5 способів замовити подарунок у Діда Мороза

Щороку 4 грудня у всьому світі відзначають особливий день день замовлення подарунків Діду Морозу. Це чудова нагода весело провести час із дитиною, одночасно зробивши корисну справу. Також традиційно цього дня відкривають поштамти, за допомогою яких можна надіслати листа в Лапландію.

Замовлення подарунків — цікавий ритуал для дітей

Якщо ваш малюк справді вірить у Діда Мороза, то написання листа дуже важливий ритуал. По-перше, так ви зможете підтримати легенду про існування персонажа та дізнатися, що ж хоче попросити дитина, максимально делікатним способом. А по-друге, це досить незвичайний спосіб організувати спільне дозвілля з донькою чи сином. Напевне, малюк загориться однією з цікавих ідей, як повідомити Дідусеві Морозу про те, що він хоче знайти під ялинкою.

Не варто відмовлятися від «замовлень» і дорослим. Ніхто не забороняє вам сісти разом із дитиною й написати власного листа чи щось намалювати. Це непоганий варіант, як натякнути чоловікові чи дружині, що саме ви бажаєте до свята. 

Ви можете фантазувати, залучати інших членів родини чи навіть вирушити разом на пошту. Так вийде створити справді казкову атмосферу, а дитина зможе опанувати нові навички. Зацікавлені? Тоді читайте далі.

Спосіб №1 лист

Традиційна форма звернення до Діда Мороза. Разом із дитиною напишіть «правильного» листа: з привітанням, підписом, покладіть у конверт та залиште в морозилці. Скажіть, що незабаром ельфи-поштарі заберуть його з вашого дому й доставлять Діду Морозу.

Або ж передайте послання особисто в руки, якщо живете у великому місті. Часто 4 грудня на площі міст виходять Діди Морози, тому можна передати листа одному з них. Великі телеканали проводять акції «Напиши листа до Діда Мороза» напередодні Нового року. Тож ви можете відправити його зі справжньої пошти разом із дитиною і, можливо, навіть отримати відповідь!

Кому підходить: дітям, які вже вміють або майже навчилися писати. Це додатково мотивує на заняття, а тому є чудовим способом потренувати письмо. Щоб додати трохи творчості, запропонуйте прикрасити аркуш наліпками, малюнками тощо.

Спосіб №2 малюнок

Творчий варіант для наймолодших. Найпростіше зобразити те, що малюк хоче отримати до свята. Головне, щоб Дід Мороз зрозумів його бажання, тож не бійтеся допомагати дитині й уточнювати, що саме вона намагається намалювати. Також не забороняється замовити Діду Морозові кілька подарунків, а він уже обере, що саме хоче презентувати малюкові. Малюнок залишіть під ялинкою: там Дід Мороз точно його знайде.

Кому підходить: малюкам 3-5 років, які ще не вміють добре писати. Важливо не перевантажувати дитину. Якщо не вдалося завершити малюнок одразу, відкладіть до наступного вечора. Трохи легший спосіб розмальовка. 

Не силуйте дитину, якщо вона взагалі не хоче малювати чи писати. Найкращий варіант сказати малюкові, щоб він розповів вам, коли вигадає, що хоче отримати від Діда Мороза. І ви неодмінно напишете листа чи намалюєте щось.

Спосіб №3 казка чи вірш

Створіть разом із дитиною казку, невелике оповідання чи вірш про бажаний подарунок. Це по-справжньому творче завдання, яке може урізноманітнити не один ваш вечір. До казки чи віршика можна намалювати ілюстрації чи зробити невелику композицію з паперу чи гербарію.

Кому підходить: усидливим дітям і батькам. Також враховуйте особливості вашої дитини: якщо вона ніколи не любила щось вигадувати, то цей спосіб буде для неї нудним. Таке завдання розраховане на дошкільнят та молодших школярів. Для написання вірша чи казки потрібно досить багато часу, тож і ви розраховуйте свої сили. Обовʼязково доведіть справу до кінця!

