Святковий плейлист: що слухати в Новий рік

Крім приємної компанії, смачної їжі, красивого декору і продуманих подарунків є ще одна важлива складова свята. Це музика. Є пісні, які я слухаю виключно в новорічну ніч. Вони створюють особливу атмосферу, підсилюють піднесений настрій, нагадують про важливе і про те, що «свято наближається».

Для когось єдиний музичний вісник свята – саундтрек з фільму «Один вдома», а хтось заряджає пісні Вєрки Сердючки на всю ніч і танцює так, що стіни тремтять. Наш експерт – блогер Анастасія Арьє склала три різних плейлисти – один для святкового вечора та всіх приготувань, другий – власне, для вечері, і третій для сніданку 1 січня.

Плейлист 1. Традиційний – для вечора 31 грудня.

Ця музика підходить для будь-яких справ, а мені особливо подобається під неї:

  • прикрашати квартиру до свята,
  • упаковувати подарунки,
  • підписувати листівки,
  • нарізати «Олів’є»,
  • сервірувати стіл,
  • вбиратися і робити макіяж,
  • позувати для фотографій,
  • пити ігристе вино і танцювати,
  • розкладати подарунки під ялинкою.

Плейлист 2. Фоновий – для святкової вечері.

Коли відіграє перший плейлист і все приготування будуть завершені, вмикайте плейлист №2. Тут я зібрала атмосферні треки для спокійної вечері тет-а-тет, в сімейному колі або з друзями. Вони не такі відомі, як ті, що складають традиційний плейлист, але зберігають загальний настрій свята і дають можливість зосередитися на спілкуванні, не перетягуючи увагу на себе.

Розливаючи ігристе по келихах, подумайте, чим минаючий рік був особливим для вас? За що ви відчуваєте вдячність? Що радісного відбувалося, що було вперше, що хочете запам’ятати на все життя? Ви втілили якісь бажання в життя? Чи побачили нові міста і країни? Який цінний досвід придбали? Чи з’явилося у вас якесь правило життя? Поділіться з близькими, запитайте у них про те саме, проведіть 2017 рік з вдячністю. І помрійте вголос про новий рік – що ви очікуєте від нього? Які проекти хочете втілити, де побувати, чого досягти? Якщо хочеться змін, що це за зміни? Пообіцяйте собі: «Цього року я точно…» – і закінчите двома-трьома фразами, які відображають ваші найзаповітніші бажання. У новорічну ніч особливо хочеться вірити в силу мрії і свої власні сили – так нехай же все загадане вами обов’язково здійсниться! Не саме собою, ясна річ. Нехай вам вистачить енергії, часу, ресурсів на те, щоб перетворити бажане в життя!

Плейлист 3. Ранковий – для неспішного сніданку 1 січня.

Як жартують в інтернеті, 1 січня – найкоротший день у році: не встиг прокинутися і поснідати, як пора вечеряти! І на вечерю, швидше за все, буде все той же салат «Олів’є», який залишився з ночі… Так нехай же сніданок буде особливим, неспішним і пройде під хорошу музику. Залиште в стороні гаджети, не вмикайте програму новин. Побудьте в моменті, насолоджуйтесь домашньою їжею, суспільством тих, з ким ви зустрічаєте новий рік життя, і – музикою.

У перший день нового року я люблю заварити чай, і пити його стоячи біля вікна, спостерігаючи за життям у дворі. Он йдуть чиїсь гості – сміються, куртки нарозхрист; ось літня пара виймає з багажника десяток яскравих пакетів з дитячими подарунками; ось малеча в комбінезонах возиться в заметах, а батьки по черзі позіхають поряд і гріють руки об паперовий стаканчик з кавою. Починається новий рік, а життя – триває. З рутинними справами і з подарунками, з приємними зустрічами і з прощанням, з новими надіями та обіцянками.

Нехай все, що вам дороге, залишається з вами.

Нехай все, чого не вистачає, прийде у ваше життя.

Нехай ваші кохані – і ви самі – будете здорові і щасливі.

Дякую, що весь цей рік ви були поруч: читали мої тексти, ділилися ними з друзями, брали ідеї на замітку і приходили на EVA Blog. Щасливого Нового року! І – веселого свята!

26 Грудня / 2018 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Инна

    Просто супер, молодцы, очень внимательны))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Всегда ваш покупатель:))))))))))))))))

  2. Олена

    Дуже дякую за першу підбірку пісень – це саме той різдвяний настрій, який потрібен на новорічні свята. Забрала собі. Гарно, що є людина, яка цим поділилась з читачами блогу “Ева”.

  3. Ксения

    Спасибо Евачка за ваш труд и приятные моменты!Будьте счастливы и любимы в Новом году!Залишаюсь з Вами!

  4. Ольга

    Спасибо! Никогда не хватало времени на составление плейлиста, а благодаря вам проблема отпала сама собой)

Рекомендовані статті
1 7 найкращих серій книг у жанрі фентезі
16 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика
8 цікавих фільмів про геніальних жінок
20 Червня / 2023 Кіно, книги, музика