Жіноча дружба. Навіщо нам потрібні подруги?

Про жіночу дружбу сказано і написано вже чимало. І, зазвичай, не дуже приємне. Вважається, що жінки товаришувати не вміють – вони використовують одна одну, заздрять, постійно змагаються і маніпулюють. І, треба визнати, іноді таке дійсно буває. На жаль, зіткнувшись з подібними відносинами, жінки часто змушені остерігатись заводити близьких подруг, побоюючись, що знову опиняться в такій ситуації. І позбавляють себе, тим самим, тих необхідних для кожної з нас речей, які може принести тільки щира жіноча дружба.

Час читання: 3 хвилини та чашка кави ☕

статья доступна на русском языке

Навіщо нам потрібні подруги

Сьогодні я б хотіла поговорити про те, наскільки важливо все-таки мати подруг, і як зробити так, щоб ваші відносини з ними були гармонійними та приносили тільки взаємне задоволення.

Цікаво на тему: Трикутник Карпмана — ігри, в які грають люди

Отже, навіщо жінці подруга?

  1. Подруга замінює нам психолога. Традиційно жінки України не звикли поки що ходити за рішенням проблем до психологів і психотерапевтів, тому їм життєво необхідно мати когось, хто в складній ситуації зможе уважно вислухати та дати можливість висловитися. Саме так ми шукаємо рішення проблем – промовляючи їх вголос і спостерігаючи за ними ніби «з боку». Але конструктивно розмовляти «самої з собою» набагато складніше, ніж маючи реального співрозмовника. Подруга ідеальний вибір.EVA у Telegram
  2. Подруга завжди знає, коли вас потрібно обійняти. Кожному з нас, незалежно від віку і статі, необхідний хтось, хто здатний надати нам емоційну підтримку. Поки ми маленькі цю функцію виконує мама. Саме вона допоможе, коли боляче, пожаліє, коли образливо і візьме за руку, коли лячно. Згодом ми віддаляємося від батьків і вже не так відверто ділимося з ними своїми проблемами, щоб не засмучувати їх. Але потреба в емоційній підтримці не зменшується. У випадку з чоловіками цю функцію з успіхом бере на себе дружина чи кохана жінка. На жаль, більшість чоловіків, в силу фізіологічних причин, не може робити те ж саме по відношенню до своїх дружин. Так що ж робити жінкам? Вихід один подруга.Подруга
  3. Подруга – це джерело жіночої енергії. В одній з попередніх статей я вже писала про те, як важливо для жінки бути енергетично наповненою, адже «віддавати» це наше призначення. Саме тому нам необхідно мати пару-трійку подруг, з якими можна було б вдосталь посміятися, поговорити «про жіноче», обмінятися почуттями й переживаннями. Таке спілкування наповнює нас і робить більш жіночними.
  4. Подруга – ваш однодумець. Саме з нею ви можете робити те, що вашому чоловікові абсолютно нецікаво: поговорити про моду і нові тенденції в мейк-апі, подивитися мелодраму або обговорити роман, сходити в театр, на ювелірну виставку або в музей іграшки. І, звичайно, поговорити про відносини з чоловіками.

Подруга – ваш однодумець

Що б не говорили ті, хто не визнає жіночу дружбу, вона може бути однією з найпрекрасніших частин вашого життя. Важливо, щоб ці відносини були щирими й ґрунтувалися на довірі. І, звичайно, над ними, як і над будь-якими відносинами, теж треба працювати. Я пропоную вам кілька рекомендацій, які допоможуть зробити вашу дружбу не тільки міцною, але й комфортною для вас обох.

Цікаво на тему: Уникаючий тип прив’язаності: як зрозуміти, що це про тебе

  • Розвивайтеся разом. Відносини не повинні мати руйнівний характер. Якщо після спілкування з подругою у вас завжди поганий настрій, значить, ви не є одна для одної ресурсними людьми. Важливо, щоб кожна зустріч з подругою залишала у вас приємне відчуття натхнення і тепла від бесіди або спільної дії.

Розвивайтеся разом

  • Поважайте «кордони». У кожного з нас є право на те, щоб побути на самоті, або сказати «ні» у відповідь на пропозицію кудись сходити, або не обговорювати якусь тему з ким би то не було. У вас, до речі, теж.
  • Будьте готові допомогти у важких ситуаціях. Підтримкою, телефонним дзвінком, фізичною допомогою, грошима, носовою хусткою. Будь-який прояв вашої уваги дуже важливий для близьких людей, не скупіться.

Підтримка подруги

  • Будьте готові порадіти за подругу. Успіх віддаляє людей набагато частіше, ніж труднощі, тому радійте разом з подругою її новій любові, зарплатні, посаді, сукні, подорожі. Я найчастіше втрачала подруг саме через успіх, і це набагато болючіше, ніж у випадку з невдачею.
  • Давайте поради тільки коли про це просять. Тільки в цьому випадку є ймовірність, що ними скористаються. У всіх інших випадках давати поради марно все одно подруга вчинить по-своєму, а у вас залишиться неприємне відчуття, що ваша допомога їй не потрібна. Насправді це не так, просто для жінки важливіше просто отримати підтримку і розуміння, а не конкретне рішення проблеми.

Поради

Для чоловіків друзі – це люди, з якими можна добре провести час і скинути накопичений стрес. Для жінок подруга значить набагато більше. Це дуже близький і кохана людина, відносини з якою більше нагадують сестринські. Щира жіноча дружба – це завжди підтримка, допомога, розуміння, співчуття і задоволення від спілкування. Вчіться дружити, цінуєте своїх подруг, і ваше життя стане більш різноманітною і наповненою.

 

Читайте також:

15 Січня / 2019 Натхнення

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Благодійність