Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

На мій погляд, ідеальний фільм на вечір має бути легким, розважальним, але водночас змістовним, щоб після перегляду глядач не шкодував витраченого часу. Тому я склала добірку цікавого кіно, яке дивиться на одному подиху. Не забудь захопити попкорн 🍿.

Час читання: 5 хвилин та Кока-Кола 🥤

статья доступна на русском языке

Почнемо з повнометражних фільмів

Місто Астероїдів / Asteroid City (2023)

Місто Астероїдів / Asteroid City (2023)

Можна або любити Веса Андерсона, або не сприймати зовсім. Я, звісно, належу до тих, хто обожнює його вигадливу манеру оповіді та впізнаваний візуальний стиль, тому з великим інтересом дивлюся кожен його фільм. Місто Астероїдів звинувачують у недомовленості, відсутності ідеї та примітивності. Мені здається, це несправедливо. Так, на сьогодні його кращі фільми вже зняті, проте новий проєкт заслуговує на увагу хоча б як глядацький експірієнс. Подивитися, розібратися і зрозуміти переживання героїв, трохи абсурдних, проте непідробних.

EVA Blog в Threads - укр

Це історія в історії: театральний сценарист пише постановку, за подіями якої ми можемо спостерігати, немов із залу. Паралельно, відкриваючи завісу, глядач дізнається про долю виконавців головних ролей. І все це подано в неповторному стилі Андерсона — із сарказмом і швидкоплинною меланхолією, яка проглядає в очах героїв.

Це дотепне і цікаве кіно, зняте одним із найталановитіших постановників сучасності. Не пропусти. І ще порада наостанок: якщо не розумієш, що за нісенітниця тут відбувається, то в цьому винен дубляж. Він стирає весь підтекст, звідси відчуття недомовленості. Дивись в оригіналі.

Барбі / Barbie (2023)

Барбі / Barbie (2023)

Мені, як прихильнику серйозного, вдумливого кіно, що не потребує особливого піару, подібна рекламна кампанія на межі божевілля робить боляче. Думаю, не варто пояснювати, хто для мене беззаперечно переміг у битві Barbenheimer: на який фільм я побігла на прем’єрний показ, а який люто ігнорувала. Але мені подобається помилятися в тих ситуаціях, коли я невиправдано упереджено ставлюся до кіно. Адже Барбі виявився іронічним, зворушливим і цікавим фільмом. Без моралей чудова Ґрета Ґервіґ показала, як жінці живеться в патріархальному світі, де кожен вважає своїм обов’язком вказати їй, що робити і як поводитися, не даючи можливості отримувати задоволення від себе і свого життя. Та й загалом, залежати від думки інших — це не діло, бо кожен має бути самодостатньою особистістю зі своїми поглядами й цінностями. Тож якщо ще не сходила на Барбі, то поквапся подивитися це буйство фарб на великому екрані.

Пройди тест: Яка ти Барбі?

Індіана Джонс і Годинник Долі / Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Індіана Джонс і Годинник Долі / Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Інді знову в справі! У продовженні легендарної саги повно екшену: ефектні перестрілки, переслідування на даху поїзда, вражаючі локації та все це з фірмовим гумором. Головна зірка кіно тримає марку: Гаррісон Форд б’ється, стрибає і жартує зовсім як у минулі часи. Але в Годиннику Долі моє серце, звісно ж, підкорила Фібі Воллер-Брідж, як завжди, блискуча і чарівна! Мій вердикт: новий Індіана Джонс стане твоїм ідеальним фільмом на вечір.

Вартові Галактики Vol. 3 / Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Вартові Галактики Vol. 3 / Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Можеш не погодитися, але мені здається, що своєю чарівністю здебільшого фільм зобов’язаний шикарному саундтреку. Коли в опенінгу звучить радіохедівський Creep, ти просто танеш! Я так точно. В іншому мені складно судити, наскільки завершальна частина Вартових хороша. Мені незрозуміло, як сприймати те, що зараз герої низькосортно жартують, а за хвилину говорять на серйозні теми? Викликає певний дисонанс. Проте перед тобою дуже успішний тайтл, улюблений багатьма глядачами, тож довіримося їхній думці та проведемо ненудний вечір у компанії Вартових.

Дізнайся: Дюжина фільмів, які налаштують на позитив

Піноккіо Гільєрмо дель Торо / Guillermo del Toro’s Pinocchio (2022)

Піноккіо Гільєрмо дель Торо / Guillermo del Toro’s Pinocchio (2022)

Похмурий казкар дель Торо зняв свою версію нестаріючої класики про дерев’яного хлопчика. Звісно, у своїй манері: із серйозними міркуваннями про життя, втрати та неодмінно про смерть. Візуально, його Піноккіо просто чудовий, створений за допомогою стоп-моушн анімації.