Спосіб №4 відеоповідомлення

Сучасний спосіб повідомити Діду Морозу, що хоче дитина до свята. Радимо не просто записати відеозвернення, а підійти до його створення творчо. Наприклад, знайти реквізит, залучити родичів. Можна написати сценарій і зняти коротку історію. Зважаючи на захоплення дітей відеоблогерами, це буде дуже цікавий спосіб для всіх.

Існує багато безкоштовних програм для монтажу, тож про це турбуватися не варто. Звісно, на знімання доведеться витратити багато часу й сил, але це будуть безцінні моменти вашого спільного дозвілля.

У відео можна вставити фрагменти з танцями, читанням вірша. Або ж написати сценарій, де дитина розповідатиме про те, чи добре поводилася впродовж року. А ще можна зняти ролик, в якому кожен член родини звертається до Діда Мороза зі своїми побажаннями. Так у дитини не виникне підозри, що її обманюють.

Кому підходить: креативним дітям і батькам. Зрозуміло, що навіть на просте відеозвернення потрібен час і фантазія. Та якщо труднощі вас не лякають, то беріться до роботи. Просто уявіть, які позитивні емоції ви отримаєте в процесі, як приємно буде подивитися це відео через 5, 10 чи 15 років.

Жодних вікових обмежень немає. Деякі діти люблять працювати на камеру, інші її соромляться. Якщо дитина соромиться камери, оберіть інший спосіб або долучіть її до «надважливого» завдання: написати сценарій, дібрати реквізит, стати оператором. Не обовʼязково записувати відео для Діда Мороза, перебуваючи в кадрі. Він оцінить і просто гарну відеороботу.

Спосіб №5 маленька мета

Усі з дитинства знають, що Дід Мороз дарує подарунки тим, хто добре поводився впродовж року. Тому до Нового року є привід навчитися чогось нового, щоб отримати бажаний дарунок. Тож радимо вам делікатно натякнути про це дитині. Наприклад, вона може вивчити віршик чи букви, навчитися гарно читати, застеляти постіль чи не боятися спати самій. Це нелегкі завдання для малюків, але тоді вони відчують прямий звʼязок між зусиллями й винагородою. 

Головна думка, яку мають донести батьки: Дід Мороз не дарує подарунки просто так. Він заохочує дітей, які були слухняними, добре вчилися, робили гарні справи тощо. Наголосіть, що він не може дарувати щось дороге, бо дітей багато.

Кому підходить: дітям, яким для звершень потрібна мотивація. Якщо ваша дитина до них не належить, краще вибрати інший спосіб. Цей варіант підходить як зовсім маленьким дітям, так і школярам. Останніх можна мотивувати до досягнень у навчанні, спорті чи хобі. 

Бонус лист у Лапландію!

Досить незвичайний спосіб підтягнути дитячі знання англійської мови написати та надіслати листа в Лапландію, у резиденцію Санта Клауса. Ельфи-поштарі стверджують, що вони розуміють багато мов, але можна спробувати разом із дитиною написати просте послання англійською. На конверті достатньо вказати: «У Лапландію Санта Клаусу» — і лист потрапить куди треба.

Кому підходить: дітям, які вже почали вивчати іноземну мову. Уже в 3-4 класі школяр може привітатися, запитати, як справи, і щось побажати англійською. Написання листа добре мотивує дитину відвідувати додаткові заняття. Тоді кожного року лист до Санта Клауса буде ставати тільки кращим.

Не забувайте правильно оформлювати лист: привітатися, навчити дитину писати ввічливо, не вихвалятися й не бути жадібною. Звичайно, не всі діти сьогодні вірять у казку, але якщо ваша дитина все ще вірить у Діда Мороза, не забувайте про цю цікаву традицію. До того ж її можна осучаснити й розглядати не тільки як спосіб дізнатися, який подарунок сподобається дитині. Перш за все це цікавий варіант спільного дозвілля.

 

Читайте також:

Створюємо карту бажань та планів на майбутнє

Створіть для дитини чудо у новорічні свята

Ідеї подарунків на Новий рік для дітей

5 крутих ідей, як упакувати новорічні подарунки

Куди піти з дітьми у Новорічні свята

4 Грудня / 2021 Материнство

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *