Переможна пісня “Євробачення 2022”: “Stefania” у виконанні інших артистів

У ніч з 14 на 15 травня значна кількість українців лягла спати пізно, адже чекала відповідь на питання “Хто виграв Євробачення 2022?” Хтось заснув засмучений з думкою, що Україна зайняла 4 місце зі 192 балами. І лише вранці вони дізнаються, що це була лише перша частина оцінки – бали від журі. Найцікавіше, як то кажуть, було попереду – оцінки глядачів, які принесли гурту Kalush ще 439 бали. Тож із загальною кількістю балів 631 переможницею Євробачення 2022 стала Україна із піснею “Stefania” від Kalush Orchestra

Kalush Orchestra Євробачення 2022

Я, чесно кажучи, зовсім не здивована. Поставте трек навіть однорічному малюку, і він почне пританцьовувати. Що вже казати про дорослих, які можуть оцінити і рожеву панамку соліста, й проникливість мелодії та тексту. Тож не дивно, що відомі світові артисти також не оминули нагоди виконати свою версію пісні “Stefania”. Зібрала для вас кілька найцікавіших відео. Ставте лайк та мерщій слухати!

Час читання: 7 хвилин та чашка чаю ☕

статья доступна на русском языке

Джамала (Jamala)

Почну української красуні, яка також знає терпко-солодкий смак перемоги на Євробаченні. ЇЇ хіт “1944” у 2016 році приніс Україні перемогу та подарував пісенному конкурсу путівку у Київ. Мова, звичайно ж, йде про Джамалу.  

До речі, буквально на днях вона отримала нагороду від the Atlantic Council (Атлантичної ради США ) “За визначне лідерство артиста”. Здається, збирати нагороди та перемоги для українців стало доброю традицією. Тож віримо, що найбажаніша Перемога вже близько! 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Jamala (@jamalajaaa)

Monika Liu, Daiva Starinskaitė та Литовський національний театр опери та балету

Цим кавером представники Литви привітали Kalush Orchestra з перемогою та висловили свою підтримку Україні. Дуже зворушливо чути рідну мову в устах іноземців та відчувати, що світ не байдужий до долі нашої країни.

The Rasmus

“Так багато почуттів в цей момент” – ось як коментували спільне з Kalush відео в Instagram фіни The Rasmus. Тільки послухайте, як мило у їх виконанні звучить українська мова. А є ще сторіс, у якій гурт їде у машині та наспівує нашу “Стефанію”, зовсім як колись ми наспівували їх “In the Shadows”. Мило до мурашок.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от KALUSH (@kalush.official)

Цікаво по темі: ТОП-10 популярних пісень, які слухають українці

Олександр Рибак (Alexander Rybak)

Переможець Євробачення 2009 (пам’ятаєте романтичну «Fairytale»?) також не оминув зізнатися у коханні українській пісні. Здогадуюсь, за кого Олександр Рибак відправив свою смс, а може й не одну.  Тож пропоную послухати знайому мелодію, виконану на скрипці.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от 🎻 ALEXANDER RYBAK 🎻 (@rybakofficial)

Malik Harris

Почав вчити українську й Malik Harris – представник Німеччини на цьогорічному Євробаченні 2022. Тож якщо хтось вам скаже, що вивчення рідної мови дається важко, порекомендуйте йому кілька разів на день співати  “Стефанію”.  Malik навіть “Слава Україні” вже пише. І взагалі він  дуже милий хлопець, хоч у фіналі йому і дісталось останнє місце. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от KALUSH (@kalush.official)

OCHMAN

І на завершення добірки спільне виконання пісні “Stefania” від Kalush Orchestra та польського співака OCHMAN. І хоч цей симпатяга досить органічно вписався у компанію наших українських хлопців, але все ж йому більше личить сольне виконання. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от KALUSH (@kalush.official)

EVA в инстаграм

Гурт Kalush Orchestra закликав допомогти Маріуполю та його захисникам на Азовсталі

«Please help Ukraine, Mariupol! Help Azovstal! Right now!» – ця фраза могла призвести до дискваліфікації, адже правила Євробачення намагаються обмежити політичні заклики зі сцени конкурсу. Але, як вже знаємо, це не завадило гурту перемогти, а от кількість запитів “Mariupol” та “Azovstal” зросла. А це означає, що тепер не лише українці обговорюватимуть важливість проблеми та закликатимуть політиків перейти від слів до діла, щоб знайти, все ж таки, спосіб допомогти захисникам Маріуполя на Азовсталі. 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от KALUSH (@kalush.official)

Кліп “Stefania”, відзнятий у постраждалих українських містах

Це відео світ побачив вже після того, як гурт отримав звання переможця “Євробачення 2022”. Кліп знімали у містах Київської області після звільнення від окупантів. Робота вже набрала більше 9 мільйонів переглядів та посідає перше місце у трендах YouTube серед музичних відео.

“Stefania” від Kalush Orchestra: реакція іноземних глядачів

І не можу не поділитися зворушливим відео, як іноземці реагують на українську “Стефанію”. Ну хіба після такого можна було сумніватися в перемозі України?

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от KALUSH (@kalush.official)

“Stefania”– пісня, яка мені подобалась і до 24 лютого, а після – стала треком, від якого йдуть мурашки. Бо у ньому одночасно чуєш і жагучу журбу, і полум’яну рішучість боротися до перемоги. 

Одну здобули, сподіваємось і найважливіша не за горами. Ми, звичайно, і у бомбосховищі зможемо гідно організувати Євробачення 2023, але хотілось би показати іноземцям красу мирних українських міст. До речі, яке з них хотіли б бачити столицею наступного Євробачення? Пишіть мерщій у коментарях!

Читайте також:

15 Травня / 2022 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика
VISUAL by EVA