Це не дитяче кіно. Під час перегляду я часто засмучувалася, обурювалася від несправедливості, але водночас могла посміятися і захопитися винахідливістю постановника. Можна сказати, що фільм підійде для сімейного перегляду, якщо батьки люблять неординарні проєкти, а діти сприймають щось більше, ніж піксарівські мульти, де не потрібно думати та все підносять на блюдечку.

Продовжимо мінісеріалами

Платонічні стосунки / Platonic (2023) ‧ 1 сезон

Платонічні стосунки / Platonic (2023) ‧ 1 сезон

Молоденькі та зелененькі навряд чи оцінять цей серіал. Бо для них побачене виглядатиме приблизно так: старпери женуть біса. Але коли тобі 30+, серіал сприймається зовсім інакше. Думаю, багато хто в цьому віці переживає певну кризу, коли стабільне сімейне життя починає набридати та хочеться хоч трохи розважитися. Тут якраз підвертається ідеальний кандидат — старий друг, який нещодавно розлучився і йому теж особливо нічим зайнятися. І ви йдете у відрив: проводите багато часу разом, випиваєте зайвого і творите всілякі дурниці, над якими нестримно смієтеся. Звичайно, подібна поведінка не обходиться без наслідків. Наприклад, твій чоловік починає переживати, почуватися зайвим, а подруги засуджують тебе за ці “дивні, деструктивні стосунки”. Але ж тобі весело! Життя раптом стало насиченим, таким, яким має бути завжди. Ось серіал приблизно про це. Цікаво, чим усе закінчиться для героїв Рогена і Бірн? Тоді вмикай і дивись.

Розмови з друзями / Conversations with Friends (2022) ‧ 1 сезон

Розмови з друзями / Conversations with Friends (2022) ‧ 1 сезон

Якщо ти заходиш погортати мої статті, то знаєш, що я люблю Саллі Руні. Її книги та екранізації. Вони здаються мені страшенно сучасними, злободенними та стильними. Розмови з друзями — адаптація першого роману молодої письменниці про кохання, дружбу і дорослішання. Герої серіалу переживають, сумніваються, помиляються, багато говорять про мистецтво, літературу, політику і секс. І спостерігати за цим зовсім не нудно, навпаки, ніби ти просто спілкуєшся зі своїми друзями, яких розумієш, а вони повністю розуміють тебе. Прекрасний, захопливий тайтл, рекомендую.

Дізнайся: ТОП-10 книг, які має прочитати кожен

Прекрасні дрібниці / Tiny Beautiful Things (2023) ‧ 1 сезон

Прекрасні дрібниці / Tiny Beautiful Things (2023) ‧ 1 сезон

Що робити, якщо в якийсь момент твого життя щось пішло не так? Чоловік тебе не розуміє, дочка вважає відсталою і намагається уникати. Все ось-ось завалиться, немов картковий будиночок. Тобі більше нічого не залишається, окрім як озирнутися в минуле і спробувати зрозуміти, що ти зробила не так і як тепер все виправити. Ось такі переживання терзають головну героїню серіалу Прекрасні дрібниці. Це зворушлива історія про жінку, яка змушена переосмислити своє життя, залікувати рани та відпустити. Вона смішна і сумна, але дуже життєва. Подивися.

Пістолет / Pistol (2022) ‧ 1 сезон

Пістолет / Pistol (2022) ‧ 1 сезон

Раптом ти не в курсі, то серіал про культових панків Sex Pistols. Навіщо тобі його дивитися, якщо ти не слухаєш панк-рок і не в контексті історії гурту? По-перше, це проєкт Денні Бойла, що заздалегідь робить його мастхевом для кіноманів. По-друге, тобі необов’язково знати who is who, щоб подивитися чудовий драйвовий серіал про музику. Я насолоджувалася кожним кадром, діалогом, створеними зі смаком і любов’ю. Він точно зробить твій вечір.

Сяючі / Shining Girls (2022) ‧ 1 сезон

Сяючі / Shining Girls (2022) ‧ 1 сезон

Наостанок фантастичний трилер у дусі Кінга. Серіал знятий за романом Лорен Б’юкес, який високо оцінили британські критики. В екранізації на тебе чекає заплутана історія, пов’язана з убивствами та подорожами в часі. Анотацію краще не читай, якщо не хочеш нахапатися спойлерів. Серіал похмурий, але захопливий, Елізабет Мосс, як завжди, на висоті, тож вибравши його на вечір, нудьгувати тобі точно не доведеться.

Піца, прохолодний коктейль і чудове кіно — що іще потрібно для вдалого вечора? Пиши в коментах, який фільм зі списку ти дивилася або просто поділися враженнями. Приємного перегляду.

Влаштуй кіномарафон з EVA Blog:

Джерело всіх зображень: imdb.com

4 Серпня / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика
1 7 найкращих серій книг у жанрі фентезі
16 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика