Дюжина фільмів, які налаштують на позитив

Навичка знаходити світлі моменти і причини для вдячності корисна в будь-які часи. Мені захотілося зробити добірку фільмів, які допоможуть налаштуватися на позитив, і в той же час уникнути відсилань до типових солоденьких комедій. Перші п’ять фільмів засновані на реальних подіях — нехай вони особливо надихнуть вас і подарують заряд гарного настрою.

Дюжина фильмов, которые настроят на позитив | EVA Blog

«Вуличний кіт на ім’я Боб»

Джеймс молодий, талановитий і страждає від наркотичної залежності. Він їсть на сніданок те, що добув в сміттєвих баках, заробляє пару доларів в день, граючи на гітарі, ночує в провулках і не чекає від життя нічого хорошого. Одного разу йому щастить — з’являється шанс отримати соціальне житло і участь в терапевтичній програмі. На новому місці він зустрічає рудого кота, якого назве Бобом. Джеймс і Боб стануть не тільки сусідами, але і друзями.

«Уличный кот по кличке Боб»| EVA Blog

«Дика»

Шеріл 26 років, її рюкзак важить 36 кг, а попереду — похід по маршруту Тихоокеанського хребта. Вона пройде 4279 км, знемагаючи від втоми і спраги, стираючи ноги в кров, зустрічаючи тих, хто лякає, і хто допомагає, справляючись зі своїми втратами і помилками, збираючи фрагменти життя по дорозі до себе справжньої. І напише книгу про те, як небезпечна подорож допомогла відштовхнутися від дна і знайти себе.

«Дикая»| EVA Blog

«Невидима сторона»

Майкл народився і ріс у неблагополучній сім’ї, відставав у навчанні, збігав від прийомних батьків. Нікому не було діла до темношкірого проблемного здорованя, поки він не потрапив в сім’ю багатих білих християн. Їхнє ставлення і атмосфера вдома допомогла Майклові впоратися зі своїми комплексами, краще вчитися і, головне, знайти свою мрію. А віра в нього і підтримка нової сім’ї дозволили йому знайти шлях до цієї мрії.

«Невидимая сторона»| EVA Blog

«Того»

Псові Того і його господареві Леонарду довелося відправитися в експедицію, щоб врятувати десятки життів. У 1925 році в крихітному містечку Ном, загубленому на Алясці, спалахнула епідемія дифтерії. Лікарню закрили на карантин, необхідних ліків для лікування хворих і запобігання розповсюдженню дифтерії не вистачило. Складні погодні умови не дозволили доставити препарати по повітрю, і єдине, як можна було це зробити — відправити погонича на собачих упряжках. Леонард і його улюблений постарілий пес стали частиною події, пізніше названою Великою гонкою милосердя.

«Того»| EVA Blog

«Ми купили зоопарк»

Батько-одинак ​​Бенджамін Мі вирішує почати життя з чистого аркуша. На останні гроші він купує будинок, до якого додається… зоопарк. Його діти не в захваті від зміни мегаполісу на провінцію, стосунки погіршуються. На новому місці їм доведеться адаптуватися, налагодити відносини з сусідами і працювати, щоб зберегти десятки тварин, реставрувати зоопарк і зробити його доступним для відвідування.

«Мы купили зоопарк» EVA Blog

«Стажер»

Бену Уїтакеру 70 років, він пенсіонер, який намагається заповнити внутрішню порожнечу після смерті дружини. Джулс — бізнес-леді, компанія якої продає одяг онлайн і займається соціально значущими проектами, як, наприклад, влаштування літніх людей на роботу. Вона налаштована досить скептично щодо Бена, який не знає навіть про те, що таке USB, але чуйність, доброта і життєвий досвід нового стажиста допоможуть не тільки її бізнесу, але і їй самій.

«Стажер»| EVA Blog

«Відпустка за обміном»

Британка Айріс веде весільну колонку в лондонській газеті і страждає від невзаємного кохання. Американка Аманда дізнається, що чоловік зраджує їй. Жінки знайомляться на сайті обміну житлом для відпустки і вирішують влаштувати обмін будинками на пару тижнів, щоб змінити обстановку та залікувати душевні рани.

Історія про те, як розбиті серця призводять до нових горизонтів і нової любові. Гарна казка для дорослих, яку приємно переглянути не тільки під Новий рік.

«Отпуск по обмену»| EVA Blog

«Маленькі жінки»

Історія чотирьох сестер перенесе нас в США часів Громадянської війни. Мег, Джо, Бет і Емі живуть з мамою в скромному будиночку майже без коштів, але в родині панує атмосфера любові і взаємодопомоги. У кожної з дівчат — свої мрії і амбіції, а історія їх дорослішання повертає нас до того, що по-справжньому цінне в житті незалежно від часу, в якому ми живемо.

«Маленькие женщины»| EVA Blog

«До зустрічі з тобою»

Лу — звичайна дівчина. Вона не любить бойфренда, але любить свою роботу, наповнює життя ритуалами і рутиною. Звільнення змінює її розмірене життя і змушує шукати способи впоратися з великою кількістю проблем. Лу стає компаньйонкою багатого, молодого і симпатичного чоловіка. Він паралізований.

Чудовий приклад того, як два різні всесвіти можуть зіткнуться, заіскрити і перевернути життя один одного. І в цьому випадку навіть не важливо, що не всім історіям судилося закінчитися під девізом «і жили вони довго і щасливо».

«До встречи с тобой»| EVA Blog

«День бабака»

Ведучий телеканалу Філ Коннорс щороку змушений приїжджати в провінційне містечко в Пенсільванії, щоб зробити репортаж про пробудження бабака. Його дратує ця радиція, ці поїздки, це містечко і навіть команда, з якою він працює. А що, якщо час візьме і… зупиниться? Філу доведеться рік за роком проживати друге лютого, поки він не знайде спосіб розірвати цей божевільний цикл і змусити час рухатися далі.

«День сурка»| EVA Blog

«Друге життя Уве»

Відлюдний буркотун і зануда Уве чіпляється до всіх навколо: то автомобіль припаркований не за правилами, то недопалок на землі, то сміття викинуте не так, як слід. Літній Уве став таким мізантропом після смерті коханої дружини. Він не бачить сенсу в житті та планує самогубство. Але от лихо — поруч оселилася галаслива сім’я, яка постійно зриває його плани відправитися в інший світ, і кіт якийсь приблудився…

Скандинавський погляд на різницю поколінь і вічні цінності на кшталт любові, дружби, турботи та терпимості.

«Вторая жизнь Уве»| EVA Blog

«Хороший рік»

Що може бути краще, ніж проводити літні канікули в дядька в Провансі? Грати в теніс, пізнавати таємниці виноробства, вчитися помічати прості радості життя і смакувати кожен момент? Мабуть, тільки отримати шанс повернутися до цього життя в свідомому віці. Макс виріс і став багатим, успішним, напористим гравцем фондової біржі. Його життя в Лондоні обертається навколо роботи і красивих жінок, жодна з яких не затримується надовго. Успадкувавши маєток в Провансі, Макс відправляється туди, щоб продати його. Однак за маєток ще доведеться поборотися, і не тільки за нього — серце холостяка і марнотратника життя, виявляється, здатне на кохання.

«Хороший год»| EVA Blog

Як бачите, я відібрала фільми, в яких герої шукають способи впоратися з проблемами, прожити складний етап, переоцінити своє життя або відштовхнутися від дна. Сподіваюся, ви знайдете в них підтримку і приводи посміхнутися.

Джерело всіх зображень – IMDb

1 Квітня / 2020 Кіно, книги, музика

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Олена

    Рекомендую фільми:
    -Таймлесс: Рубінова, Сапфірова та Ізумрудна книга
    -Усі серії Бріджит Джонс
    -Чего хочет Джульетта
    -За пять минут до Нового года
    -Семья на один год

Рекомендовані статті
10 найкращих мелодрам про кохання
7 Лютого / 2023 Кіно, книги, музика
1 7 найкращих серій книг у жанрі фентезі
16 Лютого / 2024 Кіно, книги, музика