6 серіалів, які змінять твій погляд на стосунки

Кохання та стосунки між людьми — невичерпне джерело натхнення для письменників, режисерів та сценаристів. Що не дивно, адже це стосується практично кожного з нас. Чужі історії, чи то засновані на реальних подіях, чи то вигадані автором, дають змогу подивитися на свої стосунки з коханими під іншим кутом. А ще вони іноді допомагають краще зрозуміти себе, свої почуття і справжні бажання.

1-Кохання-та-стосунки

Якщо тобі хочеться розібратися у стосунках і самій собі, рекомендуємо тобі 6 цікавих серіалів, які цьому посприяють.

Цікаво на тему: Криза у стосунках по роках: ознаки, як пережити

Сучасне кохання / Modern Love (2019)

2-Современная-любовь-(2019)

На створення цього проєкту режисера Джона Карні надихнув… The New York Times! А точніше — історії реальних людей, які друкувалися в одній із колонок. «Сучасне кохання» — серіал-антологія, де в кожній серії з’являються нові персонажі, що дає змогу побачити кохання і стосунки з різних (і часом неочікуваних) боків. Дія серіалу відбувається у Нью-Йорку — одній з найулюбленіших режисерських «декорацій». Тут є історії про сім’ї, які вже давно разом і намагаються впоратися з кризою, що настала, так і приклади з життя молодих людей, які шукають свою половинку.

А вишенькою на торті стало залучення до проєкту топових зірок. Так, у серіалі можна побачити Енн Гетевей («Вісім подруг Оушена»), Олівію Кук («Дім Дракона»), Ендрю Скотта («Шерлок»), Кіта Герінгтона («Ігри престолів») і навіть Еда Ширана.

Розлучення / Divorce (2016)

3-Развод-(2016)

Роберт і Френсіс давно одружені й за роки спільного життя вони здійснили американську мрію — у них просторий будинок, налагоджений побут і двоє дітей. Усе, як у рекламних буклетах. Але Френсіс здається, що вона проживає не своє життя. Присвятивши себе сім’ї, вона забула про те, про що мріяла багато років тому. Але ще не пізно втілити свої прагнення в реальність. Тому пара наважується на розлучення…

Цікаво на тему: Як впоратися з рутиною у стосунках

Хоч історія і не нова, але не можна не відзначити сповнену іронією і чорним гумором «хімію», яка відбувається між героями. Головну роль у серіалі виконала Керрі Бредшоу Сара Джессіка Паркер, яка до того ж стала одним із продюсерів проєкту, а її екранним чоловіком став Томас Гейден Черч («Людина-павук: Немає шляху додому»).

Сімейний шлюб / State of the Union (2019)

4-Семейный-брак-(2019)

«Сімейний шлюб» привертає увагу незвичайною подачею. Кожна серія — це 10-хвилинна замальовка про взаємини пари, яка перебуває на межі розлучення. І, оскільки це серіал-антологія, кожен сезон присвячений окремій родині. Щоб вийти з кризової ситуації, подружжя відвідує сімейного психолога. Самі сесії з фахівцем нам не показують — глядач бачить лише діалог героїв у пабі, де вони збираються безпосередньо перед сеансом.

Вийшло стисло, містко і доволі оригінально. Такий серіал можна з легкістю «проковтнути» за один вечір і, хтозна, можливо, зловити потрібний інсайт. У першому сезоні на екрані ми бачимо Розамунд Пайк («Зникла») і Кріса О’Дауда («Парадокс Кловерфілда»), а в другому в центрі уваги опиняються персонажі Патріші Кларксон («Острів проклятих») і Брендана Глісона («Одного разу в Ірландії»).

Сцени з подружнього життя / Scenes from a Marriage (2021)

5-Сцены-из-супружеской-жизни-(2021)

Мінісеріал 2021 року став осучасненим рімейком однойменної картини, що вийшла на екрани в 1973. У центрі сюжету — стосунки між Джонатаном і Мірою. Вона — керівниця у великій компанії й видобуток «мамонта» лежить на її плечах. Він — професор філософії, який більше часу проводить удома, виховуючи їхню спільну доньку. Міра втомилася і хоче піти від чоловіка в той час, як Джонатан щосили намагається зберегти сім’ю, адже у них все ще залишилися почуття один до одного. Чи зможуть вони зберегти свої стосунки?

Цікаво на тему: Щасливі разом: сім книжок, які допоможуть зміцнити стосунки

Режисер Гагай Леві спеціально зробив гендерний зсув, замінивши втомленого від шлюбу чоловіка з оригінальної історії на сильну сучасну жінку як основного персонажа. І до того ж залучив до проєкту прекрасних драматичних акторів — Джессіку Честейн («Небезпечна гра Слоун») і Оскара Айзека («Дюна»). Їхні герої дадуть більше розуміння в тому, що рухає чоловіком і жінкою на різних етапах стосунків.

Меломанка / High Fidelity (2020)

6-Меломанка-(2020)

10-серійний ромком із Зої Кравіц («Бетмен») у головній ролі розповість про трохи експресивну, але чарівну власницю магазину вінілових платівок Роб. Вона знає про сучасну музику, напевно, все, у неї є класні друзі, які працюють разом з нею, але ось з особистим життям героїні хронічно не щастить — її постійно кидають. Щоб вийти з цього «колеса Сансари», Роб збирається ретельно проаналізувати свої попередні стосунки, попрацювати над помилками й нарешті побудувати щось серйозне.

Жага до мандрів / Wanderlust (2018)

7-Жажда-странствий-(2018)

Чи варто вдаватися до відкритих стосунків після кількох десятиліть шлюбу? Якщо це допоможе вберегти сім’ю, то чому б не спробувати. Саме так вирішують Алан і Джой — сімейна пара трохи за 50. Довге спільне життя притупляє пристрасть, а для обох з подружжя секс відіграє дуже значущу роль. Чому б не пошукати його на стороні та не подивитися, що з цього вийде?

Цікаво на тему: Інтимна косметичка: 9 засобів, які поліпшать якість сексу

Міні-серіал порушує доволі поширене питання, яке стосується як багатьох молодих пар, так і тих, хто вже виростив трьох дітей, побудував кар’єру, дім і посадив невеличкий гайок дерев. Примітно, що подружжя, яке переживає непростий період у стосунках, втілили в життя Тоні Коллетт («Дістати ножі») і Стівен Макінтош («Рокетмен»), що додатково підігріває інтерес до цього драматичного британського проєкту.

А чи бувало в тебе таке, що ти знаходила відповіді на важливі для себе запитання в серіалі, фільмі або в книжці? Якщо так, поділишся з нами своїми думками та інсайтами?

Читай також:

Джерело зображень: imdb.com

6 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті
1 7 найкращих серій книг у жанрі фентезі
16 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика