Догляд за шкірою дитини: як уникнути пітниці

Коли вдома та на вулиці спекотно, особливо в літній період, на шкірі малюка може з’явитись пітниця — сип, який не є небезпечним, але є досить неприємним. Іноді пітниця виникає й у дорослих, та найчастіше вона виникає у маленьких дітей. Тож як доглядати за шкірою малюка влітку, щоб уникнути таких неприємностей? Корисні поради читайте в нашій новій статті!

Причини виникнення пітниці

Для того, щоб уникнути пітниці, перш за все, потрібно знати, звідки вона береться. Пітниця — це подразнення на шкірі, яке виникає з таких причин:

  • підвищена температура та надмірна вологість повітря;
  • одяг не по погоді: надмірне укутування, сповивання в пелюшки;
  • неправильна гігієна малюка: забруднення шкіри порушують її видільну функцію, а також призводять до розмноження бактерій;
  • надмірне або уповільнене потовиділення;
  • використання надто жирних кремів, які заважають диханню шкіри, утворюючи плівку.

Як виглядає пітниця

Пітниця — це сип у вигляді великої кількості дрібних пухирців або плям (іноді з рідиною всередині) яскраво-рожевого або червоного кольору. З часом пухирці лопаються та висихають, лишаючи по собі пляму, що лущиться. Іноді пітниця свербить, а при розчісуванні з’являються корочки. Найчастіше вона з’являється в місцях, де одяг торкається шкіри, а також у шкірних складочках: на шиї, ніжках, спині, обличчі, під пахвами, у паху.

Зовні пітниця може нагадувати алергічну реакцію чи інші захворювання, що проявляються висипаннями. Тож якщо маєте найменші сумніви, зверніться до педіатра або дерматолога, щоб уточнити діагноз.

Профілактика пітниці

Для того, щоб пітниця не турбувала малечу та вас, дотримуйтесь таких простих правил.

Одяг.

Влітку вдягайте на дитину світлий просторий одяг з бавовняної тканини: він найкраще пропускає повітря та дозволяє шкірі дихати. А якщо погода мінлива і ви не можете визначитися з одягом, вдягайтеся так, щоб при необхідності частину одягу можна було зняти, наприклад, не светр, а тоненьку кофтинку та кофту на застібці.

Постіль.

Обирайте також з натуральних матеріалів, що добре поглинають вологу: бамбуку, льону, бавовни. Уважно читайте етикетку, адже сьогодні суміш бавовни та синтетики від 100%-ї бавовни неозброєним оком не відрізниш.

Температурний режим.

Оптимально підтримувати в кімнаті малюка температуру від 20 до 22 °С.

Купання.

До 6 місяців купайте малюка кожного дня, а потім — через день. Під час літньої спеки частоту купань можна збільшити до двох разів на день: зранку і ввечері. Щоб не травмувати захисний бар’єр шкіри, купайте дитину зі спеціальними засобами один раз на день — ввечері.

Для купання дітей від самого народження добре підходить засіб Bubchen, що підходить для тіла та волосся. Його м’яка формула ніжно очищує шкіру дитини, а екстракт ромашки та протеїни пшениці лагідно доглядають та захищають її.

Для купання малюків від 3 років обирайте засіб Honey Bunny «3 в 1», що заміняє одразу три засоби: шампунь для волосся, піну для ванни та гель для купання. До його складу входять натуральні компоненти: ромашка заспокоює, череда заживляє ранки та знімає подразнення, календула прискорює процеси регенерації шкіри. А при попаданні в очі цей засіб не викликає печіння та інших неприємних наслідків — головних причин нелюбові дітей до купання. Тож ваша малеча неодмінно полюбить водні процедури!

  • Правильний крем. Для догляду за шкірою дитини влітку обирайте легкі креми на водній основі, наприклад, «Універсальний» від Honey Bunny. Він містить екстракт ромашки, відомої своїми антисептичними та протизапальними властивостями, а Д-пантенол дбайливо захищає її від подразнень. Наносіть невелику кількість на суху та чисту шкіру малюка після купання.
  • Повітряні ванни. Якомога частіше давайте шкірі дитини дихати та гуляйте без підгузка — свіже повітря надзвичайно корисне для ніжної дитячої шкіри.

Слідкуйте за здоров’ям малюка з перших днів його життя, дотримуйтесь простих правил догляду — і навіть якщо пітниця з’явиться у вашому житті, то ви легко з нею справитесь, а ваше материнство буде спокійним та щасливим!

Дбаємо разом!

3 Липня / 2018 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA