічка не стільки про автомобілі, скільки про дух суперництва, пристрасті до своєї справи та амбітності, що розгортається на перегоновій трасі. Яскраві динамічні сцени та прекрасний монтаж, який, між іншим, був відзначений «Оскаром», точно не змусять нудьгувати.

Події відбуваються в 1960-х роках, коли компанія «Ford» вирішує кинути виклик світовому престижу «Ferrari», створюючи команду, здатну перемогти в легендарних 24-годинних перегонах Ле-Ман. Розробити спорткар Ford GT40, який повинен буде розгромити італійців у цьому змаганні, доручають автомобільному інженеру Керроллу Шелбі та талановитому пілоту Кену Майлзу. Його майстерність і прагнення до досконалості приведуть команду Генрі Форда II до довгоочікуваного тріумфу.

Чудовий день по сусідству / A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

Чудовий день по сусідству / A Beautiful Day in the Neighborhood (2019)

Завершимо нашу добірку ще однією класною сімейною стрічкою про силу доброти та здатність кожної людини змінити світ навколо себе на краще. З головною роллю блискуче впорався Том Генкс, за яку він був номінований на «Оскар», BAFTA та «Золотий глобус».

Цікаво на тему: 17 українських фільмів для перегляду з дітьми та підлітками

1998 рік. Ллойд Вогл — доволі ексцентричний журналіст-скептик, який здебільшого пише їдкі розгромні статті. Йому доручають узяти інтерв’ю у харизматичного і доброзичливого телеведучого дитячого шоу Фреда Роджерса. У процесі спілкування іронічно налаштований інтерв’юер переймається героєм свого репортажу й усвідомлює мудрість Фреда, який навчає дітей і дорослих цінувати себе, проявляти доброту, емпатію і спілкуватися з людьми з любов’ю.

Сподіваємося, ти вже знаєш, що будеш дивитися сьогодні ввечері. 😉 А якими картинами ти б доповнила наш список? Пиши назви улюблених фільмів у коментарях і, якщо стаття була корисною, не забудь тикнути на «серденько». 🥰

Читай також:

Джерело всіх зображень: imdb.com

19 Липня / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
7 найкращих мультфільмів Хаяо Міядзакі та Studio Ghibli
26 Жовтня / 2023 Кіно, книги, музика
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика
VISUAL by EVA