Мама в декреті: догляд за тілом

День молодої матусі складається з купи справ: догляд за оселею та дитиною забирає більшу частину часу, через що ми так часто забуваємо про себе, особливо якщо вночі приходиться ще й вставати до дитини. Утім, приділяти час собі та своїй красі потрібно не менше, аніж прасувати пелюшки, адже від цього часто залежить наш настрій та самооцінка. Раніше ми вже говорили, як матусі в декреті доглядати за волоссям та шкірою, а сьогодні вирішили докладно зупинитися на догляді за тілом. Тож ось кілька порад, що допоможуть вам покращити свій вигляд, а разом з ним і настрій та самопочуття.

Душ замість ванни

Якщо у вас є можливість обирати, прийняти душ чи ванну, обирайте душ — ця гігієнічна процедура мінімально сушить шкіру та допомагає якісно очистити її. Ну, а якщо не уявляєте свого життя без ванни, слідкуйте за часом (20–30 хвилин буде цілком достатньо) та наповнюйте її теплою, а не гарячою водою (до 40 °С). Для очищення шкіри обирайте гель для душу Green Way «Мандарин та ваніль»: він лагідно видаляє забруднення, не пересушуючи її, а надзвичайно приємний та легкий аромат мандарину та ванілі допоможе вам розслабитися та відпочити від буденних справ. Також час від часу виконуйте м’який пілінг тіла, щоб зробити шкіру оксамитово ніжною та зберегти її молодість. Після ванни чи душу добре сполосніть тіло, щоб змити залишки миючого засобу й обережно промокніть тіло сухим рушником, але не тріть його до повного висихання.

Зволоження та живлення

Зволоження потребує шкіра будь-якого типу — не лише суха, тож перетворіть цей ритуал на свою корисну звичку. Після кожного прийняття душу наносіть на шкіру крем, сироватку, лосьйон або олійку. Спробуйте зміцнюючу олійку, створену спеціально для молодих матусь, Mamma Mia від Ziaja. Цей засіб містить натуральні активні компоненти, що лагідно доглядають за шкірою, насичують її вітамінами, а в сукупності з масажем забезпечують ефект спалення зайвого жиру. Наносіть засіб згідно з рекомендаціями виробника 1–2 рази на день на шкіру тіла, особливу увагу приділяючи зоні живота, стегон та сідниць.

Вправи для живота

Найперше, що турбує матусь, що недавно народили (окрім малюка, звісно!), — це животик, що лишився після вагітності. Якщо пологи відбувались природним чином, живіт просто розтягнутий, а якщо був кесарів розтин, додається ще й шов. Щоб швидше повернути м’язи живота до нормального стану, щодня виконуйте просту вправу, що називається «вакуум», — вона якнайкраще підходить для молодих матусь, оскільки займає мінімум часу й дає гарний результат.

Догляд за грудьми

Груди не мають власних м’язів, а зв’язки, що їх тримають, під час вагітності та після пологів мають властивість розтягуватися, що призводить до появи стрій. Саме тому груди молодої мами потребують підтримки — в цьому вам допоможе якісний бюстгальтер.

Для боротьби з тріщинами, що іноді виникають у жінок під час грудного вигодовування, використовуйте крем Mamma Mia від Ziaja: цей засіб містить ланолін, що добре зволожує, живить, надає шкірі еластичності та усуває болісні відчуття.

У перші місяці після пологів жінок також часто турбує підтікання молока, що створює чималий дискомфорт. З цим нічого не поробиш: просто почекайте деякий час — і лактація налагодиться сама собою. А щоб комфортно себе почувати, використовуйте спеціальні прокладки для грудей, наприклад, Johnson’s baby.

Догляд за собою не обов’язково повинен забирати багато часу й сил, просто візьміть за корисну звичку кожного дня приділяти зовсім трохи часу для себе — і результат не забариться: ви бездоганно виглядатимете та відмінно почуватиметеся.

Бажаємо щасливого материнства!

18 Червня / 2020 Материнство

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Катерина

    Дякую за дуже цікаву статтю. Ви супер. А я для себе та своєї дитини відкрила новинку на ринку доглядової косметики для тіла України – Фармасі.

КЩМ знижки