ТОП-10 комедій для приємного вечірнього перегляду

Був важкий день і настрій бовтається на рівні, що конкурує з плінтусом? Не біда! Потрібно всього лише прийняти розслаблювальний душ, вдягнути улюблену піжаму, обкластися смаколиками (і, можливо, котом) і ввімкнути якісну кінокомедію. Повір, усі смутки як рукою зніме!

01-ТОП-10-комедій

Щоб тобі не довелося шукати, що такого подивитись для підняття настрою (інколи це займає більше часу, ніж перегляд фільму 😅), EVA Blog зробив для тебе добірку з десяти найкращих комедій з високим рейтингом останніх років. Влаштовуйся зручніше та помчали обирати цікавий фільм на вечір!

Цікаво на тему: Інтриги та розслідування: 13 захопливих детективних фільмів та серіалів

Червоне повідомлення / Red Notice (2021)

Жанр: бойовик, комедія, екшн

1-Красное-уведомление-(2021)

Нолан Бут — аферист і один із найвідоміших злодіїв предметів мистецтва. Коли на виставці в Римі засвітилося одне з дорогоцінних яєць Клеопатри, Бут одразу ж краде його, тікаючи від спецагента ФБР Джона Гартлі у свій притулок на Балі. Однак останній знаходить його і там. Здавалося б, злочинця спіймано і він має понести справедливе покарання, але виявляється, що і Бута, і Гартлі залишає в дурнях інша не менш імпозантна злодійка з кодовим ім’ям «Тура». Агенту ФБР і злодієві-рецидивісту доведеться об’єднати свої зусилля, щоб знайти всі яйця Клеопатри й зловити мисливицю за скарбами.

Шукай EVA Blog в Instagram

Зняв американський комедійний фільм популярний режисер Роусон Маршалл Тербер, відомий нам за такими картинами, як «Ми — Міллери» і «Півтора шпигуна». Вишенькою на торті став каст, у якому зібрали Раяна Рейнольдса («Дедпул»), Двейна Джонсона («Ремпейдж») і «диво-жінку» Галь Гадот.

Ренфілд / Renfield (2023)

Жанр: комедія, жахи

2-Ренфилд-(2023)

Якщо розглядати графа Дракулу, як боса, то це, безумовно, один із найнестерпніших «роботодавців». Він вибагливий у їжі, поводиться, як справжній тиран і аб’юзер, і його постійно доводиться захищати від мисливців за вампірами. За майже вікову службу Рейнфілд, фамільяр Дракули, ситий по горло ставленням свого господаря і, завдяки випадковій зустрічі з групою підтримки, збирається вийти з цих токсичних стосунків. Щоправда, зробити це буде ой як непросто.

Цікаво на тему: Найочікуваніші серіали 2024 року: найкраще від Netflix, Apple TV і HBO

Ця смішна, атмосферна і трохи моторошна історія була натхненна романом Брема Стокера, і технічно є продовженням «Дракули» 1931 року, але вже зовсім на інший лад. Роль ексцентричного графа дісталася Ніколасу Кейджу («Нестерпний тягар величезного таланту»), а його помічника і слугу виконав інший Ніколас — Голт («Меню»). Тандем вийшов чудовий, а іскрометний чорний гумор підніме настрій навіть після дуже непростого дня.

Нічні ігри / Game Night (2018)

Жанр: детектив, комедія

3-Ночные-игры-(2018)

Макс та Енн шалено люблять інтелектуальні ігри та нерідко збираються з друзями, щоб клопотати собі голову над цікавими загадками. Брукс, брат Макса, приготував на цей вечір щось справді особливе — він найняв акторів, що гратимуть роль бандитів, і організував власне викрадення. Щоб знайти Брукса у гравців є час до опівночі, а призом за розгадку цієї «справи» стане спорткар самого викраденого. Однак стає зовсім не до сміху, коли виявляється, що банда і зброя справжні та це зовсім не гра.

Вийшов доволі яскравий комедійно-детективний бойовик із перегонами, перестрілками та іскрометними жартами, який, між іншим, отримав доволі високі оцінки критиків і кінематографістів. Головні ролі дісталися Джейсону Бейтману («Хочу як ти») і Рейчел Макадамс («Лівша»), а ще в кадрі можна побачити Джессі Племонса («Фарго»), Кайла Чендлера («Манчестер біля моря») і Джеффрі Райта («Не час помирати»).

Швидше за кулю  / Bullet Train (2022)

Жанр: бойовик, комедія, екшн

4-Быстрее-пули-(2022)

В основі цього комедійного бойовика лежить роман «Поїзд убивць» японського автора Котаро Ісакі. Зняв його професійний каскадер у минулому і режисер топових екшн-картин Девід Літч («Дедпул 2», «Форсаж: Гоббс і Шоу»). Каст не менш цікавий: на першому плані тут Бред Пітт («Одного разу в Голлівуді»), Хіроюкі Санада («Останній самурай»), Майкл Шеннон («Ножі наголо»), Сандра Буллок («Загублене місто») та Джоуї Лінн Кінг («Піти красиво»).

Який жанр фільмів підходить під твій настрій сьогодні?

Основні події розгортаються «на борту» надшвидкісного поїзда, що прямує з Токіо. За збігом обставин у ньому зібралася п’ятірка професійних найманців, у кожного з яких своє завдання. Їхні інтереси постійно перетинаються, проте головне — виконати місію і при цьому не видати себе. Але це простіше сказати, ніж зробити.

Загадкове вбивство / Murder Mystery (2019)

Жанр: детектив, бойовик, комедія, драма

5-Убийство-на-яхте-(2019)

Одрі та Нік Спітц — класична американська сімейна пара, яка вже 15 років разом. Він — сержант поліції, який ніяк не може домогтися підвищення, вона — перукар і затята любителька детективів. З нагоди своєї річниці вони вирушають у медовий місяць до Європи. У літаку Спітці знайомляться з аристократом, який, перейнявшись симпатією до своїх нових знайомих, запрошує їх провести вікенд на розкішній яхті, де відзначатимуть весілля його багатого дядька з молодою коханкою. Нік і Одрі погоджуються, але замість чудового відпочинку вони стають головними підозрюваними у вбивстві немолодого нареченого.

Цікаво на тему: Добірка цікавих серіалів і фільмів на вечір

Прикрасою кінокомедії став акторський склад. Так, у кадрі можна побачити Адама Сендлера («Управління гнівом»), Дженніфер Еністон («Друзі»), Люка Еванса («Гоббіт») і Дані Бун («Мій найкращий друг»). І якщо перша частина для вечірнього перегляду здасться тобі цікавою, тобі, напевно, буде приємно дізнатися, що картина у 2023 році отримала продовження — «Вбивство в Парижі».

Головний герой / Free Guy (2021)

Жанр: комедія, бойовик

6-Главный-герой-(2021)

«Головний герой» – оригінальний фільм у жанрі комедії для всієї сім’ї, особливо в якій є підлітки й дорослі, які люблять комп’ютерні ігри. Щоправда, варто розуміти, що віковий рейтинг у картини PG-13 😉. Зняв комедійний бойовик Шон Леві («Жива сталь»), а в головних ролях тут можна побачити Раяна Рейнольдса (так, знову він 😄), Тайка Вайтіті («Наступний гол — переможний»), Джо Кірі («Дивні дива») і Джоді Комер («Вбиваючи Єву»).

Гай — звичайний банківський клерк, який живе в «дні бабака». Усе передбачувано — вранці він одягає свою блакитну сорочку, дорогою на роботу купує каву «як зазвичай», а його банк грабують по кілька разів на день. Здається, сюжет його життя так собі, але він не втрачає оптимізму. Одного разу Гай дізнається, що його світ — це багатокористувацька онлайн-гра, а він у ній — неігровий персонаж, керований штучним інтелектом. Йому належить узяти життя у власні руки й довести, що навіть «статист» може стати справжнім героєм у своєму всесвіті.

Пиво зі смаком дружби / The Greatest Beer Run Ever (2022)

Жанр: драма, комедія, військовий

7-За-пивом!-(2022)

1967 рік, розпал В’єтнамської війни. Джон — молодий морпіх США і ветеран, який наразі працює в торговому флоті. Він намагається не думати про проблеми, що відбуваються по інший бік океану, і живе звичайним життям, збираючись із друзями в барі та виконуючи рутинні справи. Але не всі з його оточення настільки безтурботні — багато хто переживає втрату своїх рідних і друзів на війні. Під час однієї з посиденьок у барі Джон приймає виклик: він має вирушити до В’єтнаму, розшукати там побратимів своїх друзів, підбадьорити їх і пригостити баночкою американського пива.

