Жовто-блакитна любов: поробки з дітьми з любов’ю до України

Навчити дітей любити рідну країну — це добра справа. Тоді вони підростатимуть, у правильному сенсі, «національно свідомими» громадянами, і розумітимуть, чому це важливо для їхніх батьків і них самих. Кожен робить це на власний розсуд: дехто розповідає сімейні історії, інші мандрують з малечею красивими містами, показуючи мальовничі пейзажі, на які багата Україна. Але починати краще з малого, а саме разом з дітьми робити патріотичні поробки, вкладаючи у них повагу, любов, віру у велике майбутнє і підтримуючи єдність нашої держави. Пропонуємо добірку жовто-блакитних виробів, які буде цікаво і не складно створити з малюками.

Час читання: 7 хвилин або перерва на печиво 🍪

статья доступна на русском языке

Три прості патріотичні поробки

Можна зробити багато різних поробок на українську тематику. Але хочеться таке, щоб від самої душі! Тому розглянемо символічні, проте не дуже складні варіанти, з якими впораються маленькі спритні ручки. Заздалегідь підготуйте клей, ножиці, графітний олівець, кольоровий картон і папір, і починайте творити.

Цікаво по темі: Українська кухня: 5 рецептів смачних національних страв

Панно з макаронів «Українське поле»

Як з різних видів макарон створити чудову картину за технікою квілінгу і зобразити золоте пшеничне поле:

1. Візьміть аркуш блакитного картону, покладіть перед собою горизонтально і розділіть його лінією навпіл.

2. У нижній частині аркуша наклейте жовту смужку кольорового паперу. Таким чином, у вас вийде національний прапор, який і символізує собою чисте блакитне небо і поле золотистих колосків, які зливаються на горизонті. 💙💛

3. Вам знадобляться різні за формою макарони: тонкі спагетті, гребінці, вермішель, колесики, колоски або ракушки. Зберіть невелику кількість у контейнер і починайте викладати з них свою картину. Дозвольте дитині проявити свою уяву і запропонувати власний варіант картини.

Наприклад, зі спагетті зробіть стеблі колосків, а з кожного боку розкладіть по декілька макарошків відповідної форми. Додайте кілька вермішеленок, наче вони колишуться від вітру. З гребінців викладіть хмаринки у небі, а з колесиків вийде чудове сонечко, що промінцями зі спагетті тягнеться до колосків. Ось така проста і гарненька картина!

4. Коли панно повністю зібране, обережно, не рухаючи макарони зі своїх місць, приклейте їх і дайте трішки підсохнути.

Цікаво на тему: Анти-ТОП порад для батьків: чого не можна робити, якщо хочете виховати щасливу дитину

Паперова прикраса «Розквітай, моя Україно»

Ці гарненькі квіточки з кольорового паперу втілюють розквітаючу навесні мальовничу Україну — символ надії і перемоги. Поробки із таким потужним меседжем є чудовим прикладом патріотичного виховання дитини. Щоб створити дану прикрасу, підготуйте жовто-блакитний картон, стрічку, клей і ножиці.

  1. Виріжте 6 пелюстків: три з жовтого картону і три — з блакитного. Зігніть їх біля широкого краю і склейте між собою по колу таким чином, щоб з однієї сторони були жовтенькі пелюсточки, а з іншого блакитні, формуючи кольори прапору.
  2. Зробіть з картону бахрому відповідних кольорів і підклейте до центру вашої квіточки.
  3. Приклейте у центр квітки кружечок з картону.
  4. З відрізка жовтої стрічки довжиною 15-20 см, створіть петлю і підклейте її на звороті вашої поробки. Вона дозволить повісити прикрасу, наприклад, на стіну.

Коли стрічка добре приклеїться до виробу, прикладіть вістря ножиць до стрічки і різко проведіть у бік її кінчика, щоб створити красивий завиток.

Паперовий оберіг «Ангел»

Ангел є символом молитви,а у нашому випадку — саме, молитви за Україну. Створюється така фігурка швидко і просто за допомогою білого картону, жовто-блакитного паперу і стрічок того ж кольору.

  1. Зробіть конус з білого картону: виріжте коло, відріжте від нього ¼  і зклейте краєчки.
  2. Виріжте ще одне невеличке коло, яке слугуватиме головою нашій фігурці, і зафіксуйте його клеєм зверху конусу.
  3. Виріжте фігурні крила, приклейте за спиною вашого ангела.
  4. Зробіть з паперу сердечко з двох половинок — жовтої і блакитної, і приклейте на грудях оберега.
  5. Повяжіть на шию ангелові жовту і блакитну стрічки, завязавши на вузлик.

Усіма запропонованими поробками можна прикрасити власну домівку, подарувати рідним або передати волонтерській організації, яка в свою чергу, вручить їх сміливим захисникам нашої країни. Нехай вони не забувають, як сильно їх люблять і чекають вдома!

Добірка статей із дитячими поробками до різних свят:

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
Що означають дитячі малюнки
23 Грудня / 2022 Виховання і розвиток
26 Червня / 2023 Виховання і розвиток