Ієрофант Таро: значення та тлумачення карти Верховний Жрець

П’ятий Старший Аркан Таро має дві назви — Ієрофант та Верховний Жрець. Значення цих понять схожі, адже Ієрофант з грецької “той, хто показує священне”, за що у багатьох релігіях відповідають Жерці, які інтерпретують духовні писання. Власне, тлумачення цієї ворожильної карти Таро також пов’язане з релігійними знаннями, системами цінностей та прагненнями підтримувати традиції. А от як цей аркан позначається на характері особистості, для якої він є ключовим, дізнайся прямо зараз!

Час читання: 5 хвилин та склянка молока

статья доступна на русском языке

Ієрофант (Верховний Жрець): дизайн карти Таро

1-Ієрофант-(Верховний-Жрець)

Ієрофанта досить по-різному зображають в колодах ворожильних карт. Його образ змінюється від явно релігійного у Райдера Уейта до “відкритого розуму” в Таро Світлого Провидця.

Вірогідно, що назва Ієрофант пішла від колоди ворожильних карт Таро Райдера Уейта. У ній Ієрофант перегукується з Імператором. Схожа поза викликає асоціацію з владністю, тим паче знизу зображені люди, що прислухаються до промов Жерця. Образ з карти Уєйта нагадує Папу Римського з відповідною папською короною.

У колоді Таро 78 дверей аркан Верховний Жрець зображений як чоловік в просторих синьо-блакитних одежах, який підняв  вгору руку й щось промовляє. Він нагадує чи то просто оратора, чи то проповідника. Біля його ніг ягнята, що як паства слухають мудреця. На відміну від класичних зображень, Верховний Жрець в колоді 78 дверей знаходиться поза храмом.

Шукай EVA Blog в Instagram

А от в Таро Світлого Провидця Ієрофант не схожий на Жерця. Це чоловік у простій футболці, що сидить у позі лотоса біля підніжжя сходів, які закінчуються світлом та зображенням мандали. Він радіє, бо промінь світла знань потрапляє і в його голову.

Аркан Ієрофанта (Верховного Жреця) часто порівнюють з Верховною Жрицею. Але вона — вільна, втаємничена, розкута, а він — стриманий, скутий соціальними рамками.

Доки пізнання світу 5 Старшого Аркана не захопило тебе остаточно, не забудь поставити лайк за зібрану корисну та цікаву інформацію! А тепер поглянемо ближче, яку можна дати характеристику особистості з арканом Ієрофант по даті народження.

Цікаво на тему: Імператор Таро: значення та тлумачення карти

Загальна характеристика особистості з арканом Ієрофант

2-Загальна-характеристика-особистості-з-арканом-Ієрофант

Народжені з арканом Ієрофанта (Верховного Жерця)  —  це справедливі, не за роками мудрі людини, що мають досвід і авторитет. Для них важливі правила соціуму та совісті (хоч часом і лише своєї). Інших Верховний Жрець також намагається направити дотримуватись етичного вектора.

Людина з картою дня народження Ієрофант може здаватися занадто консервативною, навіть старомодною. Звичок, які визнала корисними, буде дотримуватись роками. Представники 5 аркана (Верховний Жрець) слідують соціальним стандартам та дотримуються норм, які поважає суспільство, до якого вони належать. Живуть спокійно, не метушаться. Не фаталісти, тож віра в вищі сили не заважає нести відповідальність за своє життя.

У розкладах та передбаченнях на майбутнє тлумачення карти Ієрофант пов’язано з:

  • традиціями та ритуалами;
  • прагненням до знань та навчанням;
  • духовністю, релігійними питаннями;
  • консерватизмом.

Цей аркан про мудрість, глибину та знання. Або їх відсутність чи знецінення, якщо ворожильна карта у перевернутому положенні. До речі, тяга до знань ріднить представників цього аркана з тими, хто народився під Дев’яткою Відлюдника. Про плюси й мінуси характеристики особистості зі Старшим Арканом Верховний Жрець детальніше поговоримо далі.

Цікаво на тему: Гороскоп на 2024 рік для всіх знаків Зодіаку

Аркан Верховний Жрець (Ієрофант) у плюсі

3-Аркан-Верховний-Жрець-(Ієрофант)-у-плюсі

Представники цього аркана прагнуть постійно розширювати знання, щоб поділитись ними з іншими. Верховні Жерці — гарні оратори. Для них велике значення мають розшифровка складних понять, структурність та порядок, родинні цінності, національні традиції. Ієрофанти дотримуються правил, намагаються на все поглянути з моральної точки зору. У догляді за здоров’ям довіряють лікарям, ігнорують нетрадиційні підходи.

Якщо це твій аркан по даті народження, то ти дієш, коли все обдумала та зважила, на відміну від імпульсивного Блазня. З радістю допоможеш іншим, якщо це у твоїх силах, даси мудру пораду. Тобі важливо слухати інтуїцію,  орієнтуватись на внутрішні моральні орієнтири.

Цікаво на тему: Характеристика особистості з Першим Старшим Арканом Маг

Аркан Верховний Жрець (Ієрофант) у мінусі

4-Аркан-Верховний-Жрець-(Ієрофант)-у-мінусі

У перевернутому значенні, коли енергія аркана в мінусі, Верховному Жерцю властиво або знецінювати свої знання, або маніакально нав’язувати іншим свою точку зору.

