Чи варто прагнути краси будь-якою ціною: Інтерв’ю з візажистом Яною Тимошенко

Гостя нашого нового сюжету з рубрики #БутиЖінкою — Яна Тимошенко — візажист, весільний стиліст і майстер по зачісках з 10-річним досвідом роботи. Яна працює у fashion-індустрії, веде курси для фармацевтів в області декоративної косметики, а у вільний від роботи час викладає візаж для дівчаток зі складним дитинством. Ще одне її досягнення — авторська школа візажу, в якій навчаються жінки з України та зарубіжжя.

У розмові з нами Яна поділилася своїм натхненним внутрішнім світом, а також секретами успіху й ставленням до краси. Нехай цей сюжет допоможе і вам відкрити в собі нові грані, а можливо, і таланти!

Що значить для вас улюблена справа?

До своєї улюбленої справи я прийшла вже в досить свідомому віці. Напевно, за роки накопичилася маса нереалізованих ідей, а особливо творчих. Я не майстер — я фея, яка виконує бажання. Приходячи до мене, ви можете приміряти будь-який образ: фатальної спокусниці, скромної німфетки й навіть казкової героїні. Це досконалий світ наших спільних фантазій.


Які ваші сильні якості?

Я страшенно вперта й не можу сказати, що це плюс, але ця особливість дозволяє мені йти далі по життю. Ще цілеспрямована: бувають такі випадки, коли я засмучуюсь через недосягнуту мету, але, добре все обміркувавши, міняю ракурс руху й досягаю її.

Як би вас охарактеризували близькі?

Мій чоловік каже, що я рідкісної душі людина, а іноді навіть надмірно добра. Батьки стверджують, що я трудоголік. Ну який же я трудоголік! Робота — це не робота, а цілий світ, який приносить мені виключно задоволення! Подруги кажуть, що я не просто педант, але і перфекціоніст, і дуже емоційна.

Що для вас означає жіночність?

Для мене жіночність — це, скоріше, не зовнішня складова, а внутрішня харизма. Те, як я її бачу, і, головне, як я її відчуваю. Це духовне наповнення людини, любов до самої себе. Для мене це завжди поза часом.

Краса — що це для вас?

Краса для мене — це робота: з цим я зустрічаюся щодня. У сучасному світі поняття краси прирівнюється до поняття фінансованості, але я так не вважаю. Для мене краса прирівнюється до смаку, а це вже складніше. Можна ходити до дорогих салонах краси й одягатися в дорогих бутіках, але виглядати без смаку. А можна робити вдома маску з огірків, одягатися в секонд-хенді й виглядати просто чудово. Тому це поняття спірне.

Які ваші ритуали краси?

Я, звичайно, не можу відмовитися від манікюру: руки — це інструмент моєї роботи, особливо пов’язаний з клієнтами. Тактильно я спілкуюся з ними саме руками. Також не можу відмовитися від педикюру, оскільки більшу частину життя проводжу на ногах і комфорт для мене дуже важливий. Ну, і звичайно ж, брови! Я завжди говорю і клієнтам, і учням, що брови — це окрема частина тіла. Від неї залежить той посил, який ви даєте зовнішньому світу, і ваша енергетика.

Чим балуєте себе?

Я дуже люблю подорожувати, відвідувати нові країни, зміну картинки — це завжди приносить величезне задоволення й відпочинок. Люблю слухати оперу: я надихаюся цим і готова плакати, вражатися, насолоджуватися і підживлюватися. Ще люблю писати картини, бажано в той час, коли вдома нікого немає. У такі моменти я можу залишитися наодинці зі своїми думками й побути з собою в гармонії.

Я сова з дитинства, тому сон — невіддільна частина мого відпочинку, і від цього відмовитися не можу. На жаль, часто балувати себе сном теж не виходить, але у вихідний мій телефон вимкнений доти, доки я відісплюся й наберуся сил.

Як проходить ваш ранок?

Мій ранок починається з третього будильника та баритона чоловіка: «Вставай!». Не можу відмовити собі в чашечці кави дорогою на роботу і, звичайно, пості про красу в соцмережах.

У чому секрет щастя, на вашу думку?

Для мене щастя — поняття відносне: я щаслива кожну секунду свого життя, і моє щастя вчорашнє плавно переростає в щастя завтрашнє. Кожного дня я будую нові плани, і тому щастя для мене абсолютно різне: сьогодні воно одне, а завтра вже буде інше. Я щаслива!

Нехай це інтерв’ю подарує вам натхнення і допоможе знайти власний ключик від свого щастя!

7 Вересня / 2018 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті