Поробки з дітьми до Великодня

Наближається світле свято Великодня, а разом із ним — приємні домашні клопоти і можливість більше часу приділити близьким. Це унікальний час, щоб розповісти дітям про християнські цінності і долучити до сімейних традицій. Крім фарбування яєць і прикраси пасок запропонуйте маленьким членам родини змайструвати великодню саморобку. Добірка від Єва Блог допоможе виявити творчі здібності малюків різного віку. Впевнені: втілення ідей зробить свято особливим і незабутнім.

Готуємося до Великодня разом із дитиною

Для красивої та оригінальної поробки знадобиться лише бажання, трохи фантазії та найпростіші матеріали. Оформлений сувенір, картинка, оригамі або ціла композиція стануть прекрасним подарунком для бабусь і дідусів. Вироби можна використовувати для прикраси будинку або віднести до садочка або школи.

Тематичне наповнення дитячих виробів — традиційні атрибути свята. Один із найпоширеніших — крашанки — вважаються символом життя. Це можуть бути розфарбовані різнокольорові крашанки або розмальовані візерунками писанки. Часто використовуються фігурки і зображення плодовитого кролика або зайця, а також курчат і інших птахів, які символізують оновлення і нове життя.

Для унікальних дитячих шедеврів знадобиться:

  • картон і кольоровий папір;
  • декоративні стрічки і тасьма;
  • фарби і пензлі;
  • бісер і намистини;
  • ножиці, клей і двосторонній скотч.

Крім звичайного паперу можна використовувати популярний матеріал для рукоділля — фоаміран. Ці приємні на дотик різнокольорові «оксамитові» листи відрізняються м’якістю і пластичністю. Фоаміран не тільки легко ріжеться ножицями, але і «запам’ятовує» форму при розтягуванні та тепловій обробці. Тому з нього легко створювати об’ємні квіти, гірлянди тощо.

Буде цікаво: «Як підготувати оселю до Великодня»

Ідеї великодніх дитячих виробів

Картонний кролик або курча

Найпростіший виріб — картонний кролик, який можна використовувати як підставку під фарбовані яйця. Якщо зробити виріб трохи вищим і ширшим, він може бути використаний як органайзер для олівців і ручок.

Як виготовити: прямокутна картонна або паперова деталь згортається в кільце необхідного розміру. І скріплюється клеєм або скотчем. Залишається додати декор: наклеїти вушка і лапки, намалювати мордочку. Такий виріб відмінно прикрасить святковий стіл і неодмінно підніме настрій всім присутнім.

Інший варіант подібної поробки — підставка у вигляді курчати. Для неї слід взяти папір жовтого або оранжевого кольору. І замість довгих заячих вушок приклеїти невеликий гребінець, а також додати дзьоб і крильця.

Декоративний вінок

Ще один цікавий виріб — декоративний вінок — дасть можливість дітям максимально проявити свою фантазію. Адже тут можна використовувати практично будь-які матеріали. Наприклад, оформити у вигляді декількох пташиних гнізд із різнокольоровими крашанками.

Як виготовити: основу віночка можна виконати з картонного кола або дроту. Гнізда зібрати з невеликих гілочок дерев. І розмістити в них різнобарвну шкаралупу від курячих і перепелиних яєць. Готова композиція прикрашається стрічками, квіточками, намистинками і всім чим завгодно. Такий варіант розрахований на дітей шкільного віку, а ось із дошкільнятами зручніше зробити віночок із паперових яєць. Для цього потрібно вирізати кілька заготовок із різнокольорового паперу. Потім — прикрасити їх різноманітною аплікацією або візерунками. Після чого склеїти всі яйця у формі кола і додати красиву стрічку.

Виріб можна вдало доповнити кумедними зайчиками. Для цього на білому паперовому колі намалювати мордочку і приклеїти довгі вушка. Малюкові неодмінно сподобається ідея зробити двох зайченят — дівчинку з рожевими вушками і хлопчика з блакитними.

Вербова композиція

Напередодні Великодня в багатьох будинках часто з’являються гілочки верби. Чому б не додати їх до святкової композиції? І запросити взяти участь в її створенні всіх членів сім’ї. При цьому кожен зробить своє унікальне пасхальне яйце, вибравши колір і прикрасивши на власний смак.

Як виготовити: для аплікації використовуються шматочки різнокольорового паперу, намистинки, ґудзики, кольорові нитки. Далі до кожної поробки петлею приклеюється невелика стрічка, за яку яйця підвішуються на гілочки верби. Така композиція ідеально прикрасить до Великодніх свят передпокій або вітальню.

Читайте також: «Великодні традиції: як провести свято з родиною»

Оригінальні вироби з підручних засобів

Для дитячої поробки не обов’язково купувати велику кількість нових матеріалів. Цікаву великодню ідею можна втілити зі звичайних підручних матеріалів. Наприклад, картонні втулки від паперових рушників або туалетного паперу використовувати для симпатичного святкового панно. Для цього слід розфарбувати їх в різні кольори, сплюснути з двох сторін і нарізати на смужки. Частина отриманих деталей можна з’єднати у формі квітів, а інші приклеїти у вигляді листочків. Це чудове поле для фантазії дитини, розвитку моторики і творчих здібностей.

Цікаво на тему: «Великодні паски: прості рецепти, які не підведуть, а також святкове меню»

Ще один підручний засіб, який буквально проситься до пасхальної саморобки, — упаковка з-під іграшки кіндер-сюрпризу. З неї виходять не тільки прекрасні «яйця», а й кумедні жовтенькі курчата. Не варто забувати і про шкаралупу зі звичайних курячих яєць. Її можна використовувати для різноманітних композицій. Наприклад, підвісивши на гілочки верби і помістивши всередину невеличкий букетик із живих або штучних квітів.

Великодні вироби — прекрасна можливість цікаво, захопливо і з користю провести час із дітьми. Святковий настрій і незабутні спогади всім членам родини створюють саме такі спільно прожиті моменти. Бажаємо, щоб у вашому домі завжди панував затишок, а у відносинах із дітьми — взаєморозуміння!

Цікаво на тему: «Великодній декор: Створюємо оригінальий свічник»

29 Квітня / 2021 Діти

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність