Жіноча дружба на екрані: ТОП-5 серіалів

Кажуть, жіночої дружби не існує. Та говорить так той, хто не дзвонив опівночі любій подрузі у сльозах, хто не сміявся із нею до упаду над жартами, які окрім вас ніхто й не розуміє, коли ловиш себе на думці, що проблеми подруги краять тобі серце ще більше, ніж свої.

Однак дружба – це не тільки про труднощі, які довелося пережити разом. Це безсонні ночі на танцмайданчику, перша поїздка разом закордон, а ще вихідні, проведені за улюбленими серіалами під морозиво і попкорн.

Сьогодні наш експерт – блогер Анастасія Арьє, підготувала свій список улюблених серіалів про жіночу дружбу. Веселих та сумних, життєвих та фантазійних – на будь-який смак. Насолоджуйтесь!

***

Час від часу я наливаю собі келих вина, забираюся з ногами в крісло і занурююся в світ гарних, розумних і успішних жінок. Розглядаю наряди, помічаю ідеї для декору інтер’єру, вникаю в чуже життя і проблеми. Але головне, що магнітом тягне мене до жіночих серіалів – це відносини між головними героїнями. Найчастіше вони не схожі одна на одну, але їх пов’язує міцна дружба, і часом це – єдине, що тримає їх на плаву, коли все навколо летить шкереберть. Ділюся улюбленими серіалами, в яких жіноча дружба не обмежується спільними ланчами і походами по магазинах, а проходить вогонь, воду і мідні труби.

«Sex and the city»

Здається, нікому не потрібно представляти Керрі, Міранду, Саманту і Шарлотт. «Секс у великому місті» – класика жіночого серіалу, енциклопедія відносин і іскрометні жарти. Серіал про різних дівчат за 30. Про дружбу, про моду, про кар’єру. Про самотність. Про Нью-Йорк. Про чоловіків. Про секс. Про любов. Мені здається, серіал варто подивитися кожному чоловікові – і зрозуміти жінок йому буде трохи простіше.

Протягом шести сезонів героїні проживають бурхливе життя: закохуються і розлучаються, вирішують проблеми зі здоров’ям, грошима, чоловіками і роботою, займаються спортом, ходять на вечірки і обговорюють все на світі. Багато в чому вони одна з одною не згодні, і кожна серія – це невелике дослідження якоїсь теми. Але червоною ниткою крізь усі серії тягнеться дружба чотирьох, не дуже схожих одна на одну, жінок.

Що мені особливо подобається в цьому серіалі: гумор і різноманіття тем, які досліджують творці серіалу.

«Lipstick Jungle»

Тут вас чекають три подруги, Нью-Йорк, світ амбіцій і успішних жінок. Ніко працює головним редактором журналу і страждає від відсутності уваги з боку чоловіка. Знайомство з молодим фотографом вдихне іскру в її життя … Венді – директор кіностудії, мама двох дітей і дружина музиканта, у якого немає постійної роботи. Їй доводиться постійно ловити баланс між власними проектами і сім’єю. Третя героїня, Вікторія, дизайнер одягу, переживає творчу кризу і знайомиться з мільйонером, готовим кинути до її ніг весь світ. Приємний не затягнутий серіал, пристрасть, побут, пошуки себе і свого місця в світі.

Що мені особливо подобається в цьому серіалі: стильні інтер’єри, жіночі розмови «на ходу» і питання, які не мають однозначних відповідей.

«Mistresses»

У центрі сюжету життя чотирьох подруг. Саванна заміжня і не хоче мати дітей. Складнощі у стосунках з чоловіком призводять до необдуманого вчинку, який змінить все її життя. Карен – психіатр, яка мала роман зі своїм одруженим пацієнтом, і після його смерті Карен втягнуто в судове розслідування. Ейпріл – художниця, виховує дочку і починає бачити свого покійного чоловіка. Джосс не зав’язує ніяких стосунків і з задоволенням віддається розвагам.

Що мені особливо подобається в цьому серіалі: сюжет, який тримає в напрузі, фактурні чоловіки, чудовий стиль кожної з героїнь і саундтреки. У мене з’явився цілий плейлист для романтичних вечорів!

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

«Friends»

Рейчел, Моніка і Фібі (а ще Росс, Джоуї і Чендлер, але я сьогодні говорю про дівчат) живуть по сусідству, зустрічаються в кав’ярні і діляться один з одним всім, що відбувається в їхньому житті. Незважаючи на комедійний формат шоу, героїні переживають і труднощі, і непрості періоди. Почуття гумору і плече один одного допомагають їм впоратися з усім і знайти своє щастя.

Що мені особливо подобається в цьому серіалі: особлива атмосфера доброти і єднання героїв, і той заряд піднесеного настрою, який я завжди отримую після перегляду серії-двох.

«Desperate Housewifes»

Секрети. Романтика. Вбивство. Все на одній вулиці! Сюжет розгортається навколо подруг-домогосподарок і тихого передмістя, яке аж ніяк не тихе і спокійне. За фасадами красивих будинків ховаються багаторічні таємниці, скандали і нещасливі сім’ї. Раптове самогубство однієї з подруг змусить інших шукати розгадку цього вчинку, а їхня дружба пройде перевірку часом, проблемами і навіть вбивством.

Що мені особливо подобається в серіалі: закручений сюжет з десятком різноманітних героїв і купою пригод, яка впаде на голови подруг. А ще – зміни, які відбулися з ними завдяки довгій дружбі і непомітному впливу одна на одну.

***

Незважаючи на те, що я бачу в кадрі дороге вбрання і шикарні особняки, що героїні більшу частину часу з’являються переді мною при макіяжі і з гарними зачісками, обідають в ресторанах або витрачають гроші на благодійність, гуляють по Центральному парку в Нью Йорку або просуваються по кар’єрних сходах, мені подобається, що творці кожного серіалу не забувають про зворотний бік життя. Проблеми є у всіх. У деяких – такі, після чого власне життя здається набагато легшим і кращим. Приємно підглянути в чужі (нехай і вигадані) будні, а потім побачитися зі своєю подругою і відправитися гуляти або пити каву, розділяючи з нею своє – справжнє, не екранне – життя.

19 Квітня / 2018 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
VISUAL by EVA