Ідеї ​​фотографій з подружками: як отримати класні кадри?

Зустрічі подруг часто супроводжуються міні-фотосесією на телефон: всім хочеться закарбувати момент зустрічі і запам’ятати емоції. Є привід поповнити галерею загальних знімків — 20 квітня EVA святкує День подруг! Приєднуйтесь до EVA party, робіть круті спільні знімки і не забувайте сказати подругам, наскільки вони для вас важливі.

Як фотографувати на вулиці

Щоб фотографії на відкритому просторі вийшли хорошими, є всього три правила:

1. Намагайтеся провести фотосесію з правильним світлом. Кращим вважається час перед заходом сонця. Знімки опівдні або вранці можуть бути пересвічені, що створить штучний ефект. До того ж яскраве сонце змусить всіх мружитися.

У світлі сонця, що заходить, роблять класні фото в контражурі, коли сонце знаходиться за спиною або збоку.

2. Використовуйте візуальні акценти в кадрі і стежте за фоном. Наші очі люблять «чіплятися» за щось, тому залиште в кадрі морозиво, яблуко, візьміть в руки книгу або головний убір. Якщо фотографуєте на пікніку, розкладіть фрукти, гірлянди, поставте кошик, постеліть цікаве простирадло. Навіть коли предмети вдалині будуть не у фокусі, картинка все одно стане приємною.

3. Спробуйте кадри в русі. Це не тільки красиво, але і весело! Рекомендуємо спочатку попрактикуватися і домовитися про пози і жести. Зробіть кілька тестових знімків, щоб вибрати найбільш вдалий рух для кожної учасниці. Що можна робити: помахи руками, волоссям, крокувати і стрибати. Цікаво виглядає мультизйомка — потім можна створити колаж або анімацію з вашим стрибком.

Не забувайте, що на загальних фото варто додати взаємодії, щоб знімки були теплими і затишними. Підтримуйте зоровий контакт, домовтеся про міні-ролі кожної (хтось тримає чашку з чаєм, хтось сидить із книгою) і завжди робіть багато фото! Так що для вдалої фотосесії на вулиці заряджайте техніку.

Як фотографуватися вдома так, ніби ви в професійній студії

Фотографуватися вдома одне задоволення: немає цікавих поглядів перехожих, можна контролювати світло і нікуди не поспішати. Скористайтеся можливістю і влаштуйте фото-вечірку. Підберіть реквізит в різних тематиках:

1. Кулінарний день. Можна поєднувати приємне з корисним: закупити потрібні інгредієнти для страви, готувати і фотографуватися. Не забувайте про красиві кадри, підберіть посуд і прикраси для столу.

2. Спа. Маски для обличчя, халати і рушники — влаштуйте день спа, поєднаний із фотосесією!

3. Піжамна вечірка з попкорном і марафоном з улюблених фільмів. З реквізитів — піца, снеки і милі піжами.

4. Настільні ігри. Якщо ви любите настолки, чому б не зробити їх темою фотосесії? Фотографуйте напружені торги в Монополії, цікаві жести з Крокодила, підступний блеф Мафії — будьте впевнені, на фото будуть найщиріші емоції.

5. Ретро. Якщо інтер’єр квартири далекий від інстаграмного ідеалу, нічого страшного: пошукайте на антресолях ретро-дрібнички, додайте зелених акцентів і підберіть образи з 80-тих. Вийде цікава ретро-зйомка.

Для спільних фото можна використовувати спеціальний штатив, а в домашніх умовах зробіть точку опори з підручних засобів. Вдома ви не обмежені за часом і зможете перефотографуватися повторно, якщо кадри не сподобалися, не побоюючись, що правильне світло зникне. Також можна використовувати точкове освітлення з настільної лампи, свічок, гірлянди і т.д.

Читайте також: «11 секретів, як правильно позувати для фото». 

Як зробити цікаву фотосесію в студії

Це найпростіший спосіб організувати зйомку для подруг — інтер’єр і реквізити вже у наявності, залишилося тільки подумати свій образ і пози. Не обов’язково купувати однаковий одяг, можна одягнутися в схожому стилі. Наприклад, сині шорти і картата сорочка, ті ж милі піжами, прогулянкові сукні і туфлі тощо.

Час в студії обмежений, зазвичай за годину ви встигнете зробити гарні знімки без поспіху в 1-2 образах. Фотографуйте кожну подругу портретно, в повний зріст і в декількох обраних позах. Потім зробіть групові знімки — по парам і разом.

Орендувати студію можна самим, не наймаючи фотографа, і фото все одно будуть відмінними, тому що там хороше світло і продуманий інтер’єр.

Читайте також: «Ідеї для фотосесії вдома». 

Щоб максимально продуктивно використовувати час, рекомендуємо продумати пози заздалегідь вдома перед дзеркалом. Тоді ви точно встигнете зробити всі кадри з вашої задумки.

Корисний лайфхак: для економії часу робіть групові знімки першими, а портретні тоді, коли ваші подруги готуються до наступного образу. Тоді нікому не доведеться чекати і переодягатися нашвидкоруч.

Як бачите, варіантів групової фотосесії величезна кількість, так що збирайте подруг і робіть круті знімки, поки нас радує тепла, не спекотна погода!

19 Квітня / 2021 Дозвілля

Коментарі

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

  1. Татьяна

    дякую, обовязково скорисаюсь порадами)

Рекомендовані статті