Як зробити карту бажань та цілей на наступний рік

Планування – це добра половина успіху! Більшості з нас відоме це висловлювання, але нажаль, ми користуємось ним вкрай нечасто. Можливо Ви здивуєтесь, та ця фраза добре працює не тільки у робочій сфері, але й у вирішенні життєвих питань. То, чому ж не створити карту бажань та планів разом із дитиною?

Початок нового року – чудовий час для вистроювання цілей на весь рік. Це якось дивно та навіть фантастично, але чомусь, людина здатна досягти значно більших висот, знаючи свої бажання та наміри. Задумавши щось зробити у певний період часу, Ви обов’язково це здійсните, бо будете здатні на будь що, аби не порушити своє власне слово. Усі ці аргументи свідчать на користь карти бажань і показують, наскільки звичайний лист паперу здатен змінювати майбутнє на краще.

Як виглядає карта планів та бажань

Зовнішній вигляд такого проекту може бути будь-яким і залежить лише від Вашої фантазії. На ділі ж те, як виглядає карта бажань не має жодного значення, адже найголовніше – то її зміст. У найпростішому варіанті, вона представляє собою звичайний лист паперу, на якому у виді списку Ви записуєте усі свої наміри на майбутній рік. Однак, якщо мова іде про обговорення планів із дитиною, карта планів і бажань має бути цікавою, яскравою і зрозумілою. Не маєте уявлення як її створити? Детальніше про все далі.

Для того, щоб зробити дитячу карту бажань, Вам знадобиться:

  • ватман форматом А3 або А4;
  • ножиці;
  • клей;
  • олівці, фарби, маркери;
  • кольоровий папір або картон;
  • старі журнали чи газети.

Гадаємо, Ви вже здогадалися, що робити далі із цим немаленьким набором канцтоварів. Радимо з’ясувати конкретні бажання із дитиною перед створенням карти, щоб на ній були в результаті зображені дійсні, справжні цілі, а не ті картинки, які були побачені у журналах. Скоріш за все, за таким цікавим заняттям Ви зможете не тільки весело і корисно провести час, а й краще пізнаєте свого малюка, оціните серйозність його намірів та навіть вирішите проблему із новорічним подарунком, якщо така існує.

Для того, щоб карта бажань дійсно працювала, усі елементи на ній потрібно розмістити правильно. Приблизна схема, як це зробити, виглядає наступним чином:

У центрі приклейте фотокартку малюка, або усієї родини, якщо це сімейні плани. Усі інші розділи заповніть згідно своїх бажань та цілей. Їх можна намалювати або вирізати із журналів підходящі ілюстрації. Ще один цікавий варіант – знайти в мережі Інтернет потрібні картинки та роздрукувати їх, якщо у Вас вдома є необхідне обладнання. У бідь-якому випадку, усі ці засоби можна комбінувати між собою, і тоді у Вас вийде найбільш точна та правильна сімейна або дитяча карта планів і бажань на рік.

Якщо запропонована нами схема не лежить Вам до душі, виконуйте карту бажань так, як бачите її Ви. Розміщайте на ній свої найсміливіші, найпотаємніші та найбажаніші мрії, і вони обов’язково здійсняться у наступному році. Можливо, Ваш малюк хоче проїхатись на санчатах з найвищої гірки у місті, Ви давно мрієте про сімейний пікнік у зимовому лісі чи прагнете приготувати якусь незвичну чи навіть делікатесну страву? Не вагаючись вписуйте усе це у свої плани на майбутнє!

Як це працює

Звичайно, ніякої магії та чар карта бажань у собі не має. Основна її задача – це мотивація. Бачачи кожен день перелік своїх мрій, нехай і найбільш нездійсненних, людина неусвідомлено починає шукати шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми. У неї з’являється віра у себе, у свої сили, у своїх рідних та близьких людей, і саме таким чином збуваються бажання і мрії.

Чому так важливо притягати діточок до створення сімейних планів? Річ у тому, що малюки у цьому сенсі є більш щирі та відкриті, вони ще свято вірять у дива, у них є надзвичайно стійке бажання досягати кращого та сподіватись на світле майбутнє. А ще, вони здатні тримати своє слово, і якщо вже щось задумали – здійснять це обов’язково будь-якими методами.

Отже, приступати до створення карти бажань можна просто зараз. Що як не передріздвяний час може бути кращим для обговорення планів на майбутнє? Початок року – це шанс для кожного з нас визначитись із мріями та спланувати свою діяльність, а також, дізнатись про бажання та наміри кожного члена родини.

А чи знаєте Ви найзаповітніші мрії своїх малюків?

 

Читайте також:

Що можна подарувати дитині на Новий рік

Що можна подарувати подрузі на Новий рік

5 способів замовити подарунок у Діда Мороза

Як підібрати парфум за знаком зодіаку

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
КЩМ знижки