10 найкращих мелодрам про кохання

Кожен жанр кіно пов’язаний з певними емоціями, але жоден із них не здатний проникнути в серця глядачів так само глибоко, як хороші мелодрами. Ліричні фільми про кохання пробуджують щирі романтичні почуття, які знаходять сильний відгук у душі та надовго залишаються в пам’яті. Добірка найкращих мелодрам допоможе тобі обрати ідеальний фільм для вечірнього перегляду в компанії своєї половинки.

Час читання: 4 хвилин та келих червоного 🍷

статья доступна на русском языке

Ентергалактик / Entergalactic (2022)

Ентергалактик / Entergalactic (2022)

Джерело зображень: imdb.com

Почнемо з незвичайного, а саме, анімаційного проекту від Netflix. Це соковитий, яскравий ТБ спешл за мотивами однойменного музичного альбому американського репера Кіда Каді. Головний герой — графіті-художник на ім’я Джабарі. Після розлучення з дівчиною, він насолоджується холостяцьким життям: знаходить нову роботу, переїжджає до квартири в Манхеттені і ночами тусується з друзями. Але одного з вечорів Джабарі знайомиться зі своєю чарівною сусідкою Медоу і ця зустріч змінює життя обох. Бекграундом їхньої історії кохання служить барвистий Нью-Йорк, атмосферу якого ідеально передає кожен звук та кожна деталь, вміло зображена у мультфільмі. Якщо ти любиш музику, то тобі сподобається крутий саундтрек, який надихнув авторів на створення цього кіно.

Кохання як бестселер / Book of Love (2022)

Кохання як бестселер / Book of Love (2022)

Джерело зображень: imdb.com

Молодий британський письменник видає новий роман, який відверто «не вистрілив», але раптово набув шаленої популярності в Мексиці. Заінтригований цим фактом, він вирушає в тур, щоб дізнатися, що ж спричинило таку бурхливу увагу до його невдалої книги. В аеропорту його зустрічає перекладачка, яка адаптувала роман для місцевих читачів, і з цього моменту починається найцікавіше. Фільм отримав теплі глядацькі відгуки за свій незвичайний сюжет та чудовий дует виконавців головних ролей — Сема Клафліна та Вероніки Ечегі.

Між життям і смертю / The In Between (2022)

Між життям і смертю / The In Between (2022)

Джерело зображень: imdb.com

Теса та Скайлар закохані та неймовірно щасливі, але автомобільна аварія забирає життя молодого чоловіка. Не в змозі змиритися зі втратою, дівчина звертається до медіуму, яка повідомляє, що душа її коханого ще не покинула цей світ. Теса починає шукати можливість зв’язатися з ним, адже для справжнього кохання не існує перешкод.

Пурпурні серця / Purple Hearts (2022)

Пурпурні серця / Purple Hearts (2022)

Джерело зображень: imdb.com

Двоє молодих людей перебувають у скрутному становищі. Кессі, молода, амбітна співачка, не може отримати страховку, яка покриє витрати на лікування діабету. Люк, який у минулому страждав на наркозалежність, подається в морпіхи, щоб виправдатися перед батьком. Познайомившись, вони вирішують, що шлюб з розрахунку допоможе вирішити їхні фінансові та особисті труднощі. Але пара не здогадувалася, що трагічна випадковість повністю змінить їхні стосунки.

Дегустація / La dégustation (2022)

Дегустація / La dégustation (2022)

Джерело зображень: imdb.com

Чарівна французька комедійна мелодрама розповість про власника винного магазинчика. Невдачі у житті зробили Жака справжнім циніком, який не визнає стосунків. Але одного разу, на винній дегустації, він знайомиться з енергійною жінкою на ім’я Гортензія. Вона також самотня, але все ще сподівається зустріти гідного чоловіка. Здавалося б, Жак з його поганим характером не підходить на цю роль, проте їхня зустріч все змінює.

Цікаво по темі: 7 найкращих мінісеріалів, обов’язкових до перегляду

Вечеря на чотирьох / Quattro metà (2022)

Вечеря на чотирьох / Quattro metà (2022)

Джерело зображень: imdb.com

На черзі смачне італійське кіно із незвичайним сюжетом. Подружня пара запрошує чотирьох одиноких друзів на вечерю на честь річниці свого весілля. Два хлопці та дві дівчини знайомляться між собою та закохуються, проте глядачі зможуть спостерігати за чотирма паралельними історіями, які показують їхні стосунки у різних комбінаціях. На словах все здається заплутаним, але дивитися цей ромком справді цікаво.

Минулого літа / Geçen Yaz (2021)

Минулого літа / Geçen Yaz (2021)

Джерело зображень: imdb.com

Не можна не згадати турецьку підліткову мелодраму про перше кохання. Шістнадцятирічний Деніз приїжджає до рідного містечка на морському узбережжі та зустрічає подругу свого дитинства. Асли більше не дитина, а молода приваблива дівчина, у яку він швидко закохується. Але у хлопця з’являється серйозний, досвідченіший суперник. Тепер Деніз уже не впевнений, що зможе завоювати серце коханої. Це чудове сонячне кіно, наповнене романтикою, світлом та атмосферою безтурботного літа.

Цікаво по темі: Дюжина фільмів, які налаштують на позитив

Квиток до раю / Ticket to Paradise (2022)

Квиток до раю / Ticket to Paradise (2022)

Джерело зображень: imdb.com

Цей ромком насамперед цікавий своїм зоряним кастом, який склали блискучі Джордж Клуні та Джулія Робертс. Вони зіграли ворогуючих батьків у розлученні, які прилетіли на Балі заради того, щоб їхня дочка, успішна юристка, не припустилася помилки, вийшовши заміж за місцевого хлопця. У фільмі безліч незграбних і кумедних моментів, чудово виконаних знаменитими голлівудськими акторами.

Стоп-Земля / Stop-Zemlia (2021)

Стоп-Земля / Stop-Zemlia (2021)

Джерело зображень: imdb.com

Зворушливий український інді-фільм був відзначений Срібним ведмедем на Берлінале та отримав три нагороди на Одеському міжнародному кінофестивалі. У центрі сюжету — одинадцятикласниця Маша, яка навчається у звичайній київській школі. Вона інтроверт, але друзі допомагають їй адаптуватися серед однолітків. Проте Маша закохується у свого однокласника і розуміє, що якщо не визнається йому, то ніколи не дізнається, наскільки її почуття взаємні.

Цікаво по темі: 10 найкращих трилерів сучасності

Час між нами / Press Play (2022)

Час між нами / Press Play (2022)

Джерело зображень: imdb.com

Кожен, хто втратив близьких, хотів би знайти спосіб повернутись у минуле і все виправити. Лорі випав шанс врятувати свого коханого за допомогою аудіокасети, яку вони записали разом. Це один із найкращих фільмів про подорожі у часі для справжніх романтиків.

Всі мелодрами у нашій добірці мають гарний глядацький рейтинг та безліч позитивних відгуків. Деякі здатні розсмішити тебе до кольк, інші ж можуть довести до сліз. Сміливо починай дивитися все поспіль чи вибірково, але гарантуємо, що жоден із них не залишить тебе байдужою. Приємного перегляду!

Дивись, читай, слухай:

7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті