Паперова чи електронна – яку книгу обрати

Істинні любителі книг погодяться, що ні за що в світі не проміняють свою старанно зібрану роками колекцію паперових книг у книжковій шафі, на новий, хоч і зручний та вигідний гаджет, — електронну книгу. Естетичні задоволення від споглядання книг на полицях, тактильні відчуття перегортання сторінок, запах паперової книги, ніколи не зможуть бути витісненими електронним аналогом. Але багато людей все ж почали користуватися сучасним аналогом звичайної книжки. І це має ряд своїх переваг.

Електронна книга: сучасна та ергономічна

  • Великий об’єм. Ви можете носити з собою цілу тонну книжок в цьому маленькому електронному гаджеті.
  • Економія. Одноразово заплативши за електронну книгу, можна суттєво зекономити, так як усі книги, що можуть бути поміщеними на електронний носій, в паперовому варіанті будуть коштувати набагато дорожче.
  • Перевага розміру. Електронний носій зручний, компактний, не займає багато місця, легкий, його зовсім не важко постійно носити з собою.

  • Часто потрібну книгу важко знайти в паперовому варіанті, в той час як більшість з них вільно доступна в електронних версіях в мережі Інтернет.
  • Деякі е-рідери облаштовані підсвіткою — це робить можливим прочитання книги під час нічних поїздок в автобусах та поїздах.
  • Інші моделі, котрі працюють за допомогою технології електронних чорнил, не мають функції підсвічування екрану. Зате вони зовсім не напружують очі, на відміну від книг з підсвіткою.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Паперова книга: вічна класика

Окрім загальновідомих моментів задоволення, які дає паперова книга, вона має ще декілька практичних переваг.

  • В паперовій книзі ніколи не сяде акумулятор в найбільш невідповідний момент, як це часто трапляється з електронною. Вона завжди буде доступна і чекатиме на прочитання вами.
  • Якщо така книга впаде, вона ніколи не розіб’ється, екран не трісне, не пошкодиться інформація, що міститься в ній.
  • Для тих, хто любить читати книги приймаючи ванну, очевидно, що паперова книга не постраждає від вологи та води.
  • Загубивши чи втративши електронний гаджет, ви втратите усі книги, що там містяться, всі закладки і мітки. З паперовими цього не станеться.
  • Паперові книги можна позичати та дарувати іншим, якщо книга вам сподобалась і ви хочете, щоб хтось з ваших близьких теж насолодився її прочитанням.
  • Багато людей відзначає той факт, що інформація гірше сприймається з електронного носія, ніж зі звичного паперового примірника. Але це, скоріш за все, справа звички.

Нажаль, сучасний видавничий сегмент ринку не може потішити своїх прихильників доступною ціновою політикою. Тому в бажанні перечитати новинки світових бестселерів чи класику або наукові роботи багато хто змушений все частіше звертатись саме до електронних варіантів. Але погодьтеся, хіба можна розпрощатись із тією насолодою, яку ми отримуємо в процесі вибору книги на прилавках магазину, запахом її нових сторінок, вигляду нової обкладинки. Та й зрештою, поринати в новий світ набагато приємніше саме на паперових сторінках книги. Така книга жива і цим вона більш приваблива, ніж невловима електронна інформація.

А яку книгу обираєте ви? Поділіться своїми враженнями в коментарях під публікацією.

18 Жовтня / 2017 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті