20 ідей для вихідних у місті влітку

На календарі літо. Колеги їдуть у відпустку до моря, сусіди обговорюють закордонні подорожі, а ви розумієте, що ваше літо,скоріш за все, так і мине в місті. Навіть, якщо поїздка на курорт запланована – це ж лише десять днів зі всього часу, що залишився до осені.

Та не варто засмучуватися. Цікаве літо в місті можливе.

Чим саме зайняти себе, аби не шкодувати, що літо мрії пройшло без вас, читайте статтю нашого експерта – блогера Анастасії Арьє.

* * *

У шкільні роки літо було для мене особливою порою року. З ранку до вечора я грала з подружками на вулиці, легко витримувала спеку, об’їдалася фруктами і морозивом, пізно лягала, читала, їздила на дачу до бабусі, в дитячий табір і на море з батьками. Канікули, свобода і довгих 92 дня літа давно залишилися в минулому, але навіть дорослим хочеться провести літо по-особливому. Добре, якщо вдається вирушити у відпустку, а якщо ні? Пропоную вам 20 ідей для літніх вихідних у великому місті!

1. Зібрати кошик для пікніка, взяти хорошу книгу і виїхати вранці з дому на цілий день в парк або за місто. Слухати птахів, ходити босоніж по траві і, можливо, навіть подрімати на свіжому повітрі в тіні розлогого дерева.

2. Пошукати афішу на літо: які плануються фестивалі, чи будуть десь кіносеанси під відкритим небом, концерти або інші можливості приємно провести час. Додати пару подій в свій календар і вибратися туди, де цікаво.

3. Гуляти по улюблених місцях пізніми вечорами, коли місто засинає (особливо приємно ввечері в п’ятницю, коли попереду – вихідні!)

4. Поснідати з подругою на літній терасі, спостерігаючи, як прокидається місто навколо.

5. Навчитися чогось нового. Танці або кулінарія, акро-йога або малювання – знайдіть майстер-клас, який зацікавить вас, і спробуйте освоїти щось, що здається поки зовсім новим і незрозумілим.

6. Приготувати сангрію, обрати легку комедію або один з жіночих серіалів, і запросити подруг на дівич-вечір.

7. Зробити заготовку улюблених ягід на зиму. Холодним зимовим ранком так приємно спекти гору рум’яних млинців і зробити для них ягідний соус! Аромат і смак нагадують про літо і зігрівають спогадами.

8. Провести день без телефону і інших гаджетів. Використайте цей час для того, щоб побути наодинці з собою або, навпаки, провести день з друзями або родиною.

9. В особливо спекотний день відправитися на льодовий каток.

10. Подивитися на себе іншими очима. Можна пройтися по магазинах і приміряти одяг, який зазвичай не купуєш і навіть не приміряєш. Під час такої прогулянки можна зробити цікаві відкриття (наприклад: «Мені, виявляється, пасує міді!», «А леопардовий принт не так вже й поганий!») або, як мінімум, повеселитися.

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

11. Написати і відправити паперові листи або листівки тим, хто далеко. Друзі та родичі інколи переїжджають за сотні кілометрів, і листівка – це можливість додати душевності спілкуванню, яку складно віднайти в жодному e-mail, жодній соціальній мережі.

12. Сходити вранці в кіно – коли в залі майже немає людей, і він начебто належить тільки тобі.

13. Влаштувати звану вечерю.

14. Зустрітися з кимось, з ким давно не бачилася.

15. Сходити в музей або на виставку. Можна відразу взяти аудіо-гід або путівник, а я люблю просто бродити від картини до картини, вдивлятися, прислухатися до відгуку всередині. І тільки потім читати про картину (фотографії), дізнаватися історію її створення та факти про митця.

16. Організувати фотосесію з кимось, хто дуже важливий: з батьками, з родиною, з коханим або з подругами.

17. Після попереднього пункту роздрукувати фотографії та оформити їх в альбом.

18. Якщо у вашому місті є річка, влаштувати прогулянку катером ввечері! Вітер розвіває волосся, приємно обдуває обличчя, і спостерігати захід сонця в такий час – окреме задоволення!

19. Додати домашньому інтер’єру приємних деталей.

20. У серпні виїхати за місто, щоб помилуватися зоряним небом і, можливо, навіть застати зорепад.

В дитинстві я особливо любила літо, тому що тільки тоді вдавалося щодня займатися тим, чим хочеш. А зараз розумію, що всі сезони гарні по-своєму, і те, як ми їх проживаємо, залежить тільки від нас самих. Наповнюйте літо зустрічами, цікавими заняттями, новим досвідом, релаксом і всім, після чого зможете подумати 31 серпня: «Гарне видалося літо!»

26 Червня / 2018 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті