Як організувати подорож самостійно: Поради мандрівникам

На календарі серпень. Вже скоро ми будемо згадувати літо, загорнувшись у теплу ковдру. Тож не гайте часу, щоб спогадів було вдосталь. Скоріш у подорож, поки пора відпусток ще у розпалі. До того ж оксамитовий сезон у вересні – гарний час для мандрівок. Тому ми продовжуємо серію наших постів про організацію відпустки.

Ми поговорили про те, куди краще поїхати, як зібратися до відпустки та не забути нічого важливого, що покласти у валізу та як доглядати за собою у подорожі.

Сьогодні ж розповімо, як організувати подорож самостійно. Адже такий варіант окрім очевидної економії, дарує багато нових вражень та відриттів.

Прислухайтеся до своїх відчуттів

Індивідуальний туризм стає все популярнішим, і це не випадково. Крім економічної вигоди, ви отримуєте можливість самостійно спланувати свій маршрут, а не слідувати за тим, який склав туроператор. Але при цьому існують і певні ризики, про які не можна не сказати. Тому недосвідченим туристам краще для початку вибирати прості маршрути по своїй країні або поїздки в держави зі спрощеними візовими умовами, список яких можна знайти через інтернет.

Якщо ви поки що не знаєте, куди хочете поїхати, чесно відповідайте на такі питання:

  1. Яка мета вашої поїздки: позасмагати на пляжі, отримати яскраві враження або подивитися нові міста? У цьому вам допоможуть журнали і передачі, присвячені подорожам. Нестачі в них зараз немає. Зверніть увагу на свої відчуття, коли будете дивитися їх. Так ви зможете зрозуміти, чого чекаєте від відпустки.
  2. Чи повинні входити в програму відпочинку екскурсії по історичних місцях, музеях і картинних галереях? Якщо ви належите до тих людей, яким подобається проводити відпустку з користю, не відмовляйте собі в цьому задоволенні.
  3. Наскільки для вас важливі комфортабельні умови для відпочинку? У якому готелі ви хочете проживати? Чи необхідно вам триразове харчування або ви будете тільки спати в номері, а решту часу проводити поза стінами готелю?

Весняні подарунки від EVA Blog!

Красуні, нам дуже подобається робити для вас приємні сюрпризи! Оскільки весна - час краси та оновлення, то саме час приділити більше уваги турботі про себе. Підпишіться на нашу розсилку та отримайте у подарунок beauty чек-лист від героїні проекту #БУТИЖІНКОЮ Юлії Черніцької!

Підготовчий етап

Коли ви визначитеся з місцем відпочинку, приступайте до бронювання квитків і номера в готелі. Краще робити це заздалегідь, щоб не залишитися з зібраними валізами у власній квартирі на весь час відпустки. Сьогодні працює безліч зручних онлайн-сервісів, що дозволяють зробити це за лічені хвилини. Є сайти, які пропонують вибрати і замовити цікаві екскурсії або орендувати автомобіль, який буде чекати вашого приїзду з заправленим баком.

Потім займіться підготовкою документів і отриманням віз. Коли вони будуть у вас на руках, обов’язково зробіть ксерокопії. Поцікавтеся телефоном і адресою найближчого консульства України. Не зайвим буде вивчити карту міста, яке ви зібралися відвідати. Відзначте на ній медичні центри, щоб в разі непередбаченої ситуації не кидатися з боку в бік. І обов’язково розкажіть своїм близьким про те, куди ви вирушаєте і на який час. Обережність ніколи не буває зайвою.

Поради досвідчених мандрівників

А тепер кілька рекомендацій для тих, хто хоче отримати максимум вражень від своєї відпустки. Ними поділився молодий американський турист Ерік Кім, який нещодавно повернувся з місячного туру по Європі, організованого своїми силами. Він стверджує, що самостійна подорож — найкращий спосіб провести відпустку.

Для цього:

  • обзаведіться хорошим рюкзаком і не беріть з собою багато речей — тільки найнеобхідніше;
  • насолоджуйтеся місцевою кухнею;
  • спробуйте розмовляти з жителями тієї країни, куди ви приїхали, на їхній мові;
  • заводьте друзів — це можуть бути такі ж мандрівники, як і ви, або прості попутники;
  • не складайте занадто насичену програму, щоб не втомитися від відпочинку;
  • фотографуйтеся тільки після того, як оглянули все своїми очима, а не через об’єктив камери;
  • посміхайтеся і будьте відкриті новим враженням.

І остання порада Еріка: не бійтеся стати туристом, що «заблукав» та не ходить по протоптаних маршрутах, а йде туди, куди підкаже серце!

Гарного вам відпочинку!

30 Серпня / 2017 Дозвілля

Коментарі покищо відсутні

Додати коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендовані статті