Характеристика особистості з арканом Ієрофанта в мінусі поповнюється епітетами “задушливий” та “закостенілий”. За показною духовністю нав’язує хибні ідеї. Повчає, неекологічно спілкується. Не вміє досягати згоди. Душить турботою в стилі “я краще знаю, як треба”.

Верховний Жрець в перевернутому значенні не помічає, що його переконання занадто застарілі. Він настільки захоплюється своїми ідеями, що ігнорує думки інших, тисне та насідає на них.

Також в мінусі Ієрофант може боятися ділитися знаннями, знецінювати їх, відчувати “синдром самозванця”. Нескінченно навчається, але далі нікуди це не йде. Не враховує реальний стан справ, літає в хмарах.

Цікаво на тему: Імператриця Таро: значення та тлумачення карти

Естетика 5 аркана Ієрофант (Верховний Жрець) у зовнішності

5-Естетика-5-аркана-Ієрофант-(Верховний-Жрець)-у-зовнішності

У зовнішності для людини з арканом Ієрафанта важливе поєднання зручності та символічності, що вказуватиме на приналежність до певного соціуму. У виборі косметики та одягу враховує цінності бренду. Намагається уникати надмірного споживання.

Цікаво на тему: Як візуально мати стрункіший вигляд за допомогою одягу

Як проявляється в одязі

5-Як-проявляється-в-одязі

В гардеробі жінки з арканом Верховного Жерця досить багато базових речей з м’яких та теплих натуральних тканин. Одяг поєднує жіночність та комфорт.

Також нерідко представницям 5 Старшого Аркана властивий образ студентки, вічної учениці.

Легко спишуться у гардероб наступні речі:

  • костюми в стилі Chanel (укорочений жакет зі спідницею);
  • колготки та гольфи з принтом, що зроблять офісний стиль більш розслабленим;
  • спідниці з щільних тканин у довжині міді чи міні;
  • окуляри, що додадуть зовнішності вайбу “вченого”;
  • подовжені жакети та жилети;
  • сукні-сорочки.

Серед кольорів одягу зовнішність Ієрофанта підкреслять бежевий, пісочний, шоколадний, бордовий, блакитний, білий та чорний. У гардеробі можна активно використовувати написи та цифри як основний принт.

Доповнити образ допоможуть невеликі сумки та рюкзаки, а також стримані прикраси з золота чи срібла, можливо з натуральним камінням.

Цікаво на тему: Ефект фотошопу: особливості макіяжу обличчя в техніці бейкінг

Як проявляється у макіяжі

6-Як-проявляється-у-макіяжі

У макіяжі жінкам з арканом Ієрофант варто вибирати ніжне сяяння та акуратний тон денного мейку. Не перевантажуй  зовнішність надто темними відтінками тіней та насиченими помадами, вони більше підійдуть красуням з арканом Диявол. Має здаватися, що твоє обличчя осяяне вищим знанням. А от темні кола під очима від ночей, проведених з книжкою, допоможе приховати якісний консилер.

Рекомендовані товари від EVA Blog:

Кохання, сумісність

7-Кохання,-сумісність

У передбаченнях про кохання аркан Верховний Жрець вказує на серйозність почуттів. Емоційні гойдалки у стосунках, постійна критика та претензії, незрозумілість, хто ви одне одному  — все це не про жінок, чия карта дня народження саме Ієрофант. Вони вміють цінувати почуття чоловіка. Досить швидко укладають шлюб, адже їм важливі законні стосунки, що схвалює суспільство.

Так, деяким іншим арканам такий підхід здасться дуже нудним. Але Верховний Жрець прагне стабільності та порядку. Заздалегідь планують вагітність. При цьому вони не просто ставлять галочку в сімейному стані, а шукають споріднену душу, з якою матимуть глибокий духовний зв’язок.

Цікаво на тему: Як впоратися з рутиною в стосунках

Верховний Жрець (Ієрофант): призначення

8-Верховний-Жрець-(Ієрофант)-призначення

Представники Аркана Верховний Жрець (Ієрофант) — це провідники до знань та мудрості. Слідкують за дотриманням соціальних норм та законів. Саме до таких людей приходять за порадою та підтримкою.

Якщо це твій аркан по даті народження, ти можеш бути гарним керівником та наставником. Вмієш пояснити складне простими словами. З діловими якостями все значно складніше. Тож якщо думаєш рухатись в цьому напрямку, бізнес має базуватись на репутації та імені бренду.

Професії, які підходять людям з арканом Ієрофант (Верховний Жрець):

  • лікар, психолог, терапевт;
  • священник, духовний наставник;
  • вчитель, тренер, ментор, коуч.

А от у розкладах на фінанси цей аркан зазвичай вказує на їх відсутність. Має необхідний мінімум, але не забезпечений. Та його найважливіший ресурс — репутація.

У передбаченнях одна з основних порад карти Ієрофант — робити по совісті. Людям з арканом Верховного Жерця по даті народження важливо уникати дій, які йдуть у розрізі з їх цінностями, викликають провину. Водночас важливо ділитися знаннями, але без повчань. Не зациклюйся на старому, орієнтуйся на свій духовний компас та тримай розум відкритим новому.

Читайте також:

24 Листопада / 2023 Гороскопи

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

VISUAL by EVA