Ця комедія не просто для повеселитися, а й на подумати про важливі життєві речі. У режисерському кріслі — Пітер Фарреллі («Зелена книга»), а виконавцями головних ролей стали Зак Ефрон («Красивий, поганий, злий»), Білл Мюррей («Труднощі перекладу») і Рассел Кроу («Гладіатор»).

Ти квач! / Tag (2018)

Жанр: комедія, екшн

8-Ты-водишь!-(2018)

П’ятеро дорослих друзів уже тридцять років грають у квача. У дитинстві піймати приятеля було просто — достатньо було зловити його у дворі. Ну, а зараз часом доводиться пролетіти пів країни, щоб сказати заповітне «Ти квач!». З п’ятьох друзів тільки Джеррі жодного разу не програв. І, являючись абсолютним чемпіоном, він планує вийти з гри, подорослішати й нарешті одружитися. Щоправда, його приятелі з цим не згодні. Їхня мета — скинути Джеррі з «п’єдесталу», навіть якщо для цього доведеться зірвати його весілля.

Цікаво на тему: 5 відвертих фільмів, які кращі, ніж кіно для дорослих

Головні ролі дісталися Джеремі Реннеру («Месники»), Джейку Джонсону («Мумія»), Аннабелль Волліс («Тиха ніч») і Джону Гему («Топ Ган: Меверік»). Взагалі спостерігати за тим, як п’ятеро дорослих чоловіків дуріють, як підлітки, досить весело. Але найцікавіше, що сюжет заснований на реальних подіях.

Красиво піти / Going In Style (2017)

Жанр: кримінал, комедія

9-Уйти-красиво-(2017)

Фільм 2017 року став рімейком картини 1979-го, знятої Мартіном Брестом. Звичайно, історії про пограбування банку не нові — скільки вже знято в цьому жанрі. Але коли в ролі грабіжників виступають такі метри, як Морган Фрімен («Втеча з Шоушенка»), Майкл Кейн («Темний лицар») і Алан Аркін («Едвард Руки-ножиці»), здається, такий фільм треба додати до свого списку «Обов’язково до перегляду».

У центрі сюжету — троє пенсіонерів Ел, Віллі та Джо. Вони дружать так довго, що вже важко згадати, як усе починалося. Але зараз, на схилі років, уся трійця переживає фінансові проблеми через ліквідацію їхнього пенсійного фонду. Щонайменше, це несправедливо. Тоді Джо пропонує друзям об’єднатися і… разом пограбувати банк! Нещодавно він став свідком пограбування і його надихнув факт, що провернути таку справу можна швидко, без жертв і затримання поліцією. Пенсіонерам зайвого не потрібно — вони збираються забрати тільки те, що належить їм по праву.

Сімейний план / The Family Plan (2023)

Жанр: бойовик, екшн, комедія

10-Семейный-план-(2023)

Завершує нашу добірку ще один свіженький комедійний бойовик, який вийшов наприкінці 2023 року. Головні ролі виконали Мішель Монаган («Місія нездійсненна»), Марку Волбергу («Третій зайвий») та Кіарану Гайндсу («Залягти на дно в Брюгге»).

Ден Морган — люблячий батько, класний чоловік, хороший сусід і взагалі дуже позитивний персонаж. Весь вільний час він присвячує сім’ї та дітям. У всякому разі, таким Дена знають зараз. Але в минулому він був професійним найманцем, який виконував завдання по всій території Америки. Через багато років минуле наздоганяє його і за ним починається полювання, що ставить під удар його дружину і дітей. Щоб сховатися від переслідувачів, він організовує подорож до Вегаса, де і збирається зізнатися родині, ким він був колись.

Пропонуємо тобі доповнити список класних комедій своїм топом. Зробімо добірку гідних картин для підняття настрою разом!

Читай також:

Джерело зображень: imdb.com

5 Квітня / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
10 найкращих трилерів сучасності
4 Листопада / 2022 Кіно, книги, музика
7 найкращих мультфільмів Хаяо Міядзакі та Studio Ghibli
26 Жовтня / 2023 Кіно, книги, музика
0-8-топових-фільмів-весни-2024
1 Березня / 2024 Кіно, книги, музика