Як впоратися з рутиною в стосунках

Уявіть, що у вас є можливість їсти улюблену страву або десерт кожного дня. Лазанья, суші, торт «Наполеон» або десерт «Павлова» – що завгодно! Спочатку буде смачно і радісно, ​​через кілька днів новизна і задоволення починають згасати, а ще через якийсь час ви, швидше за все, і дивитися не зможете на улюблену раніше страву. І, якщо ми готуємо і їмо різне, уникаючи того самого «набридло», то у стосунках з партнером не все так просто. Як же впоратися з рутиною і не допустити згасання інтересу один до одного?

Закоханість: сплеск, новизна, хвилювання

 На початку відносин виникає симпатія, інтерес, тяжіння. Ви пропускаєте зустрічі з подругами, затягуєте терміни здачі звіту на роботі, всі думки тільки про майбутню зустріч і про те грайливе повідомлення, яке він надіслав серед ночі. Хочеться якомога більше часу проводити вдвох, сміятися над його жартами про сусіда, показати один одному все улюблені фільми, розповісти все-все важливе про себе і дізнатися все-все, чим готовий поділитися коханий. Вихідні часто проходять в ліжку, ви пропускаєте тренування, щоб побути разом довше, і весь світ звужується до однієї-єдиної людини, коли ви закохані. Це нормальний етап будь-яких стосунків, але він, звичайно, рано чи пізно закінчується.

 

Цікаво по темі: Метч або свайп: чи сумісні у вас із ним знаки Зодіаку?

Рутина: беззвучний вбивця відносин

 Коли ці пориви і пристрасть стихають, люди потихеньку повертаються до звичного розкладу. Виробляється певний графік: робота, побут, зустрічі з сім’єю і друзями, секс, прогулянки, захоплення. Ви знаєте, що і коли ви робите разом — з одного боку, це зручно і передбачувано, з іншого — нудьгу породжує якраз передбачуваність. Уявіть: ви знаєте, що відтепер і весь час у вас на обід – борщ. Туга бере, правда?

Подумайте: якими були для вас останні кілька місяців? Чи немає у вас відчуття, що ви, як герой Білла Мюррея, потрапили в нескінченний «день бабака»? Чи не розписаний ваш тиждень і час з коханим по днях і по годинах?

Рутина веде до нудьги. Відносини тихо згасають, поки ви обидва дивується, як це могло статися. Що можна зробити, щоб не підпустити рутину в свої стосунки?

1. Зберігайте дистанцію. Саме партнерство, а не злиття дозволяє зберегти інтерес один до одного. Особистий простір, своє коло спілкування, можливість «роз’єднуватися» на якийсь час підживлює кожного з вас, посилюючи потяг до іншого. Залишаючи розмови про все тільки для партнера, розділяючи з ним всі справи і заняття, ми не залишаємо один одному простору і повітря. Через вимоги винятковості і — особливо — втрати свободи згасає і сексуальність.

2. Знайдіть місце для спонтанності. Чим менше тиску від звичних справ ви відчуваєте, тим краще. Дозвольте собі бути більш спонтанними. Звикли проводити вечір п’ятниці за переглядом фільму і піцою на вечерю? Відправляйтеся на прогулянку або візьміть піцу, плед і влаштуйте пікнік де-небудь в парку. Залишаючи простір для новизни і непередбачуваності, ви не даєте ні собі, ні партнеру занудьгувати.

3. Дивіться на партнера зі сторони — коли він захоплено зайнятий справою, коли спілкується з кимось і отримує від цього задоволення, навіть коли з захватом грає в улюблену комп’ютерну гру. Іншими словами, коли фокус його уваги спрямований не на вас, і коли він точно на своєму місці. Ці «промені софітів» можуть нагадати вам, які метелики пурхали всередині вас на початку стосунків, яким привабливим і цікавим був партнер, і, можливо, ви зумієте навіть через час і звичку воскресити цей ореол закоханості навколо особистості іншої людини.

4. Займайтеся тим, що цікаво кожному з вас. Автономія інтересів важлива для кожного з партнерів. Заохочуйте захоплення партнера, які не пов’язані з вами, і дозвольте собі мати захоплення, які ви теж не будете ділити з іншим.

5. Шукайте можливість зберігати відчуття приємного хвилювання. Можна поїхати куди-небудь на вихідні, влаштувати сюрприз, зробити подарунок без причини — що завгодно, що допоможе вам залишити хвилююче відчуття близькості, спокуси і чуттєвості, які були присутні на початку стосунків.

Повертаючись до метафори про приготування їжі, я бажаю вам на кухні відносин якомога більше різноманітних інгредієнтів, приправ і креативного підходу в приготуванні однієї — дуже особливої — страви.

Пропоную прочитати інші мої матеріали на схожі теми:

  1. П’ять мов кохання для гармонії в родині
  2. Щасливі разом: сім книг, які допоможуть зміцнити стосунки
  3. Татова доця: як стосунки з батьком впливають на ваше життя
19 Серпня / 2020 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність